Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pc Akcesoria...

mizzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo,

1 Problem :powiem tak: Mam kompa chyba od 6 lat xD i żadna część w nim nie była wymieniana i mam do was"SPECJALISTÓW" sprawę Jaka i gdzie część do PC kupić??

I dodam jeszcze ze płytę główną mam wyjebaną w kosmos xD w niej nawet miejsca na kartę graficzną niema xD

A MB Grafiki ma chyba 64 xD więc nawet GTA:San Andreas mi siętnie pomimo, że mam 1,5 GB RAM'u a mój ogólny budżet to około 500 zł...Mam 12 lat i mam niski budżet a kieszonkowego brak xD tylko nie mówcie, że jak byliście w moim wieku to mieliście po 2k zł xD(2000zł) bo i tak nie uwierzę a nawet jeśli to macie bogatszą rodzinę odemnie xDok to by było na tyle =)

2 Problem: Mam router, na kablu, TP Neostrada, Zmienne ip, wewnętrzne i... Jakoś się mi internet jakby "psuje" bo to działa tak:

zwykle w weekendy włączam komputer o 7:xx albo o 8:xx ale to co opisze dzieje się każdego dnia...od włączenia komputera nie ważne ile on działa internet mi jakby siada...

Powiedzmy, że gram w Combat Arms EU i mogę w to grać do godziny 19:xx... dlaczego ponieważ urywa mi się internet... w sensie, że nie mogę się połączyć jakbym miał jakiś limit ale to się nie dzieje o równej porze rożnie czasem wcześniej czasem później...no nawet nie wiem jak to wytłumaczyć...OOO powiem tak mam ipla zainstalowane no nie ... i wraz z tym netem z Statusu "Dostępny" zmienia sie na "Trwa łączenie..." i sie nie zmienia chyba, że po 0:00(północy)ale o tej porze zwykle nie siedzę na kompie więc nie potrafię stwierdzić lecz!! jest jeden wyjątek gier tylko na tibię mogę się zalogować nie wiem dlaczego to sie którychś wakacji rozpoczęło chyba tak tuż po zakończeniu roku szkolnego 2008(eh chyba za dużo napisałem i nie będzie się chciało wam czytać więc =] )

Pierwszy problem rozwiązany!!!

userbarwb.png
Opublikowano

ja tezeli mowisz ze masz kompa 6 lat a 1.5GB ramu o i tak masz zajebistego kompa ja mam kompa 6.5lat 256ram 1.8proc 64mb grafiki tylko ze raz 512 bylo dokupywane a mojego gownianego kompa to i tak za 3-4 lata wymienie -.-

a jezli mssz 500zl to kup karte 126/256 ram jak kupisz 126 to ci starczy jeszcze na cos do procka

http://www.ceneo.pl/Karty_graficzne?gclid=CJP2wOf__50CFQ0TzAodjUp5oA

Karty Graficzne

fs.png

Opublikowano
Elo, powiem tak: Mam kompa chyba od 6 lat xD i żadna część w nim nie była wymieniana i mam do was"SPECJALISTÓW" sprawę Jaka i gdzie część do PC kupić??

I dodam jeszcze ze płytę główną mam wyjebaną w kosmos xD w niej nawet miejsca na kartę graficzną niema xD

A MB Grafiki ma chyba 64 xD więc nawet GTA:San Andreas mi siętnie pomimo, że mam 1,5 GB RAM'u a mój ogólny budżet to około 500 zł...Mam 12 lat i mam niski budżet a kieszonkowego brak xD tylko nie mówcie, że jak byliście w moim wieku to mieliście po 2k zł xD(2000zł) bo i tak nie uwierzę a nawet jeśli to macie bogatszą rodzinę odemnie xDok to by było na tyle =)

jak wymieniłem w mojej płycie głównej nie da się zainstalować karty graficznej może jakąś płytę główna polecisz bo ogólnie to mam zapakowana kiedyś kupiona katę graficzna 128 chyba MB tylko płyta główna mi strasznie skrzypi ;P

userbarwb.png
Opublikowano

Do 6-letniego PC nie opłaca sie dokładać ani jednej złotówki. Po prostu zbieraj dalej, a jak Ci bardzo zależy do zmień grafikę na ciut mocniejszą, np. Radeona X1550 256MB/128bit, na allegro cena nie przekracza 100zł. Ważne, żeby była to karta obsługująca złącze AGP, bo zapewne takie obsługuje twoja płyta główna.

