Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Opłaca się dokupić RAM ?

Hellos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Jak wiadomo za 7 dni wigilia i chciałbym dokupić sobie więcej ramu do komputerka ... Ale nie wiem czy opłaca się go jeszcze rozbudowywać .. Parametry :

Procesor : Pentium? 4 CPU 2.80 GHZ 32 BIT

Windows XP Home Premium SP 3

Karta Graficzna : NAVIDIA GeForce 8400GS 512 MB

Ram : 2GB

I tu moje pytanie czy opłaca się dokupić 4 GB ram ? Procesor wytrzyma ? Nie będzie ścin ? ... Wiem że XP 32 BIT czyta tylko 3,5 GB RAm... ale mógłbym zmienić sobie na Wina 7 .... Czekam na wasze odpowiedzi :)

Opublikowano

Ścin być nie powinno ;-) Nie jest zła maszyna.

Opublikowano

Nie opłaca się, bo to DDR2 i tak, GPU masz słabą to bym wymienił prędzej. Ogólnie poleciłbym pierwszorzędnie przeczytać regulamin i zastosować się do wzoru. Jaki masz budżet? Zasilacz i reszta podzespołów?

@up

Co ty pierdzielisz. Jego komputer to stary szmelc, no ścin nie będzie ale pamięć będzie nie wykorzystywana. Nie znasz się = nie pisz nic.

@down

Pod płytą? Jaką ? Zasilacz jakiej marki?

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@UP to DDR3 .... A nie DDR2 .... A znasz jakiś procek 2 rdzeniowy pod tą płytę główną do 200 zł albo coś około 200 zł? .... Czekam na odpowiedz

Zasilacz 450 W ... Bandit Power Model - ATX-450 W

@UP Płyta Asrock G41M-VS3

Opublikowano

Ajaj, masz gniazdo LGA 775, we współczesnych czasach rzadko używane i nieopłacalne. Ale możesz zmienić kartę graficzną na nieco lepszą, np. jakiegoś geforca 9800gt, co nie jest zbyt opłacalne aczkolwiek zwiększy wydajność.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Ajaj, masz gniazdo LGA 775, we współczesnych czasach rzadko używane i nieopłacalne. Ale możesz zmienić kartę graficzną na nieco lepszą, np. jakiegoś geforca 9800gt, co nie jest zbyt opłacalne aczkolwiek zwiększy wydajność.

Albo na tańszego 8800 wydajność taka sama

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Karte graficzną kupowałem niedawno...

To nie dokupywać Więcej RAM ? A co moge dokupić do 200 zł aby była lepsza wydajność ?

Opublikowano

Aha okej... Kupie sobie na święta RAM i głośniczki :D

jeszcze 1... Zna ktoś jakiś tani procesor 2 rdzeniowy pod płytę : Płyta Asrock G41M-VS3

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...