Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Galio zapomniany champion?

JokerrPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o Galio? Według mnie to cholernie mocna postać a jego ult wygrywa teamfighty. Mimo tego NIGDY (rozegrałem ~500 gier) nie widziałem go na normalu czy tam rankedzie...Jak myślicie,czemu "Galiów" jest tak mało?

Opublikowano

grałem nim kilka rankedów i często gram nim normale, owni na midzie prawie wszystko, polecam !

Opublikowano

Galio to pick na mida i topa. Na midze kupuje itemki pod n.res i ma ap :(pasyweeeczka). Na solo topa tez sie nadaje. Ja go czasami widze na normalach

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Galio na solotopie jest dobrą kontrą na AP np. Rumble czy Vladimir, na midzie ma ciężko z Talonem, Pantheonem i innymi AD. Super ulti do TeamFightów, ładny dmg z Q, OP Tarcza no i bardzo fajne skiny ^^ Zaraz po Vi mam zamiar go kupić, grałem nim na starym koncie.

Opublikowano

Postać dobra, kontruje midderów magic resistem a AP i tak ma, ale nawet jak sobie kupi Kieliszek albo Graala to i tak od razu nie ma many więc strasznie cięzko i nieprzyjemnie nim się gra. Przynajmniej moim zdaniem.

Opublikowano

Supp dobry , ale czy warto nim iść pod damage to nie wiem

Ostatnio grał na mnie galio a ja mu nic nie mogłem zrobić

Jeden zwykły dzień może zmienić życie

Jeden zwykły dzień może zmienić świat

Jeden zwykły dzień może dać Ci siłę

Jeden zwykły dzień zamienia zamki w piach

Opublikowano

na normalach go wgl nie ma, masz racje . ale na rankedach jest juz czesciej pickowany

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

Nie widze go nigdy moze z jednego powodu ? Bo sa lepsze postacie .

Niby postac silna ale czegos mu brakuje . Nawet wiem czego . Jak by atakowal z daleka to byl by w tier 1 champow.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

jest ~110 postaci i wy narzekacie że ktoś jest zapomniany, np tera Diana to teraz częsty pick na hight elo i turniejach tak samo jak olaf. Silna postać ale gracze wolą gracze wolą grać innymi i tyle, tak jak np. Sejuani to też częstościa wybierania nie powala, mimio tego i tak to dobry wybór. Jak ci coś nie pasuje to sobie sam nią graj.

Opublikowano

Ja go często widzę na dominionach. Nie wiem, czemu akurat tam go pickują, ale radzi sobie świetnie! Na normalach też go widuję co 5-15gier

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Powiedzmy sobie otwarcie, że wiele osób kupuje postacie za 6300 IP twierdząc, że postacie te są lepsze, a nawet najlepsze porównując np. Lulu do Nunu, twierdzą, że Lulu zniszczy Nunu samym Q. Ludzie pomijają postacie za 4800 IP, ponieważ jest ich mało i myślą, że postacie te trafiły do 4800, bo są słabe tj. stwierdzenie o postaci Trundle. Większość oznajmia, że postać jest słaba, lecz w Jungli Ganki ma lepsze od Skarnera.

Czas zacząć myśleć o postaciach naprawdę urozmaiconych CC-kami, przelicznikami np. z pasywa, oraz innymi atutami. Osobiście polecam Galio, ponieważ na Support oraz Mid je swoich przeciwników, m.in. pasywem MR = AP, pozdrawiam.

q4igqkopia.jpg

League of Legends
-
Premade to droga do zwycięstwa.

Opublikowano

@up

chyba tylko ty nie wiesz

Co do tematu to jest dobry champ tylko nie pasuje na obecna mete

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

@up

pokasz mi sfuj nik byszczaku.

@top

dobry champ, eskejpa nie ma ale ma as jak walnie spella dobra postać.

Opublikowano

@up

Smiesza mnie te wasze rgumenty ze jest trudny itp. Co jest w nich trudnego? Tak samo Trudnle nikt nie gra bo jest "trudny" ale nikt nie pomysli o tym ze sie nie przydaja do teamu przy obecnej mecie. Taka poppy jest zajebistym championem jednym z lepszych, ale nie ma dla niej miejsca w tym momencie.

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Nie rozumiem argumentu ceny w IP. Evelynn 1300IP, a miażdży, że szok. Galio jest też świetny, ale jako kontra. Co grałem nim rankedy, to wygrana. Podoba mi się na nim ulti wygrywające teamfighty.

Opublikowano

@ 2 up

Chociażby to że trzeba rozważnie dysponować maną i farmić, a jak widze takich Galiów z rotacji to strzelam facepalma

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Galio to bardzo fajna postac, a ludzie nie nie lubią grac postaciami wymagającymi skilla, tylko po prostu nie lubią grac charami które nie maja zbytnich szans 1 vs 1 a taka postacią jest własnie Galio. W Team Fightach świetny, Q pozwala bardzo dobrze nękać przeciwnika w early, ulti można pierdyknac pod wieżą albo w team fightach i jest git. Do tego ta postać powinna miec dystansowy atak podstawowy

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Powiedzmy sobie otwarcie, że wiele osób kupuje postacie za 6300 IP twierdząc, że postacie te są lepsze, a nawet najlepsze porównując np. Lulu do Nunu, twierdzą, że Lulu zniszczy Nunu samym Q. Ludzie pomijają postacie za 4800 IP, ponieważ jest ich mało i myślą, że postacie te trafiły do 4800, bo są słabe tj. stwierdzenie o postaci Trundle. Większość oznajmia, że postać jest słaba, lecz w Jungli Ganki ma lepsze od Skarnera.

Czas zacząć myśleć o postaciach naprawdę urozmaiconych CC-kami, przelicznikami np. z pasywa, oraz innymi atutami. Osobiście polecam Galio, ponieważ na Support oraz Mid je swoich przeciwników, m.in. pasywem MR = AP, pozdrawiam.

Mam wszystkie postacie za 4800 ja szłem tokiem myślenia takim że kupie wszystkie tańsze postacie a potem te droższe i każdą próbowałem grać nie kupowałem to co mi się podoba tylko wszystko po kolei .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...