Opublikowano

tak jak UP ja też mam starego,.. i cały czas zbieram na new :D

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Gość Mounthains
Opublikowano

Up ma racje lepiej uzbierać te 1500 zł i kup nowego kompa

Opublikowano

Faktycznie lepiej zbierać na nowego kompa, ale jeżeli już bardzo chcesz to podaj model płyty głównej to coś Ci na nią poszukam.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

mojsystem.jpg

to screen mojego system jest tam część informacji a moja płyta główna jest od "ASRock 939NF4G-SATA2 Motherboard" czy jakoś tak i mam karte graficzną:

"RADEON 9250 128MB DDR MEMORY / 64 BIT nie wiem czy to coś wam wyjąsnia jakbyco ;p ale ja bym wolał do mojego PC cos dokupic ;)

A i takie jeszcze pytanko: czy są jakieś płyty CD które mają pojemność więcej niż 700 MB? NP. 1,5; 2 GB??

@Edit

A jakiś sposób na przyśpieszenie PC znacie??xD do gier używam Game Booster a to defragmentacja dysków przyśpiesza komputer tak??;p

userbarwb.png
Opublikowano

Na moje oko niema co bawić się w wymianę Potwierdzam upów

Dozbieraj

PS:Podam ci kilka zestawów Nie moje

Zestawy nie zawierają obudowy i monitora.

850 zł

AMD Athlon 64 X2 240 /2.8GHz, 2x1MB, 65W, BOX, AM3/ 205 zł
Asus M2N68-AM SE2/C/SI /GeForce 7025/ 169 zł
GoodRam 2GB (2x1GB) 800MHz CL5 110 zł
Samsung 160GB 7200rpm 8MB cache SATA-II F1 139 zł
LG GH22NS50 SATA SecurDisc 99 zł
Fortron FSP350-60APN 350W 115 zł

Razem: 837 zł

1200 zł
INTEL
Intel Pentium Dual Core E5300 /2.6GHz, 2MB, 800MHz, BOX/ 225 zł
Gigabyte EP31-DS3L /intel P31/ 205 zł
G.Skill 2GB (2x1GB) 800MHz CL4 PK 120 zł
Asus GeForce 9600GSO 384MB DDRIII /192bit/ HDTV 2xDVI 199 zł
Western Digital 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII [3200AAKS] 180 zł
Tagan 350W U33II Super Rock Series 150 zł

Razem: 1163 zł
AMD
AMD Athlon 64 X2 240 /2.8GHz, 2x1MB, 65W, BOX, AM3/ 205 zł
Gigabyte MA770-UD3 rev.2.0 /AMD 770/ 259 zł
G.Skill 2GB (2x1GB) 800MHz CL4 PK 120 zł
Asus GeForce 9600GSO 384MB DDRIII /192bit/ HDTV 2xDVI 199 zł
Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 159 zł
Tagan 350W U33II Super Rock Series 150 zł

Razem: 1181 zł

Zestawy zaczerpnięte z Forumpc.pl

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano
mojsystem.jpg

to screen mojego system jest tam część informacji a moja płyta główna jest od "ASRock 939NF4G-SATA2 Motherboard" czy jakoś tak i mam karte graficzną:

"RADEON 9250 128MB DDR MEMORY / 64 BIT nie wiem czy to coś wam wyjąsnia jakbyco ;p ale ja bym wolał do mojego PC cos dokupic ;)

A i takie jeszcze pytanko: czy są jakieś płyty CD które mają pojemność więcej niż 700 MB? NP. 1,5; 2 GB??

