Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]A6W w wieku 13/14 lat

Rek0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to tak +- od ilu lat to można robić? i co polecacie na teraz z ćwiczeń ogólnorozwojowych

A6W wgl nie powinno się robić.

Szczerze odradzam. Zniszczysz sobie kręgosłup w każdym wieku. Standardowe brzuszki na max po 10 serii dziennie dają świetny efekt :)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

ABS 2 spróbuj, trudniejsze ale daje radę. Też jestem młody i ćwiczyłem A6W, bolał krzyż mnie, potem ABS II i jest git.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Tak jak UP, ABS II jest najlepszym treningiem na brzuch... Jeszcze jak dorzucisz MMA i fete jak 60% użytkowników forum to koks z Ciebie będzie niezły ;)

Opublikowano

Najlepszym rozwiazaniem sa brzuszki, pomki zwiekszajac ich ilosc codziennie, rozciaganie oraz sport, druzyna i tam sie rozwiniesz, w ciagu 3 lat zrobilem sie z okraglego pulpeta, na szczuplego wysokiego koszykarza, mam 190 cm wzrostu i waze niecale 80 kg. Jestem reprezentantem Wojewodztwa u-14. Hard Work Beats Talent ,When Talent Fails To Work Hard - ,,Kevin Durant" :)

Daj + to nie boli

~~♦ Miami Heat ♦~~

heatssigclean.jpg

Opublikowano

nie rób tego szkoda pleców i słabe efekty. Sam robiłem nie polecam

Efekty są jeśli wykonujesz dobrze ćwiczenia i robisz to codziennie + dieta i bieganie... Jednak jeśli wziąć pod uwagę + i - to abs II jest o niebo lepsze ;)

Opublikowano

Tak jak koledzy mówią wyżej, tyko to tak działa, że jak nie wykonujesz poprawnie tych ćwiczeń to mogą być problemy z kręgosłupem, szczególe w twoim przypadku, kiedy jeszcze rośniesz. A tak w ogóle, to słyszałem, że od A6W, mięśnie nie rozdzielają się, tylko są tak jakby jeden koło drugiego bardziej złączone, czyli nie masz takich wyraźnie wyrzeźbionych 6/8 kostek.

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Jak teraz zrobić to później będziesz żałować. A6W robi się od mniej więcej 17 lat gdy organizm jest już dosyć rozwinięty. W tej chwili nie polecam.

Opublikowano

Synek,sorry no ale organizm chłopaków rozwija się do 21 roku życia i od tego roku najlepiej można zacząć A6W.

Ale tak czy siak mówiąc najlepiej nie mam na myśli abyś zaczął to ćwiczyć.Kręgosłup boli jak cholera..

/reflink

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...