Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Facebook w szkole zablokowany

Silver™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem , a właściwie moja koleżanka , bo jak wchodzi na facebooka w szkole na wszystkich przeglądarkach jakie są to przy wpisywaniu www.facebook.pl to przekierowywuje ją na strone szkoły.

Wie ktoś jak to odblokować ?

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Musisz się dostać do ustawień routera w szkole i po prostu usunąć facebooka z zablokowanych stron, chyba że macie inaczej internet rozdzielany na kompy w szkole :P

Opublikowano
Jak zmienić te ustawienia?

1. To zależy jaki masz router.

2. Musisz znać nazwę użytkownika i hasło do wejścia w ustawienia routera a raczej tego się nie dowiesz.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Musisz się dostać do ustawień routera w szkole i po prostu usunąć facebooka z zablokowanych stron, chyba że macie inaczej internet rozdzielany na kompy w szkole :P

a skad wiesz ze to blokada na routerze?? jasnowidz jesteś? u mnie w szkole przeważnie blokują na kazdm kompie odzielnie i nauczyciele z informatyki przeważnie nie sa w polsce za bardzo bystri
Opublikowano

może po prostu w hosts się nauczyciel bawił. otwórz plik hosts w windows/system32/drivers/etc/

i usuń wpis z facebookiem.

możliwe, że zabezpieczyli to w inny sposób. jest ich sporo.

Opublikowano

Musisz odblokować stronę na routerze, pamiętam jak w Liceum gościu na technologii nam blokował wszystko tylko po to żebyśmy pracowali ;<

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Nie chcę powielać odpowiedzi ale tak jak wyżej są dwie opcje - hosts oraz router. Do routera raczej się nie dostaniesz a plik hosts pewnie zablokowali.

Opublikowano

Tak się blokuje:

np. Wchodzisz do C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ jest tam plik hosts otwierasz go za pomoca notatnika obok 127.0.0.1 wpisujesz np. www.wp.pl po zapisaniu nie powinno juz wejsc na ta strone

To weź tam znajdz facebook i usun

Dota 2 > Lol

Opublikowano

Jeżeli jest na kompie XP to daj zmień użytkownika i kliknij 2 razy CTRL + ALT + DELETE. Teraz powinno Ci wyskoczyć okienko z dwoma polami do wpisania tekstu. U góry wpisz administrator a na dole pozostaw pole puste. Teraz wejdź w panel sterowania i Połączenia Sieciowe. Tam powinno być jedno połączenie. Klikasz na i wchodzisz w zakładkę obsługa. Tam powinna być informacja o Bramce domyślnej. Przepisz jej adres w okno przeglądarki. TAA DAAA !!!. Masz przed sobą panel logowania do Routera szkoły ;)

Teraz musisz wpisać hasło i login. Najczęściej jest to

1.

Login - admin

Hasło - admin

2.

Login - admin

Hasło - zostaw puste

I teraz kiedy już wejdziesz do routera musisz usunąć blokada na fejsa

:)

@jano - Moim sposobem dostanie się wszędzie :P

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

U mnie tak samo jest + jeszcze YouTube i nk zablokowane... Wystarczy wejść przez bramkę proxy i wszystko śmiga bez żadnych zabaw... ;)

Opublikowano

No i prawidłowo, że zablokowali fejsbuczka waszego bez, którego żyć nie potraficie ^^

Po ch*j dajecie zarabiać dla tępego szwabskiego studencika to ja nie wiem :D

@topic

Udzielili już odpowiedzi ale pewnie to w hosts to nieprawda bo by chyba nie przekierowywało przez takie coś po prostu by nie działała. Pobierz jak możesz program jakiś z bramkami proxy lub stronkę jakąś weź niewiem np anonymouse.org. Ewentualnie pendrive z domu z folderem programu i śmiga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...