Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Do javy lepsze AMD czy Intel

mdfimage

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupuję nowy komputer ale nie wiem na jaki procesor mam się zdecydować:

-amd phenom II x4 945 quad- core 4 X 3,0 GHz 8 MB CACHE

-intel dual core g645 2x 2,9 GHz 3mb cache

Nie wiem czy procesory intel czy amd są lepsze do javy (serwer minecraft) wiem że ten AMD ma 4 rdzenie i 8 mb cache a intel tylko 2 rdzenie i 3mb cache ale zastanawiam się który jest bardziej wydajny jęśli chodzi o serwer do minecraft (dołączam do tego 4gb ram DDR3) ????

Opublikowano

hahahhaaah AMD sssie Intel Forever najbardziej wydajny !

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber (BIMBER) stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz tak jak ja do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój profil xD

Opublikowano

AMD jest dobry... do laptopów...

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

No i tu was zaskoczę - gówno prawda ;). Jak wybierasz między tymi dwoma prockami, to pewne będzie, że intel wygra, bo Minecraft wykorzystuje z tego co mi wiadomo 2 rdzenie. Jeśli jednak chcesz popykać w BF3, Far Cry 3, to podany przez Ciebie AMD bardziej się do tego nada w porównaniu z intelem.

Opublikowano

up 2 przecież mdfimage napisał że chce postawić na tym serwer a nie grać w minecrafta... Ja wybrał bym amd :) sam mam amd tylko że troche nowszą wersje phenoma 965 :D

Amd jednak ma te 4 rdzenie i według mnie lepiej sobie poradzi z tym zadaniem ;p

Opublikowano

AMD forever . Ktos tu napisal.ze minecraft uzywa 2 rdzenie , wgrywasz optifine dajesz opcje multicore i intel ssie . Ale pisales do serwa to oczywiscie ze AMD ... Podejzewam ze kupujesz z Allegro procek + plyta gl. + ram 4 gb ;) Bo widzialem.na allegro to

Opublikowano

Ja mam Intela Pentium 4 - jest spoko, czasami lagi w grze, ale to pewnie wina grafiki albo internetu ;) Intel jest spoko jak zawsze :P

1375685.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...