Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe zbroje z najnowszego patcha

rosemary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Up mozna jesli masz ustawione:

ShapeDataCount                200

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

• Odpowiedzi 225
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A shape Index nie może się powtórzyć prawda?

Tak id z shapeindex wpisujesz potem w value3 item_proto mysql,client jesli bd 2,3 razy takie samo id to zbrojki wgl nie bd widac,albo bd biala..

2252770056.png

Opublikowano

Ja mam taki problem ze zbroja na woja jest na sure xD i nie widac tekstur gdy zaloze zbroje gdzie moze byc blad ?

dodales do root wpisy? a co do 1 zmien w antiflag w item proto serwera i clienta

sygna1.png

Opublikowano

Ja mam taki problem ze zbroja na woja jest na sure xD i nie widac tekstur gdy zaloze zbroje gdzie moze byc blad ?

Tam gdzie masz zapytanie,wpis na zbrojke dla woja daj antiflag="56" , a w zapytaniu wpisie zbrojki na sure daj antiflag="44"

2252770056.png

Opublikowano

Tam gdzie masz zapytanie,wpis na zbrojke dla woja daj antiflag="56" , a w zapytaniu wpisie zbrojki na sure daj antiflag="44"

a nie lepiej antiflag który blokuje możliwość handlu tymi zbrojami? ;) myślę, że to lepsza opcja :D

proszę spis wszystkich antiflag....

http://www.mpcforum.pl/topic/566655-innespis-wszystkich-antiflag/

//Sygnatura niezgodna z regulaminem

TheJeron78

Opublikowano

butelke masz bo moze nie dodales wpisow do icon.xml,albo do itemlist.txt.

A Textury hmm dales value3 w item_proto client,serwer takie same jak shapeindex ?

Daj zawartosc sysser.txt

Wgrałem zbroje, ale nie widać tekstur i ikonek, tylko jakąś butelke. Co zrobić żeby było widać? Wszystko robiłem po kolei jak w temacie. Proszę o pomoc, będą lajki ;d

2252770056.png

Opublikowano

zle wpisy do itemlist. Sprawdz czy nie masz spacji zamiast tab. Oraz czy napewno masz wgrane te ikony :)

TheJeron78

Opublikowano

butelke masz bo moze nie dodales wpisow do icon.xml,albo do itemlist.txt.

A Textury hmm dales value3 w item_proto client,serwer takie same jak shapeindex ?

Daj zawartosc sysser.txt

Sysser: http://wklej.to/P454k

Zaraz jeszcze raz sprawdze czy mam wpisy do itemlist, u item_proto dałem wpisy takie jakie są w temacie. Nic nie edytowałem, czy to przez to ;d?

Opublikowano

Sysser: http://wklej.to/P454k

Zaraz jeszcze raz sprawdze czy mam wpisy do itemlist, u item_proto dałem wpisy takie jakie są w temacie. Nic nie edytowałem, czy to przez to ;d?

sprawdz czy w plikach .msm-shapeindex masz takie same co value3 item_proto client,serwer

2252770056.png

Opublikowano

w itemlist masz spacje -.- jakaś mapa ma zepsuty plik regen w dodatku...

0415 20:49:54191 :: CMapOutdoor::Load - LoadMonsterAreaInfo ERROR

TheJeron78

Opublikowano

sprawdz czy w plikach .msm-shapeindex masz takie same co value3 item_proto client,serwer

Miałem cos pomieszane, teraz zmieniłem, zaraz odpale serwer i zobacze czy będzie widać ; d

Opublikowano

Niestety nie działa.
Próbowałem wgrać 3 razy. I ciągle mam błąd:

LOG

Pack Intialization failed. Chceck log.txt

Sysser.txt :

0416 17:06:42177 :: Pack/Index has invalid syntax. First line must be 'PACK' or 'FILE'

@edit

Naprawione błąd w Pack/Index ; P

@edit2

Znikła mi ninja xD!

Nie mam jej przy wyborze postaci, ani jak wejde na ninje to jej nie widać i wbita jest w ziemię.

Opublikowano

Niestety nie działa.

Próbowałem wgrać 3 razy. I ciągle mam błąd:

LOG

Pack Intialization failed. Chceck log.txt

Sysser.txt :

0416 17:06:42177 :: Pack/Index has invalid syntax. First line must be 'PACK' or 'FILE'

@edit

Naprawione błąd w Pack/Index ; P

@edit2

Znikła mi ninja xD!

Nie mam jej przy wyborze postaci, ani jak wejde na ninje to jej nie widać i wbita jest w ziemię.

No ja właśnie też jak zalożę zbroje to mam postać wbitą w ziemię xD

Opublikowano

Z ninją naprawiłem, ale właśnie.. Zamiast ikonki zbroji mam butelkę.. Zamiast zbroji mężczyzny dla ninji mam strój.. Zamiast zbroji szamana - kobieta wbija mnie w ziemię. Po 2 jak założę zbroje tam pisze że daje ileś tam hp.. nie dodaje. Testowałem tylko ninja - mężczyzna, szaman - kobieta.
Help!

Opublikowano

Z ninją naprawiłem, ale właśnie.. Zamiast ikonki zbroji mam butelkę.. Zamiast zbroji mężczyzny dla ninji mam strój.. Zamiast zbroji szamana - kobieta wbija mnie w ziemię. Po 2 jak założę zbroje tam pisze że daje ileś tam hp.. nie dodaje. Testowałem tylko ninja - mężczyzna, szaman - kobieta.

Help!

Zobacz czy id shapeindex nie jest 2 razy taki sam, co do butelki zamiast iconki pewnie brak TABOW w itemlist.txt

Jesli id shapeindex masz 2 razy takie same to daj inne,zmien w value3 item_proto client,serwer.

2252770056.png

Opublikowano

Nie. shapeindex jest 199, sprawdzałem nie ma, jest 201, 200 ale 199 nie ma. A co do icon zaraz sprawdzę.

@ edit

Icony działają, jeszcze widok i dodawanie wbudowanych bonów.

@edit2

chyba już wiem w czym jest problem sprawdze i dam edita ; p

Opublikowano

Nie. shapeindex jest 199, sprawdzałem nie ma, jest 201, 200 ale 199 nie ma. A co do icon zaraz sprawdzę.

@ edit

Icony działają, jeszcze widok.

ok hmm moze masz juz takie id we wpisach skoro w shapeindex dales dobrze,value3 dales dobre,w itemlist.txt masz wpisy z TABAMI.

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...