Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] odinstalowanie systemu

Amok9134

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem, otóż kupuję nową płytę głowną, procesor oraz kartę graficzną. Obecnie posiadam Windows 7 32bit. Nowy procesor to jest Intel G860, który z tego co wyczytałem obsługuje 32 bitowy system windows tak samo jak mój obecny intel pentium D. Stąd moje pytanie do was czy jest taka opcja żebym odinstalował wszystkie sterowniki i nie usuwał Windowsa. Potem podpiał nowy sprzęt i zainstalował sterowniki do niego, bo chodzi mi o to, żeby zachować wszystkie pliki jak i zarówno sam system bez odinstalowywania. Nie będzie potem jakiś powikłań?? Moja obecna płyta to Asus P5LD2 ( obsługuje DDR2 ram) nowa płyta to MSI H61M P20 ( obsługuje tylko DDR3), grafika obecna GeForce En9500GT, nowa GT430, procesor już wyżej wymieniłem. Pozdrawiam i proszę o wasze opinie na ten temat ;]

Opublikowano

nie ma sensu takiej opcji

spróbować możesz normalnie podłączyć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a ja bym to zrobil tak

- uninstall sterownikow

- zmiana czesci

- uruchomienie win z plyty

- opcja 'napraw komputer'

plikow Ci nie usunie, a system uaktualni dane.

Opublikowano

squez zrobie tak jak powiedziałeś ;]. Części przyjdą do czwartku także dam znać jak coś. Mam jeszcze małe pytanko, Apropo gier które właśnie mam na dysku. Czy będą one działały po podmianie? ostatnio po przeinstalowaniu systemu miałem taki problem, że gierki które nie zostały usunięte ( były tylko 2 niecałe 1.6gb) nie chciały mi się odpalić.

Opublikowano

to dlatego, ze usuwales partycje z systemem, a partycja z grami zostala, ktorej nie bylo w rejestrze nowego systemu.

Opublikowano

wymyśl lepsze bzdury niż jakieś dyski w rejestrze bo nie ma czegoś takiego co piszesz, Windows widzi każdy dysk bez problemu , musiał go po prostu sformatować sam w czasie instalacji

partycji pierwszej nie można usunąć tak prosto ! windowsowe programy pozwalają kasować tylko ostatnia partycję dysku , czyli jak chce skasować pierwszą musi usunąć każdą po niej partycje

płyta intela ma takie same sterowniki jak inna plyta intela, bezsens instalować czy wywalać

jest 50% szansy ze system ruszy od razu i zainstaluje sam właściwe sterowniki, tylko po zmianie dysku. warto spróbować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

wymyśl lepsze bzdury niż jakieś dyski w rejestrze bo nie ma czegoś takiego co piszesz, Windows widzi każdy dysk bez problemu , musiał go po prostu sformatować sam w czasie instalacji

partycji pierwszej nie można usunąć tak prosto ! windowsowe programy pozwalają kasować tylko ostatnia partycję dysku , czyli jak chce skasować pierwszą musi usunąć każdą po niej partycje

płyta intela ma takie same sterowniki jak inna plyta intela, bezsens instalować czy wywalać

jest 50% szansy ze system ruszy od razu i zainstaluje sam właściwe sterowniki, tylko po zmianie dysku. warto spróbować

aha, czyli Twoim zdaniem jak zainstaluje sobie np GTA 69 i wypierdole calosc z rejestru, to gra mi ruszy, ta?

pozdrawiam.

Opublikowano

oczywiście, doucz się lepiej jakie sterowniki ma Intel , bo nie rozumiem co ma jakaś gra do sterowników płyty albo procesora ! ?

jak podłączy stary dysk do nowego kompa i zadziała jak należy będzie działało WSZYSTKO jak w poprzednim kompie

napisał wyraźnie , skasowało mu i zostało trochę śmieci , więc się niech nie dziwi że większość plików gier i ustawienia ich zostało usunięte

jeden program do wszystkich rodzajów procesorów i chipsetów , i na dodatek Windows zwłaszcza 7 i 8 posiada pełen support dla procesorów i chipsetów intela gdzie praktycznie instalacja sterowników nie jest potrzebna bo już są albo system dociąga z windows update

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dobra. Spróbuję podpiąć nowy sprzęt na starym dysku. Kurcze nie jestem pewien co do tego procesorka G860. Na jednych serwisach piszą, że obsługuje zarówno 32bit jak i 64bit. No cóż spróbujemy. Części do czwartku powinny mi przyjść. ;] Pozdrawiam

Opublikowano

po cholerę się martwisz nawet nie wiedząc czym ! procesor działa z każdym systemem , komputery zwykłe nie maja dedykowanych procesorów dla systemu

nie zadziała to BĘDZIESZ I TAK MUSIAŁ ZAINSTALOWAĆ OD PODSTAW

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Pobrałem ostatnio właśnie Battlefielda 3. Nie chciałbym go kasować. Jeżeli przeinstalowałbym system a BF'a zostawił na partcji D, potem dodał go do rejestru to jest szansa, że działałby tak jak powinien? W tej chwili nie posiadam żadnego przenośnego dysku. Są co prawda pendriv'y ale jednak nie ma tych 18 GB ;/

Opublikowano

masz od tego dział gry tam pytaj co zrobić jak przeinstalujesz system co robic, ja nie gram w takie gierki to ci nie powiem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...