Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]PS2 Disc Read Error

gajdas2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,otóż kupiłem dzisiaj nowa grę w lombardzie "God of war II" i mam problem z czytaniem płyty,mam starszego ps2 (grubszy)gdy wkładam grę do cdroma nic nie wyskakuje gra się nie włącza,po czym wciskam Browser i pisze "READ DISC ERROR",miałem tez innego podobne gry orginalne,konsola nie jest przerabiana,wszystkie inne gry takie jak Fifa 08 normalnie działają, więc na pewno nie jest to przepalenie laseru ,jak ktoś zna powód tego problemu pisze.

Z góry dziękuje

Opublikowano

Witam,to znowu ja a więc nie jest to problem porysowania,ani lasera ponieważ inne gry tego typu działają,byłem u brata on się dobrze zna na informatyce powiedział mi żeby tą grę włożyć do komputera,otóż przed chwila wlazylem wczytało na komputerze wiec można określić ze płyta działa, wiec jest coś z PS2 tylko nie wiem co temu może zawinić jak ktoś zna powód lub przykład tego problemu niech pisze.

Z góry Dziękuje.

Opublikowano

sprawdź płytę na konsoli a nie komputerze...

jeśli płyta odpala na innej konsoli to masz coś z laserem, wpisz sobie Disc Read Error PS2 w google i się przekonasz że to problem lasera jeśli gra działa na innej konsoli

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Już działa, nic nie było z grą tak jak mówiłeś tripipi wyczyściłem laser specjalna płytą do czyszczenia cd-Romów, i wszystko teraz działa pięknie bez zacieć

Wiec,można zamknąć temat Dziękuje wszystkim za odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...