Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

iBot - Jedyny Działający Darmowy bot do SRO-R

Szymk0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapewne wiele osób uważa że skoro iBot nie był aktualizowany od pół roku to z pewnością nie będzie działał na najnowszej wersji sro-r. Otóż NIE.

iBot wciąż działa!!! Jedynym lecz nie wielkim problemem jest prak aktualizacji NPC w miastach przez co od czasu do czasu zdaża się że bot łapie "stucka" na którymś z NPC.

Lecz jest na to prosta rada ... Return Scroll :P zazwyczaj po jego użyciu pod przechodzi "town Script" bez zadnych problemów i leci na spota.

Więc jeśli ktoś wciąż gra na SRO-R i nie posiada darmowego bota niech skorzysta z iBota.

Oczywiście uruchamianie jest identyczne jak to było kiedyś, nic nie trzeba modyfikować.

Clientless również działa wyśmienicie - przez 5h ani jednego DC :D

Oto mój folder iBota: http://depositfiles.com/files/3nelhkc70

Skan: VIRUSTOTAL Tak wiem jest dość sporo virusów ale najprawdopodobniej to "False positives" - mam na kompie tego ibota od ponad pół roku i nic mi się z kompen nie działo - ani z kontem w SRO-R.

i jeszcze Screenik: bocik chodzi aż miło :P

sroribotworking.jpg

Opublikowano

Skoro u Ciebie działa to dlaczego nie u mnie.

Na win 7 nie działał nie było nicku błąd chardata

Na xp instalowałem dzisiaj i to samo.

dowód: http://www.youtube.c...h?v=pCac17U58Js

Możesz sprawdzić czy bot działa na nowo stworzonych postaciach z startowymi itemami ?

I dlaczego w pliku r_iphs nie zmieniłeś ip tylko standardowe jest 127.0.0.1:15776 ??

Opublikowano

Ja mam Win 7 64-bit i bot działa bez zarzutu.

w r_iphs ma być właśnie ustawione IP 127.0.0.1 z portem 15776

Sprawdziłem czy bot działa na nowych postaciach z itemami startowymi, i działał bardzo ładnie. Jedyny problem był taki że nie podnosił Quest itemów i Tokenów, nie wiem dlaczego gdyż na mojej postaci 73lvl normalnie itemy Questowe podnosił. Ale na start dostaje się Grab Peta więc on podnosi te itemy :P

Teraz zauważyłem że bot troche częściej wiesza się na NPC podczas kupowania lub sprzedawania itemów, wiec ja robiłem tak że jeśli już udało mu się kupić potiony i naprawić itemy to dawałem opcje "Skip Town Script" potem return scroll i juz leciał na spota wtedy.

CO do tych błędów które zaznaczyłem:

ibotbledy.jpg

nie ma się co nimi przejmować gdyż nie wpływają one (tak mi się wydaje) na funkcjonowanie bota. A wywołują je najprawdopodobniej nowe Fellow Pety albo skille których one używają, gdyż te błędy pojawiają sie tylko w mieście gdzie właśnie te nowe fellowy widizałem.

Opublikowano

CO do tych błędów które zaznaczyłem:

(obrazek)

nie ma się co nimi przejmować gdyż nie wpływają one (tak mi się wydaje) na funkcjonowanie bota. A wywołują je najprawdopodobniej nowe Fellow Pety albo skille których one używają, gdyż te błędy pojawiają sie tylko w mieście gdzie właśnie te nowe fellowy widizałem.

Tak tylko u mnie prócz tych błędów nie ma nicku postaci.

Dodam jeszcze na marginesie ciekawe zjawisko:

1. Na mojej głównej postaci ibot wywala błąd "nie wysyłaj" program zostanie zamknięty...

2. Na nowej postaci włącza się, nie ma nicku, i czarów.

Nie tworzy się też plik (notatnik) z danymi postaci jak u Ciebie (lvl [poziom] [nick])

Ma ktoś podobny problem?

Opublikowano

Jeśli chodzi o twoją główną postać, skoro iBot dostaje crasha możliwe że masz jakiegoś z nowych petów który crashuje iBota.

Jeśli chodzi o brack wczytywania postaci to bradzo możliwe że również chodzi o jakiś item którego bot nie obsługuje, zaloguj się normalnie - wywal wszystko do storage - zostaw tylko potiony i sprawdz czy wtedy bot wczyta postać.

Ja sprawdziłem bota na dwuch róznych postaciach i na obu dizałał, więc prawdopodobne jest że to właśnie jakis item/pet powoduje twoje problemy.

Opublikowano

Skoro u Ciebie działa to u mnie na nowej też powinno.

Spytam jeszcze czy może mieć coś wspólnego z tym router i zablokowane porty.

