Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Cena

Jano900

Jaka cena na ultra?  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka cena na ultra?

• 1500-2000z?
      1
    • 2000-2500z?
      9
    • 2500-3000z?
      12
    • 3000-3500z?
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie - za ile kupię komputer taki aby wszystkie gry które aktualnie wyszły działały na ultra detalach? Tutaj ktoś mówił że do 2k można. Bo mam teraz 1500zł i chcę jak najszybciej kupić komputer ale jednak taki aby wszystkie gry które aktualnie wyszły działały dobrze (czyli np BF3 bez ścinek na ultra detalach).

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem kto zaznacza te 2-2,5k. Za tyle masz zestaw z Phenomem 965 + HD4870, sam mam podobny i BF3 czy Wiedźmin2 chodzą na średnio-high (z przewagą high) tak komfortowo.

@DOWN

Chyba że tak ;p

Opublikowano

Ogólnie ja już nie mogę z moim kompem dlatego chcę komputer który bez problemów uciągnie wszystkie gry które aktualnie wyszły. Potem nazbieram na taki sprzęt że starczy na parę lat.

Opublikowano

Ogólnie ja już nie mogę z moim kompem dlatego chcę komputer który bez problemów uciągnie wszystkie gry które aktualnie wyszły. Potem nazbieram na taki sprzęt że starczy na parę lat.

To dozbieraj do 2-2,1-2,2k A złożymy ci coś dobrego ;)

50dea4ba1935f.png

Opublikowano

Za 2,2k nie pójdą mu wszystkie gry na Ultra. 3000 zł ma 7850+ 2500k na którym już pójdą. Niżej to tylko Phenom ktory wszystkiego nie uciagnie na max.

Opublikowano

Za 2,2k nie pójdą mu wszystkie gry na Ultra. 3000 zł ma 7850+ 2500k na którym już pójdą. Niżej to tylko Phenom ktory wszystkiego nie uciagnie na max.

A czy ja mówię o ultra? Średnie/High Detale starczą nawet pod nagrywanie bez lagów.

50dea4ba1935f.png

Opublikowano
aby wszystkie gry które aktualnie wyszły działały dobrze (czyli np BF3 bez ścinek na ultra detalach).

Czytaj dokładnie...

Opublikowano

Zmiana planów planuję 2,5k mieć już w styczniu. Ale mniejsza o to czy za to WSZYSTKIE GRY KTÓRE AKTUALNIE WYSZŁY działałyby na ultra?

Opublikowano

osobiście planowałem kupno komputera za 2500zł lecz wyszło ok 2430zł BF3 i FC3 ciągnie na ultra żadnych zacinek ni nic oczywiście musiałem jeszcze dokupić nowego Windows`a 7 z racji DX 11

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

50-60 fps może nie jest to jakaś wielka ilość fps ale dla mnie to dużo - w minecrafcie mam teraz 15 więc wiecie... Ale 30fps jest niewidoczne dla oczu człowieka dlatego takie 50fps bym najmniej wymagał.

Edit

I dodam że w Crysis 3 też bym sobie chętnie zagrał.

Opublikowano

30 fps niewidoczne dla oczu ? Czlowiek widzi do ponad 60 fps. Graj sobie 30 fps minecrafta a 60 - 70 fps.

Na crysisa 3 na ultra w fhd to trzeba będzie mieć pewnie kosiare jakąś, ponoć ma łoić sprzęt nieźle.

Opublikowano

Jak by co to pan JakSieMacie pisał że do 2500zł da się skręcić kompa taki który udzwignie bf3 na ultra detalach. Ale ja zbieram dalej a wy możecie wydawać swoje opinię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...