Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zdobywanie SB przez AeriaGames

benq10r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś przypomniałem sobie o pewnej stronie, dzięki której zdobywałem fundusze do BF Heroes. Sprawdziłem i okazało się, że działa także do NFS World. Niestety jest to mało wydajna metoda, ale jeśli zależy nam np. by zakupić mnożnik, miejsce w garażu bądź odnowić serię poszukiwania skarbów jest jak znalazł. W dodatku w dobie kryzysu (blokada SponsorPay'a bezpośrednio dla World'a) zyskuje na wartości.

Jak to działa?

Jest to metoda taka sama jak standardowy SponsorPay, lecz tutaj zarabia nie deweloper ale pośredni serwis. Zdobywamy u niego jego własną walutę - AeriaPoints (AP), dzięki której dopiero możemy zdobyć Speed Boost wymieniając się. Z racji tego, że jest tu więcej pośredników zarabiamy mniej.

Jak zdobyć?

1. Wchodzimy na stronę:

http://www.aeriagames.com/

2. Klikamy:

earnsb0201.png

3. Wypełniamy formularz jako osoba pełnoletnia i potwierdzamy klikając link, który otrzymamy w e-mail'u.

4. Możemy zmienić język strony, w razie jakichkolwiek problemów ze zrozumieniem:

earnsb0401.png

5. Klikamy:

earnsb0501.png

6. Naszym oczom ujrzy się strona dość podobna do SponsorPay'a, tu jednak możemy wybrać z czyich usług będziemy korzystać i jaką firmę zasilać:

earnsb0601.png

Każdy z oferto-dawców osiada darmowe ankiety/zadania.

7. Po uzbieraniu odpowiedniej ilości AP udajemy się na stronę:

http://pl.needforspeed.aeriagames.com/

8. Następnie wybieramy interesującą nas ofertę (można przewijać listę prawo-lewo):

earnsb0801.png

Zmieniamy ilość bądź dodajemy interesujące nas pakiety i potwierdzamy:

earnsb0802.png

Potwierdzamy zakup oraz konto, które ma zostać zasilone.

9. W ciągu 24h nasze SB powinny znaleźć się na naszym koncie NFS World.

Jak wypełniać ankiety?

Nie będę tego tłumaczył na przykładzie gdyż nie ma to sensu, każda jest inna.

Do wypełniania ankiet potrzebne będą nam:

- e-mail - w dowolnej domenie lecz z końcówką .com bądź .eu (ja osobiście używam @interia.eu gdyż nie mam tam osobistej skrzynki)

- dane osobowe - imię, nazwisko, adres, data urodzenia, zawód, zarobki (najlepiej nieprawdziwe)

- pojęcie o życiu - by odpowiadać na pytania z sensem, niektóre serwisy określają konkretne wymogi bądź sprawdzają czy odpowiedzi trzymają się kupy

Ja osobiście mam dwa zestawy danych, których używam i znam na pamięć (polski i zagraniczny). Zdecydowanie przyspiesza to wypełnianie formularzy.

Aby pozyskać fałszywe lecz sensowne dane polecam skorzystać z generatora:

http://pl.fakenamegenerator.com/

Wybieramy płeć, zestaw nazwiska (określa czy w nazwisku będą znajdowały się znaki typowe dla danego języka oraz z jakiego kraju to nazwisko pochodzi), kraj (dane będą dopasowywane do używanych tam systemów danych oraz zgodne z realiami). Wygenerowane dane najlepiej zapisać w notatniku bądź innym edytorze tekstu. Na szczęście nie są na potrzebne wszystkie, a jedynie te:

earnsb1001.png

Po wejściu do danej ankiety przystępujemy do wypełniania formularza. Dla pewności wyjaśnię różnicę pomiędzy polskimi, a zagranicznymi (amerykańskimi) danymi dotyczącymi adresu oraz daty

ulica/aleja | nazwa | numer
kod pocztowy | miasto

dzień | miesiąc | rok

numer | nazwa | ulica/aleja (Street/Avenue)
miasto | stan | kod pocztowy (Post Code/Zip Code)

miesiąc | dzień | rok

Post Code/Zip Code (kod pocztowy) - wymagany jest bez pauzy/myślnika "-"

Adress 2 - zostawiamy pusty

Z racji, że generator nie podaje polskich nazw zawodów polecam "urzędnika/pracownika administracji" zatrudnionego w pełnym wymiarze pracy (pełen etat), a zarobki w okolicach 25-35 tyś zł rocznie. Te informacje najczęściej są akceptowane przez serwisy szukające konkretnej grupy docelowej, takie ankiety są wyżej płatne.

Należy również pamiętać o sprawdzaniu skrzynki, gdyż znaczna większość serwisów wymaga potwierdzenia mail'a. Następuje to po podaniu go (dalsze uzupełnianie kontynuujemy przez link otrzymany w wiadomości) lub po uzupełnieniu całej ankiety.

FAQ

1. Czy jest to legalne?

- Tak w stu procentach, AeriaGames współpracuje z EA.

2. Czy mogę w inny sposób zdobyć AeriaPoints (AP)?

- Tak, można je zakupić na ich stronie lecz mija się to z celem bo SpeedBoost'y wyniosłyby nas 2-5 razy drożej.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Da się jakoś wysłać te boosty na konto na ,którym się gra?

Zdobywasz AP, a wymieniasz je na SB, które są wysyłane na twoje konto.

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Chłopie zrobiłbyś mi to bo nie ogarniam :/

W którym momencie konkretnie?

No tak ale dostaje je na konto ale musze przeciez na aeria założyć nowe konto.Ono jakoś współgra z tym na origin?

Nie są one połączone, nie potrzebny jest ten sam mail. Przy wymianie podajesz po prostu dane do konta Origin/NFS World.

Opublikowano

Po rejestracji, tak jak w instrukcji napisałem wchodzisz w odpowiednią zakładkę. Wybierasz daną ofertę i postępujesz z tamtymi instrukcjami. Działa identycznie jak SponsorPay.

Opublikowano

Zrobię poradnik do ankiet ale musicie poczekać 1-3 godziny. To samo z przelewem AP, muszę zdobyć minimum na zamianę wtedy opiszę wszystko dokładnie.

Próbowałem i nic

Zgubiłem się przy zakończeniu.

A jednak punkty doszły ;D

Chodzi Ci o SB czy AP, które doszły?

Opublikowano

Tak jak napisałem, nie wyjaśnię ci na przykładzie bo niestety jest to niemożliwe. Piszcie wszelkie pytania, będę uzupełniał ;)

EDIT

Dzięki :)

Opublikowano

Eh nie każdy wypłaca ... Zrobilem chyba z 20 ankiet i dostałem z nich tylko 120 ap

Każdą ankietę można zgłosić jeśli ma się dowody, że się ją wypełniło (mail z podziękowaniami)

Opublikowano

przelicznik aeriala jest równy sb??

tzn 100pkt AP=100SB

??

Na szczęście nie, jest lepszy, tak jak na drugim screenie w 8 pkt:

earnsb0802.png

Opublikowano

jest jakiś cheat na wypełnianie tych ankiet ręka już mnie boli a mam dopiero 106 AP

Nie spotkałem się i szczerze wątpię, każda jest inna, bot musiałby być bardzo złożony, zbyt złożony.

Opublikowano

2h wypełniania tych ankiet, i 0 pkt.....

Przykro mi, nie jest to moja wina, a serwisów, w których je wypełniałeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...