Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Master Yi AP czy AD

wencek99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wolę grać AD, Dobry dmg i speed to jest to :) szybko ubijesz 2 osoby czy więcej i nie mają prawa cię dogonić z ulti :D to jest zabójca!

65726516.png

Jeżeli mój post Ci w czymś pomógł to kliknij

add.png

Opublikowano

Nie wiem czemu dalej ludzie się tym AP yi jarają, był bug, że alpha strike miał scale z AD i AP zamiast z samego AP, ale już tego nie ma. Jego dmg z Q nie jest jakis super mocny, wystarczy byle jaki resist i to bije prawie nic, na niego zreszta starczy banshee. Wisi mi opinia haj elo, dla mnie AP yi jest slaby, nie wycaruje, nic nie zrobi bez dobrego teamu. Juz wole dariusa, ktory chociaz i przytankuje, i ma DoT, i w razie w on chociaz ma true damage.

z9mJERf.png

Best Hand Eu

Opublikowano

Obydwa dobre, jak ogarniesz go to jest OP. W używa się wtedy, kiedy ma się itemki pod AP, AD + W gówno zrobi. Jeżeli master jest AD + AS to może nawet pente jebnąć. IMO, obydwa carry są dobre. Buildy znajdziesz na www.mobafire.com <-- build master yi.

Widzę, że kolega profesjonalista Build'y z mobafire...

@TOPIC

Według mnie lepszy jest pod AP na mid'zie gdzie miażdży, ale nie wiem jak to jest po jakimś tam patch'u który mu nerfił W, bo nie grałem nim od tamtej pory:)

Opublikowano

@up deadfire grasp raczej kiepski pomysł. Masterem nie focusujesz jednej osoby tylko bijesz AOE więc lepiej skupić się na cooldown reduction, morellonomicon dobrze się do tego nadaje.

Opublikowano

Grałem przeciwko każdemu z nich(oprócz wukonga) i każdemu dałem radę, wystarczy trochę rozumu w głowie, żeby nie pchać się pod ich cc...

wiec nie grales przeciwko dobrym czempom, ktore wymienilem wyzej, bo kazdy ogarniety gracz zostawi cc na heal yia i wtedy jest useless.

Opublikowano

jesli dobry build ogarniesz to ap powinien byc leprzy z q mozesz zadawac kolosalne obrazenia a z w mozesz wyleczyc swoje hp do full nawet gdy cie atakuja ale trzeba uwazac na silence gdy sie healujesz;p

AP mastera właściwie mogą skontrować tylko 3 championy: fizz, fiddle i ewentualnie ryze.

Sekret tkwi w mądrym używaniu Q na minionach, jest nawet jedna sztuczka z tym związana ale to zostawiam fanom mastera AP. Teamfight to każdy wie jak wygląda. Jedyne co trzeba wiedzieć to, że ap mastera trzeba zbudować na cooldown. Ja olewam RoA i idę bezpośrednio w ap + armor.

Każdy kto mówi, że AP master jest do pizdy po prostu albo nie umie nim grać albo nie widział ogarniętych ludzi. Nerf na healu trochę zabolał ale to nie zmienia taktyki grania nim.

Co do AD mastera to brak CC jest jego najsłabszą stroną. Bez killa albo 2 na starcie właściwie nic nie może zrobić(brak sustain'a, damage dzięki E jest ale trudno powiedzieć żeby dzięki temu był op - sion ma lepsze E)
mowisz fizz fiddle i ryze nie zawsze poniewaz ostatnio mialem ogarnietego fizza na midzie a i tak go rozwalilem ;p zapomniales wspomniec o soraka uzyje ci silenca z poczatku regeneracji i nic juz nie mozesz zrobic musisz czekac te kilkanascie/kilkadziesiat sekund zeby ci sie odnowil slyszalem tez niedawno ze dobra kontra na niego jest anka ale jeszcze sie naprzeciw jej nie znalazlem na midzie;p

Pomogłem ? Daj Like =D

Opublikowano

@up deadfire grasp raczej kiepski pomysł. Masterem nie focusujesz jednej osoby tylko bijesz AOE więc lepiej skupić się na cooldown reduction, morellonomicon dobrze się do tego nadaje.

Wiesz może że DFG też ma CDR ? W teamfighcie widzisz ADC na połowie HP (z samego Q byś go nie zabił) więc rzucasz DFG zadajesz jakiś tam DMG i Q po czym dodatkoe 15% i ADC pada na strzała a ty dalej lecisz w teamfighta :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Master AP ma 10x wiekszy dmg od AD, i zajebistego heala musisz tylko wbic w goscia z ulti tak zeby go rozjebac na combo(q+lich bane) a potem nastepne kile juz leca xD. Skladasz |Doran,,,Rabadon,,,lLich Bane,,,deathfire Grasp,,,,,rylais scepter a na koniec jakis magic pen i wymiatasz.

Opublikowano

Master Yi pod AD/AS jest średnio słaby. Bardzo dobrze radzi sobie 1vs1 lecz w większych teamfightach jest papierowy a przez to, ze często wrogowie go focusuja pada na samym początku. Możemy oczywiście mieć na nim dużo LS lecz to naprawdę mało daje bo i tak nie zregeneruemy wystarczająco życia.

U ap ze zdrowiem jest lepiej bo ma wyboostowaną medytację ale jego słabość tkwi w CD. Nie zadaje on praktyczne żadnych obrażeń poza Alpha Strike'm, a jak wiemy ma on około 10 sec. regeneracji przez które możemy bić tylko z Basic'a który na AP prawie nic nie robi.

Wyjściem z sytuacji jest budowa AD/AS/TANK...tak TANK. Przy rozważnym pomieszaniu itemow z życiem wraz z tymi z obrażeniami wychodzi nam cudowna hybryda która dużo wytrzyma i ma także olbrzymie obrażenia.

Mam nadzieję, że rozwiałem wasze wątpliwości co do sposobu budowania naszego Mastera.

Pozdrawiam, mario22455

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Ja robie mastera pod AP, nawet pod wiezą przeciwnika jak dostane spowolnienie, daje leczenie, 2 champow mnie bije + wieża. Wychodze czysto z 3/4 HP :D Ale jak już kupie all itemki pod niego. Na poczatku nie ma co sie wyrywać na tqakie akcje.

AD nie gralem nie nie zamierzam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak dla mnie - AP. Większy dmg z alpha strike (q) i większy heal - tak jak już wcześniej napisałeś AP Master może się wyhealować do full hp. Jeśli go robisz pod AD to musisz pamiętać o Attack Speedzie jednak wtedy bazujesz jedynie na autoatackach i ulti.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...