Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komputer nie włącza sie , buczy przy uruchomieniu.

hiowcaheh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem jak w opisie . Komputer przy wlaczeniu oddaje glosne dźwięki, prościej -komputer buczy. Próbowałem kilkakrotnie go włączyć, niestety bez rezultatów. Otwieralem obudowę i sprawdzalim jak jego praca wygląda przy uruchomieniu włączeniu - chłodzenie płyty głowej (procesora, wiatraczek ). Nigdy takiego problemu nie miałem dlatego zwracam sie do was. Prosilbym bym o szybka sensowną porade/pomoc. Pozdrawiam!

Opublikowano

zasilacz / płyta / procesor / pamięci

wybierz co sie zepsuło bo z opisu wielki nic by cokolwiek powiedzieć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Prawda była taka , właśnie przyznał mi sie mój młodszy inteligentny inaczej bracisszek że pod moja nieobecność grał sobie w Borderlandsa 2, gra mu sie zacięła, od kopnął komputer w bok obudowy i go wyłączył z zasilania z tylu komputera, gdy ja zwróciłem do domu, chciałem go włączyć to ... stało sie.. niemal pojęcia co mogło nawalic . Zasilacz raczej nie, bo inne wiatraki tzn taki mniejszy wspomagający chodzi, chłodzenie na grafice chodzi, tylko jeden wiatrak na środku procesora nie śmiga. Proszę o pomoc bardzo mi zależy bo na poniedziałek potrzebuje sprawny komputer.. jak będzie większą potrzeba zrobię zdjęcia, naręce film.

Opublikowano

płyta / procesor

zasilacz też, jak uszkodzone stabilizatory albo napięcie +/- 5V to działa normalnie

sprawdź zamocowania części i kabli

nie masz na pewno karty do diagnostyki płyty to pozostaje iść do kogoś z prockiem i sprawdzić czy jest dobry

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...