Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]KW-5 CZY SUPER PERSHING

WolfiUntiled

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc dzięki wszystkim za rady postanowione w wtorek albo środę kupuje T34. A i jeszcze jedno czy często rzuca go na 10t ?

Raczej nie.. jak inne 8 klasy

x

Opublikowano

Nie mam KV-5 ale widzę jak sprawuje się w bitwach i...

powiem tylko jedno - bierz Super Pershing.

Ładując premium ammo (którą można kupić przecież za kredyty) dostajesz niewyobrażalny buff do penetracji (koło 80 punktów) i dzięki temu masz naprawdę mocarne działo do walki z tierami wyższymi niż VIII.

Do VIII poradzisz sobie spokojnie ze zwykłym działem, bo 170 penetracji przy podstawowej znajomości weakspotów HT na VIII tierze to aż nadto.

Czołg ma swoje wady - jest dość ślamazarny i na pewno nie gra się nim jak średnim, lecz jak HT wsparcia (zawsze w drugiej linii) lub jako pasywnym scoutem. Jego weakspoty są już wszystkim znane, więc ludzie Cię przebiją, ale jeśli będziesz umiejętnie manewrował to nawet podczas walki 1v1 jest duża szansa, że wróg trafi w trójwarstwowy kadłub lub pierwszą warstwę pancerza na wieży co zaowocuje hitami za 0 dmg.

Bez załogi na 100% gra się kiepsko, ale jak już uzbierasz na wentylację, załoga będzie miała po 100% i do tego wrzucisz jeszcze Brothers in Arms... no cóż, gra robi się piękniejsza :)

KV-5 jak koledzy zauważyli to R2D2 z wielkim weakspotem dla "radiowca". Niestety, przez jeden cycek wszystkie zalety czołgu poszły się kochać. Moim zdaniem jest to najmniej opłacalny ze wszystkich czołgów premium.

Wiele zależy też od tego jaką ścieżką idziesz i jakie czołgi robisz - ja mam już 6 czołgów premium i każdy z nich do czegoś służy (Su122 koksam załogę dla radzieckich destroyerów, jagdtigerem 8,8 dla niemieckich, lowe dla niemieckich ht, t34... itd.)

Natomiast do robienia załogi ciężkiej w radzieckich czołgach dużo lepiej nadaje się Churchill III, bo jest jednym z najlepiej expiących czołgów w grze a bitwy nim są łatwe i przyjemne.

Opublikowano

A propos losowania, to T26E4 SP wrzuca w 70% do VIII tierów max, 20% szans jest na IX tiery, a na X to już od święta.

Nie masz SP to się nie udzielaj.

Bierz SP z jednego powodu KW-5 ma "radiowca" z przodu i jest wielki jak krowa.

Opublikowano

Mało ich widzę w bitwach , mało popularne czy kiepskie ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

A więc tak T34 zagrałem jakieś 20 bitew i stwierdzam że jest super , większość bitew jakieś 13 na 20 to byłem na topce jak narazie mój rekord to 130k na porażce . Po tych 20 bitwach mam wentylacje i rammer T34 samo na to zarobiło i jeszcze stabilizator niedługo i zbieram kaske na IS-7 . Dla tych którzy się zastanawiają serdecznie polecam T34.

Opublikowano

Ja polecam ci Super Pershinga. Kupiłem go niedawno i jestem w pełni zadowolony. Jest bardzo tani w użytkowaniu, zarabia dość dobrze, można zadac dużo obrażeń w jednej bitwie. Ma dobry pancerz, ale oczywiście nie jest nie przebijalny :D Posiada weakspot na wieży w postaci dwóch "rur".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...