Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy procesor będzie pasował do karty graficznej

Kirito.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu nie chodzi o procesor tylko jaką masz płytę główną, ale po procesorze myślę że raczej tak ;) Jak byś napisał nazwę płyty głównej było by prościej.

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

Tak w zasadzie to dopiero będę kupował procka karte i płytę (potem pewnie dojdzie zasilacz bo jakiś kiepski mam z chiefteca arena, ale z tego co czytałem to ma chyba 355W nie ogarniam...) a co do płyty to raczej jeszcze będę się zastanawiać do końca, no wiadomo, że kupię od razu taką co będzie idealna do karty:)

Dzięki za odp uspokoiłeś mnie:)

436951440626370320491.png

Opublikowano

Procesora się nie montuje w karcie graficznej tylko płycie głównej. Zależy jaką masz płytę. Musi mieć podstawkę AM3 lub AM3+ (dla procesora) i wejście PCI-Express x16 dla karty (każda nowoczesna mobo ją ma).

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Co do zasilacza to ile on kosztuje i gdzie można go kupić? Bo nigdzie nie umiem znaleźć i czy dałoby się też jakiś w miarę dobry i cichy zasilacz do 150zł, czy się nie opłaca brać takich?

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...