Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc tworzenie mapy ? WorldPainter

MultiArraf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem odnoście programu world painter a mianowicie zrobienie Mapy nie takiej gdzie dookoła jest woda tylko przepaść pokaże tutaj imoprtowaną mapę screen bedzie pokazywał jak wygląda to w World Painterze :

post-684130-0-50276900-1355563247_thumb.jpg

A teraz pokaże jak wyglada to na świecie minecraft .

post-684130-0-28014500-1355564668_thumb.jpg

OK.Pisze tutaj z zapytaniem jak zrobić taką mapę w WorldPainter jak na powyższym obrazku .

Czekam na wasze propozycje .

Pozdrawiam. :)

Opublikowano

Jedno słowo - McEdit. World painter jest do "malowania światów" w 2d, nad poziomem wody, terraformingu. Do robienia bardziej kompleksowych map polecam właśnie McEdit. Załaduj świat, zaznacz wszystkie chunki i je usuń. Potem daj jakiś blok pośrodku tego wszystkiego brushem. Zapisz to i potem WorldEditem i komendą //brush zrób teren. Cała filozofia :P

Jeśli Ci pomogłem, Polub!  ^_^ 

- forum gier

Opublikowano

Jedno słowo - McEdit. World painter jest do "malowania światów" w 2d, nad poziomem wody, terraformingu. Do robienia bardziej kompleksowych map polecam właśnie McEdit. Załaduj świat, zaznacz wszystkie chunki i je usuń. Potem daj jakiś blok pośrodku tego wszystkiego brushem. Zapisz to i potem WorldEditem i komendą //brush zrób teren. Cała filozofia :P

Szkoda że MCeditem ,niestety nie umiem się nim obsługiwać ;/ Mógłbyś zrobić jakiś tutorial w sreenach albo w filmie ?? Bym był bardzo wdzięczny ;D

PS.Oczywiście Like :P

Pozdrawiam.!

Opublikowano

A ja polecam VoxelSniper plugin do bukkita (1.4.5).

http://www.voxelwiki.com/minecraft/VoxelSniper

Poradników w języku ojczystym jest dużo na YouTube.

http://www.youtube.com/watch?v=dIW_3TKbAQQ

Pierwszy wynik w Google. Z niego czegoś się nauczyłem.

67qtMtN.png

Opublikowano

Jak byś nie opierał się tylko na postach to byś wiedział bądź wyczytał na wiki iż jest też wersja na SSP.

67qtMtN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...