@Edit

A jakiś sposób na przyśpieszenie PC znacie??xD do gier używam Game Booster a to defragmentacja dysków przyśpiesza komputer tak??;p

Są płyty DVD pojemność 4.7GB i blue ray teraz już się pogubiłem i nie wiem ile mają ale 20GB + . A ta defragmentacja przyśpiesza odczyt danych na dysku, gdyż są one poukładane, a nie porozżucane(chyba logiczne nie?).

Noi faktycznie lepiej dozbierać trochę kasy i kupić chodzby ten zestaw podany przez Siera za 800 zł. Z tego komputera już dużo nie wyciśniesz.

Opublikowano

kurwa ludzie po chuj wam wyjebane w kosmos kompy ? nie lepiej sobie kupic plejaka 2 albo 3 ? gry sa w lepszej jakosci choc sa drozsze ale takie PS 2 kosztuje kolo 400 zl a kompa miec do internetu i takich spraw...ja tak zrobilem i powiem ze jest super...gram sobie na plejaczku a na kompie robie tylko jak mam cos do sprawdzenia w necie albo prace domowa z czegos dluzsza... :)

Opublikowano
mojsystem.jpg

@Edit

Masz jeszcze dobrego kompa nie gadaj że jest słaby. Ja mam identyczny sprzęt tylko że 2 GB ramu i nie wymieniam. Jeżeli masz "słaby" komputer ( co w twoim przypadku jest nie prawdą ^^ ) to zainstaluj XP .

Kup GF 7600GT ( ja mam i nie narzekam) ;)

DVD.

@UP

Ja też. Mam xboxa i ps 2 ale xbox mi się popsuł. :/

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano
Masz jeszcze dobrego kompa nie gadaj że jest słaby. Ja mam identyczny sprzęt tylko że 2 GB ramu i nie wymieniam. Jeżeli masz "słaby" komputer ( co w twoim przypadku jest nie prawdą ^^ ) to zainstaluj XP .

Kup GF 7600GT ( ja mam i nie narzekam) ;)

DVD.

@UP

Ja też. Mam xboxa i ps 2 ale xbox mi się popsuł. :/

Mam zainstalowany Windows XP dokładniej "Windows Speed XP Pro 2008"-stworzony specjalnie do gier ...=\ nie ma w nim painta i paru dupereli ;p ale co to paint gimpa pobieram i działam niema Microsoft office? od czego są Torrenty xD(ale nie oto mi chodzi =) )

userbarwb.png
Opublikowano
kurwa ludzie po chuj wam wyjebane w kosmos kompy ? nie lepiej sobie kupic plejaka 2 albo 3 ? gry sa w lepszej jakosci choc sa drozsze ale takie PS 2 kosztuje kolo 400 zl a kompa miec do internetu i takich spraw...ja tak zrobilem i powiem ze jest super...gram sobie na plejaczku a na kompie robie tylko jak mam cos do sprawdzenia w necie albo prace domowa z czegos dluzsza... :)

Na PS3 gry wyglądają ładniej niż na PC? Pfff... Jedynie Uncharted 2 i Heavy Rain są najs (na skrinach i gejmplejach z bodajże GamesCom, zobaczymy jak będzie po premierze), ale wiadomo bo to exclusive...

Przyzwoity PC > konsole /jeśli chodzi o grafike/

Opublikowano
Na PS3 gry wyglądają ładniej niż na PC? Pfff... Jedynie Uncharted 2 i Heavy Rain są najs (na skrinach i gejmplejach z bodajże GamesCom, zobaczymy jak będzie po premierze), ale wiadomo bo to exclusive...

Ej!! nie kłóćcie się dobra co do Zestawu PC to Siara mi pomógł;

2 Problem: Mam router, na kablu, TP Neostrada, Zmienne ip, wewnętrzne i... Jakoś się mi internet jakby "psuje" bo to działa tak:

zwykle w weekendy włączam komputer o 7:xx albo o 8:xx ale to co opisze dzieje się każdego dnia...od włączenia komputera nie ważne ile on działa internet mi jakby siada...

