Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Telefon ok. 2000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jako iż mój obecny telefon się rozwalił, muszę sobie kupić nowy.

Akurat idą święta więc będę miał trochę więcej kasy. Jak sądzicie jaki najlepszy telefon jest w tej granicy?

Podajcie jakieś propozycję i dlaczego akurat on.

Opublikowano

Nie za tą kasę :). Teraz według mnie najlepszym wyborem jest XIAOMI MITWO, Koszt to jakieś 1000zł, transport z Chin ok 50zł. Bije na łeb sgs3, więc teraz tylko jego mogę polecić wszystkim z funduszem 1000zł :)

Opublikowano

Wolałbym jednak telefon z polskim softem + gwarancją w Polsce. Co sądzicie o iPhone 5? Dla mnie kasa nie jest problemem. Galaxy S3 czy iPhone 4/5? Czy może coś z HTC lub inny model samsunga?

Opublikowano

No to bierz Note II (N7100), niezbyt poręczny, ale wydajnościowo zajebisty.

Co do Polskiego softu, to wgranie spolszczenia miuipolska to kwestia 5 minut ;). Z gwarancją już nieco gorzej (bo jej nie ma :D).

Opublikowano

Dlaczego Note II? Z tego co wyczytałem jednak gs3 jest lepszy od niego. Zastanawiam się czy warto dorzucić parę stówek i wziąć tego iPhone 5, co wy na to?

Opublikowano

Dopłacaj do gorszego, to jest rewelacyjny pomysł. Galaxy Note 2 jest telefonem służącym raczej do SMS-ów, neta, poręczny to nie jest.

S3 to telefon z aktualnie kiepskim wsparciem pod gry, mało jest producentów, którzy wydają je pod ten układ. Jeśli jednak jakaś gra ma oficjalne wsparcie, to nigdzie tak płynnej rozgrywki nie uświadczysz ;).

Telefony są pod konkretnych nabywców, napisz do czego ma służyć ;).

Moja propozycja to LG 4XHD za ~1300zł, nie wykorzystasz więcej według mnie, nawet do HARDMOBILEGAMING'u się nada bez O/C.

Opublikowano

Ja zdecydowanie bardziej jestem nastawiony pod iOS i to jego polecam, funkcjonalność i poręczność 100%.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

2000zł za telefon? :huh:

Jesus Maria...

Galaxy S III. Mam Galaxy S Plus już rok i zadowolony jestem jak nikt. Wszystko śmiga aż miło a już nieraz mi z kieszeni wypadł na beton. ;o

Dodatkowo masa funkcji, Android, dobry ekran dotykowy.

5465845486.png

Opublikowano

Telefon ma służyć do internetu, muzyka(głównie słuchawki). Przede wszystkim musi szybko ładować pliki, nie może się ścinać nawet pod obciążeniem. Rzadko gry.

Z obserwacji wiem że iPhone są lepsze pod względem odtwarzania muzyki(testowałem iPhone 4, Galaxy s3, iPhone 3, Galaxy s2). Mam do wydania nawet więcej niż te 2k byle tylko zakupić porządny telefon który sprosta moim wymaganiom i posłuży trochę czasu.

Opublikowano

Telefon ma służyć do internetu, muzyka(głównie słuchawki). Przede wszystkim musi szybko ładować pliki, nie może się ścinać nawet pod obciążeniem. Rzadko gry.

Z obserwacji wiem że iPhone są lepsze pod względem odtwarzania muzyki(testowałem iPhone 4, Galaxy s3, iPhone 3, Galaxy s2). Mam do wydania nawet więcej niż te 2k byle tylko zakupić porządny telefon który sprosta moim wymaganiom i posłuży trochę czasu.

Tak, tyle, że na androida masz w ciula i jeszcze więcej modyfikacji, w których znajdziesz między innymi na poprawę dźwięku ;). Nie dokarmiaj apple, jest naprawdę sporo telefonów, które oferują więcej za mniej. Nawet UP napisał, że 4XHD będzie dobry, znajdziesz takiego za 1300zł, za 700zł możesz kupić naprawdę wykurwiste słuchawki, 400zł Ci jeszcze zostanie. Opłaca się, nie ?

Opublikowano

Ok dzięki no to już wiem co zamawiam.

A jeszcze jedno pytanie...

Wiesz czy da radę podpiąć przez jakąś przejściówkę/adapter słuchawki USB? Mam obecnie Logitech G35 które są na usb. Da radę jakoś zrobić aby je podpiąć do tel?

Opublikowano

Bezpośrednio nie, bo to są dwa całkiem różne sygnały - USB - cyfrowy port szeregowy, którym można przesyłać wszelkie rodzaje danych ale zawsze w postaci cyfrowej a mini jack to najczęściej analogowy sygnał audio.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Istnieje coś takiego, kosztuje ok 5-10zł, jednak bardzo prawdopodobne jest, iż wywali Ci komunikat o nieobsługiwanym akcesorium ;). Zostaje Ci 700zł... jak dostanę się do normalnego kompa, to poszukam Ci fajnych słuchawek, jeśli chcesz ;).

Opublikowano

tylko, twój telefon musi obsługiwać usb host. Nie wiem jak to jest w przypadku tego telefonu.

Jeżeli jeszcze twoja decyzja nie zapadła to osobiście poleciłbym ci HTC One X, ponieważ LG nie dba o użytkowników. Przykładem jest brak aktualizacji do Jelly Belly.

Telefony pod względem technicznym są prawie takie same (ten sam procesor, taka sama ilość RAM)., lecz jeśli chodzi o One X to aktualizacja do JB została już wydana, a wraz znią obsługa usb host :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie piernicz, że LG nie wspiera bo nawet to gowienko L5 dostanie JB.

Nie piernicz, że LG nie wspiera bo nawet to gowienko L5 dostanie JB.

Opublikowano

Racja, ale uwzględnijmy czas oczekiwania na aktualizację. Wszystko ma swoje granicę.

Tak, tylko... po co aktualizacja ? ;). Według mnie i tak najlepszą wersją jest GB.

Ale jak komuś zależy na liczbach, które można zmienić w build.prop :D. Im android nowszy, tym bardziej wymagający, przez co całość się tnie, bo wykorzystuje całe zasoby. Zależy też jaki telefon :P. Ale 1GB RAM dla takiego ICS-a, 768mb dla JB to optymalne rozwiązanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...