Opublikowano

Wyskakuje mi błąd 34a6 najprawdopodobniej związany z nowymi itemami na świeżej postaci. Problem jest taki że nie da się ich wrzucic do storage, ani sprzedac. Jakies pomysly?

Opublikowano

Wyskakuje mi błąd 34a6 najprawdopodobniej związany z nowymi itemami na świeżej postaci. Problem jest taki że nie da się ich wrzucic do storage, ani sprzedac. Jakies pomysly?

Ja mam taki pomysł, że czekam aż na tej nowej postać zużyje wszystkie itemy...

A nazwa postaci u Ciebie jest wyświetlana i skile?

Co do mojego routera i portów podejdę kiedyś do kolegi i zobaczę czy u niego śmiga bot po instalacji.

Opublikowano

Nie wyświetlają się.

Nie wiem ktory z itemow to powoduje, ale w tej sytuacji trzeba by było czekac 28 dni.

Moznaby dodac te nowe itemy do listy r_parse_items, tylko nie wiem jak znalezc ich kody

Opublikowano

Ja mam taki pomysł, że czekam aż na tej nowej postać zużyje wszystkie itemy...

A nazwa postaci u Ciebie jest wyświetlana i skile?

Co do mojego routera i portów podejdę kiedyś do kolegi i zobaczę czy u niego śmiga bot po instalacji.

Ogarnąłem już. Trzeba wykorzystac wszystkie reverse, instant return, res i speed scrolle i juz nie wyskakuje błąd 34a6 ;)

Opublikowano

moge prosic zebys wrzucil ibota na innego uploada ?

i bez podawania nr tell oraz potwierdzenia pinu bo glupi nie jestem iwiem o co chodzi -,-

Zapraszam do polubienia fanpage http://www.facebook.com/pages/Silkroad-Online-Polska/381648855276370, Gdy strona złapie obrotów na okrągło będą udostępniane nowe serwery na plikach vsro!
Mozna rowniez promowac swoj serwer wysylajac info na email podany na fanpage'u.

Opublikowano

moge prosic zebys wrzucil ibota na innego uploada ?

i bez podawania nr tell oraz potwierdzenia pinu bo glupi nie jestem iwiem o co chodzi -,-

To co tobie wyskakuje to tylko reklama(nie wiem z kąd w ogóle się tam wzieła bo też pierwsyz raz się spotkałem z taką na depositfiles), w Prawym górnym roku masz X, wciskasz i włancza się download

Opublikowano

Jak to sie odpala zapomniałem juz xD loaderem? co mam ustawić?

-SROR Hackshield do folderu z silkiem,

- IPInput zmieniasz IP na 127.0.0.1 port 15778

- odpalasz SROR Hackshield , wciskasz start w Launcherze silka i zostawiasz.

- Odpalasz iBota (powinien się pojawić komunikat "HS Server Successful Connected"

- odpalasz edxLoadera zaznaczasz Multiclient, NOP Hackshield, Patch Seed, Redirect Gateway IP 127.0.0.1 Port 16000

- Launch...

Opublikowano

-SROR Hackshield do folderu z silkiem,

- IPInput zmieniasz IP na 127.0.0.1 port 15778

- odpalasz SROR Hackshield , wciskasz start w Launcherze silka i zostawiasz.

- Odpalasz iBota (powinien się pojawić komunikat "HS Server Successful Connected"

- odpalasz edxLoadera zaznaczasz Multiclient, NOP Hackshield, Patch Seed, Redirect Gateway IP 127.0.0.1 Port 16000

- Launch...

ja mam taki problem , ze wszystkie punkty dobrze wykonane , tylko to z loaderem nie chodzi. mam wszystko odznaaczone , ale jak go wlaczam to jest proces ale znika po chwili i wyskakuje jakies okienko z chinskimi znaczkami. nie wiem co z tym zrobic. mam nadzieje , ze ktos pomoze.

\

Opublikowano

Siemanko, mam straszny problem z tym iBotem, próbowałem już wielu rzeczy, ale ciągle kończę tak samo, czyli...

http://imageshack.us...ehw25ier6o.png/

I tak za każdym razem. Moge odpalić drugiego silka, wklepać passy, wybrać postać, ale w momencie jak mi się załaduje gra to nie widzę npców, życia, nie mogę nic zrobić, po chwili dostaje dc, a równocześnie z odpaleniem gry przestaje działać iBot.

Pracuje na systemie windows 7 86x.

Mam nadzieję, że ktoś miał podobny problem i mi pomoże bo ja już nie mam szczerze powiedziawszy pomysłów :<

Opublikowano

moj problem to dc na silku , ktorego wlaczam przez loadera . HS zrobiony , dziala . Tylko jak wlaczam silka przez loadera to on sie wlacza ale z dc. od razu. nie wiem co z tym zrobic. pomocy !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...