Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Plugin Frakcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie dotyczące pluginu Fractions. Ustawiłem w permisionEX zezwolenia dla graczy żeby nie mogli zakładać gildii tylko admin może im przekazać ale nie podziałało dalej każdy może ją założyć tak jak również zablokowałem komendę /f claim na terenie spawnu która też nie działa. Mógłby ktoś mi napisać rozwiązanie dotyczące tych problemów ?

- jak zablokować komendę /f claim na wyznaczonym terenie

- jak ustawić żeby tylko admin mógł założyć i przekazać

- jak zrobić żeby adminowi było widać range [Admin] np ponieważ ten plugin to zablokował i jest <nick>:

Opublikowano

Zaprzeczałeś czy robiłeś z false pod koniec permisji ?

Zrób tak :

- - factions.create

A co do claimu

- - factions.claim

I dodaj to do rangi

Co do 3 to musisz ustawić odpowiednio w PermissionsEx i iChat, jeśli dalej nie masz, musisz poprawić idealnie to co zrobiłeś w Factions

Opublikowano

- jak zrobić żeby adminowi było widać range [Admin] np ponieważ ten plugin to zablokował i jest <nick>:

Dodaj i skonfiguruj plugin iChat

Na resztę pytań niestety Ci nie odpowiem :) czekaj na wypowiedź innych :P

Opublikowano

A co do claimu

- - factions.claim

Jeżeli wyłączę claim to już nikt nie zrobi terenu przecież a mi chodzi o to żeby wyłączyć na danym obszarze:

/rg flag miasto blocked-cmds /f claim ale coś nie chce działać, czy da się może inaczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...