Powiedzmy, że gram w Combat Arms EU i mogę w to grać do godziny 19:xx... dlaczego ponieważ urywa mi się internet... w sensie, że nie mogę się połączyć jakbym miał jakiś limit ale to się nie dzieje o równej porze rożnie czasem wcześniej czasem później...no nawet nie wiem jak to wytłumaczyć...OOO powiem tak mam ipla zainstalowane no nie ... i wraz z tym netem z Statusu "Dostępny" zmienia sie na "Trwa łączenie..." i sie nie zmienia chyba, że po 0:00(północy)ale o tej porze zwykle nie siedzę na kompie więc nie potrafię stwierdzić lecz!! jest jeden wyjątek gier tylko na tibię mogę się zalogować nie wiem dlaczego to sie którychś wakacji rozpoczęło chyba tak tuż po zakończeniu roku szkolnego 2008(eh chyba za dużo napisałem i nie będzie się chciało wam czytać więc =] )

@Edit Przepraszam o tego posta ale napisałem go puki pamiętałem o kłopocie z internetem więc proszę o wyrozumiałość i proszę o nie warnowanie mnie :mellow:

No i przypominam staram się nie spamować ;)

userbarwb.png
Opublikowano

Prawie wszystkie gry wygladaja lepiej na PC o ile masz KONKRETNEGO PC (mysle tu o GTX 285++, core quad 9550+, 4 gb ram + itp, (czyli jesli ustawimy na kompie max grafe to bedzie ona teraz ladniejsza niz na konsolkach) widzialem porownania, najlepszym przykladem jest to ze CRY engine 2 (od crysis) wyglada na PC duzo lepiej niz CRY enigine 3 na PS 3\xbox 360 :) po prostu konsole "noej generacji" nie maja juz takich mozliwosci co nowoczesne komputery, ale jesli chodzi o samo granie to raczej cenowo bardziej oplacalne sa konsole, do czasu.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

czy ktoś znajdzie sposób na 2 problem??

sory że tak pisze ale z tego co wiem to nie double można co 24 h ;)

userbarwb.png
Opublikowano

Neta Ci "urywa" dlatego że co 24h neostrada się sama restartuje żeby zmienić IP i u Ciebie ten restart wypada na godzinę 19:xx z tego co napisałeś. Jeśli chcesz żeby IP się zmieniało np. o 7:00 to musisz o tej godzinie zrestartować router.

Sig.png

Opublikowano
Neta Ci "urywa" dlatego że co 24h neostrada się sama restartuje żeby zmienić IP i u Ciebie ten restart wypada na godzinę 19:xx z tego co napisałeś. Jeśli chcesz żeby IP się zmieniało np. o 7:00 to musisz o tej godzinie zrestartować router.

Router administratora czy swój?? bo ja mam 3x router w budynku dom 2 rodzinny administrator ma 2 routery a ja jeden ja in jest podłączony do mojego a tamte nie wiem do czego mu potrzebne

A i nie wiem czy dobrze zrozumiałeś zmiana IP trwa około 3 min jak zrestartuje router a to trwa od 19;XX i nie wiem kiedy się kończy wczoraj na kompie byłem do 23:xx i nadal nie było więc =\

userbarwb.png
Opublikowano

No to nie wiem o co chodzi jak Ci tak się z internetem dzieje :/ Jedynym wyjściem jest telefon do neostrady żeby naprawili ten błąd/problem xD

Sig.png

Opublikowano

Hmm... skoro masz pare routerów i komputerów do nich przypiętych, to może istnieje Duplikat w sieci(to samo IP, skoro masz 3 routery) i dlatego Ci go rozłącza. Jeżeli się nie mylę musisz pozmieniać w każdym z nich od jakiego do jakiego numerku ma przydzielać, ponieważ standardowo może mieć np. od 2 (bo 1 ma on sam) i przydziela powiedzmy do 1 komputera 2 do 2> 3, a tamte routery tak samo: do 3 komputera znowu 2 itd.

Opublikowano

Osobiście mam Modem+2x Switche i powiem Ci, że wszystko gra, nie ma żadnych błędów ani nic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...