Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WilkuTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

chcialme kupic onudowe lecz nie znam sie na tym i zalezy mi na dobrej cyrkulacji powietrza jak i akustyce(ma jak najlepiej absorbowac dzwiek od srodka takk aby wydalaja jak najmniejszy chalas.

I teraz niewiem czy kupic np. Zalman Z11 plus czy moze jednak z9, mialem na oku takze to Aerocool Strike-x.

Prosze o pomoc w wyborze. Cena to ok. 250 zl

Opublikowano

Jak ma izolować dźwięk to musisz ją wyłożyć matą bitumiczną. W standardzie takie maty ma np. Fractal Design (chyba wszystkie modele)

Jeśli chodzi o dobrą cyrkulację to SilentiumPC Regnum 50, Zalman Z11.

Opublikowano

Do Z11/Z9 obowiązkowo stosowne filtry przeciwkurzowe. Aerocool to porażka. Jeśli chcesz mieć wyciszoną i dość przewiewną obudowę to masz propozycję od Fractala. Konkretniej modele Define R3 i R4.

random.jpg

Opublikowano

Jak ma izolować dźwięk to musisz ją wyłożyć matą bitumiczną. W standardzie takie maty ma np. Fractal Design (chyba wszystkie modele)

Jeśli chodzi o dobrą cyrkulację to SilentiumPC Regnum 50, Zalman Z11.

A ile moze kosztowac takie do Z11/Z9?

Opublikowano

Jak już to Z11 (praktyczniejsza) i to zależy ile tego wykorzystasz, oblicz powierzchnię góry, boków, przodu obudowy i tyle maty zamów.

APP, Boll, Apama

Masz dobre "marki" mat.

Opublikowano

A czy to nie zmniejszy to przewiewnosci? I co do z11 to mam pewne obawy bo mam GTX580 z coolerem od arctic ktory ma 288mm dlugosci a obudowa daje 290mm na karte, czy moze byc tak ze jednak sie nie zmiesci?

Opublikowano

Co ma Ci człowieku przewiewność zmniejszyć ? Kawałem gumy na ściankach ? Logicznie myśl :P Co do tej grafy powinna się zmieścić.

Opublikowano

Nie tylko boki, góre dół też, z przodu może upchasz to w jakieś miejsca ew. zrezygnujesz z wentyla. Taki to będzie miało efekt że tłumi dźwięk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...