Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Przegrzewanie się PC.

Jaffar505

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z przegrzewaniem się mojego komputera. Próbowałem wielu rzeczy żeby obniżyć temperaturę jednak dalej się przegrzewa i resetuje przy grach. Problem rozpoczął się już dawno (chyba gdy wymieniłem procesor na AMD Athlon 64 x2 6400+) więc wymieniłem obudowę na Cooler Master HAF 912+. Przez jakiś czas było dobrze jednak znowu zaczął sie przegrzewać więc zdjęłem boki obudowy. Sytuacja się powtórzyła więc dołożyłem 1 wentylator na obudowe i zakupiłem lepszy na procesor. Po jakimś czasie znów to samo więc zmieniłem pastę termoprzewodzącą na procesorze. Planuję zmienić jeszcze radiator na procesorz ale czy to coś da ?

Zasilacz - Chieftec 500w.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

nie nie da, znajdż najpierw to co sie przegrzewa. programów do monitorowania temperatur nie brak

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Procesor bez obciążenia ok. 70 stopni C

(Sprawdzam programem CPUID Hardware Monitor)

Jest tam też temperatura oznaczona jako TMPIN0 i wynosi ok.80 stopni C

Opublikowano

Możesz walnąć jeszcze jakiś dodatkowy wiatraczek, chłodzący procesor. Pokaż temperatury podzespołów programem np. Speedfan (możesz tam również zwiększyć moc działania wiatraków) ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano
Do miernika będę miał dostęp dopiero jutro. A jakieś propozycje jak zbić tą temperaturę ?

Jeśli wiatraczek na FULL, to albo nie używaj kompa, albo dokup jakiś mocniejszy - proste.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

A jakie masz chłodzenie? Jest podkręcony?

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Nie podkręcałem, chłodzenie mam z poprzedniego procesora. Prawie ten sam tylko zamiast 6400+ miał 4800+ .

A i wymieniłem na nim wiatrak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...