Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Porównanie karty graficznej

Tisar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam dylemat, nie wiem co bedzie najlepsze dla mojego komputera.

mam karte graficzną nvidia geforce 9600gt 512MB

procesor C2D 2.4Ghz

zasilacz 500W

4gb ramu

płyta g. asus p5k se s775

chciałem kupić nową karte graficzną i procesor

co do procka nie mam zastrzerzen kupuje core quad

ale co do grafiki to nie jestem pewien czy nie kupie jakiegoś G co mi pogorszy sprawe, mianowicie:

chcę kupić ASUS gt 620 1gb ale nie wiem czy na tym pogram w nowe tytuły i czy to bedzie w jakims dużym stopniu lepsze od tej co mam teraz

chciałem prosić o pomoc w porównaniu tych dwóch karta graficznych

ASUS GT 620 1GB <> NVIDIA GeForce 9600 GT

(chyba raczej napewno ta asus jest lepsza, ale czy zagram na niej w battlefielda chociaż na średniej grafice i z prockiem core quad) ?????

A może polecacie jakąś inną grafikę (limit do 300zł)

Opublikowano

Witam.

Mam dylemat, nie wiem co bedzie najlepsze dla mojego komputera.

mam karte graficzną nvidia geforce 9600gt 512MB

procesor C2D 2.4Ghz

zasilacz 500W

4gb ramu

płyta g. asus p5k se s775

chciałem kupić nową karte graficzną i procesor

co do procka nie mam zastrzerzen kupuje core quad

ale co do grafiki to nie jestem pewien czy nie kupie jakiegoś G co mi pogorszy sprawe, mianowicie:

chcę kupić ASUS gt 620 1gb ale nie wiem czy na tym pogram w nowe tytuły i czy to bedzie w jakims dużym stopniu lepsze od tej co mam teraz

chciałem prosić o pomoc w porównaniu tych dwóch karta graficznych

ASUS GT 620 1GB <> NVIDIA GeForce 9600 GT

(chyba raczej napewno ta asus jest lepsza, ale czy zagram na niej w battlefielda chociaż na średniej grafice i z prockiem core quad) ?????

A może polecacie jakąś inną grafikę (limit do 300zł)

Do 300zł, a ty chcesz kupić gówno jakim jest GT620?

Szukaj na allegro Radka 4870

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A jeżeli taka grafika jest np. ddr5 a ja mam pamięć ddr2 to nic nie znaczy i moge sobie założyć taką grafikę, i jeżeli jest grafa 64 bitowa a ja mam komputer i system 32bitowy to też nic nie znaczy ?

Opublikowano

w tamtym poscie chodzilo mi o to ze 4870x2 nie poszla by ci ze wygledu na za slaby zasilacz. jaka to marka wgl?

jak chcesz na 4870x2 to zasilacz firmowy 600w.

za 200zl szalu nie bedzie jedyne co to 4870 lub 4850. ale pamietaj ze 4870x2 jest 2x lepszy od 4870 a 3x od 4850 wiec warto nazbierac na nowy zasilacz i gpu.

Opublikowano

to ja bym sie tam bal nawet 4850 wlozyc. bo to nie jest zasilacz tylko produkt zasilaczopodobny. jakis noname pewnie :D

kup to 4870 bo co innego za 200zl kupisz . ale ja bym wolal najpierw zasilacz kupic.

Opublikowano

cf to nie jest zeby podlaczc drugi monitor tylko tak jakby z 2 kart robisz jedna specjalnym kabelkiem. a wgl twoje mobo ma cross fire? Pamietaj o dobrym zasilaczu, i o tym ze pewnie twoj nie posiada 2giego podlaczenia PCI-x i milo by bylo gdyby z karta byla przejciowka molex->pci-x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...