Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] nowego komputera

tohLOR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

up.

komp mial byc do 2500zl. moja propo. przekracza 300zl a jest 2x wydajniejszy od twojego a mozna go podkrecic, rozbudowac itp. decyzja nalezy do autora.

Opublikowano

up.

komp mial byc do 2500zl. moja propo. przekracza 300zl a jest 2x wydajniejszy od twojego a mozna go podkrecic, rozbudowac itp. decyzja nalezy do autora.

Propozycje propozycjami wszystko zależy od kupującego ;]

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

bobik jednak rodzice mówią, że max 2500zł. Więc tamta oferta odpada, bo zasilacz no i nagrywarka potrzebna;c

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

Jeśli tak to weź zasilacz be quiet lub silectiumPC 500W powinno starczyć a co do nagrywarki to lite-on iHAS122-18 powinna być odpowiednia ;]

@bobik96

Odrazu nie wciskaj z intela procków .. Po co wydawać 2 razy drożej skoro możesz mieć tego ADM Phenom II 4x 3.4GhZ tańszy o połowę . I tak czy tak za 3/4 lata będzie musiał zmieniać kasa w błoto :P . Moje Sugestie ... nie chciałem Cię skrytykować tylko daje propozycje :P

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

czyli ktory zestaw bierzesz? tu masz zasilacz

http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-litepower-black-500w-12cm-2xpci-e-lt-500pceu-455111/

powinien starczyc.

up.

te intele sie dobrze kreca powyzej 3,8ghz i mozliwosc pozniejszej rozbudowy. ja bym wolal miec intela i go ladnie podkrecic. wtedy bedzie lepszy od tego amd. decyzja nalezy do kupujacego. jak chcesz to ci zloze cos na amd. elo . ide spac. napisze jutro :D

edit.

" I tak czy tak za 3/4 lata będzie musiał zmieniać kasa w błoto "

ale wtedy zmieni na mp. i7 i nie bedzie musial mobo zmieniac. intel jest przyszlosciowy.

Opublikowano

bobik96 złóż coś do max 2500zł, z możliwościa podkręcenia, czyli najlepiej intel, dobrą grafą ;) yym czyli tamte 3 zestawy co, 1 kosztuje 2,7k, 2 kosztuje 2,6k a 3 kosztuje 2,5k to tam kijowe zasilacze tak? Daj mi jakiś dobry zestaw do tego max 2500zł, i najlepiej złóż mi jeden z intel'em a 2 z amd ;p

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

tu masz amd

http://www.morele.net/inventory/info/4uwCdb/

nie wiem czy sie oplaca z intelem . jak cos zloze dam edita.

edit

http://www.morele.net/inventory/info/GIGJlF/

na tym zestawie pograsz w naj gry. pozniej dokupisz chlodzenie i procka do 4,5ghz podkrecisz.

jeszcze takie cos mam

http://www.morele.net/inventory/info/dn6CJs/

Opublikowano

bez chlodzenia go nie podkrecisz. ja mam 2500k i do 5.6 ghz udalo sie ale to juz hardcore :D teraz siedze na 5.2 i jest bdb.

to ktorego wybierasz?

Opublikowano

bez chlodzenia go nie podkrecisz. ja mam 2500k i do 5.6 ghz udalo sie ale to juz hardcore :D teraz siedze na 5.2 i jest bdb.

to ktorego wybierasz?

Na czym go tak wykręciłeś? Chyba nie na powietrzu.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

myslisz ze 5.6 to duzo? czytalem o gostkach co do 6+ krecili .

Ale na wodzie albo azocie, a nie na powietrzu.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ale na wodzie albo azocie, a nie na powietrzu.

to jasne ze mam wodne. na powietrzu bym bal sie do 5ghz podkrecac.

up.

na tym cpu i mobo nie podkreci go tak ladnie jak 2500k a autor chce podkrecac. mniej przyszlosciowy.

edit

co ja gadam na tej plycie glownej wgl nie podkreci cpu .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...