Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Scina i koniec.

dawid2a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Ostatnio spalił mi się laptop i musiałem na jakiś czas sięgnąć po starszy komputer z piwnicy.Wszystko ładnie minecraft chodził (30 fps) gta sa też pięknie lecz pewnego dnia komputer po włączeniu minecrafta złapał scine przestała grać muzyka itd wszystko było nadal widać na monitorze lecz nic nie można było robić(tak jakby ktoś zrobił zdjecie) Czy wiecie dlaczego może się tak dziać ?

Reinstal nie pomógł.

płyta główna Asus P4S8X

aa i jeszcze jedno. Zauważyłem że przy właczaniu gier temperatura z 40 wzrasta do 65-68.

Przepraszam że napisane takim rozpierdol*m ale pisane z telefonu.

Opublikowano

Temperatura może być związana z pastą termoprzewodzącą gdy jak napisałeś że komputer stary z piwnicy pasta pewnie wyschła i straciła swoje właściwości. A ta ściana to pewnie grafika.

6789550154.png

Opublikowano

na karcie graficznej jest wentylatorek i temperatura zwykła ale na płycie głównej już nie ma ;/ aa i po wyłaczeniu gry w ciągu 15 sek potrafi temperatura spasc o nawet 10 stopni

Opublikowano

Na płycie głównej czyli na procku ? temperatura po prostu może spaść jak w trakcie gry nie dzieje się nic co może obciążyć procesor.

6789550154.png

Opublikowano

procek ma normalną temperature ale cała płyta główna się nagrzewa i scine komputer łapie.

Ale nie wiem czy to na 100% od temperatury ... ale reinstal windowsa nie pomógł ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...