Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Za co się płaci?

farmerka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zabieram się do grania w Runes of Magic już od dawna, ale zawsze brakuje mi czasu. Chciałam wreszcie zacząć po świętach, bo wtedy mam w sumie wolne, ale nie wiem za bardzo za co się w tej grze w sumie płaci. Wyczytałam, że rejestracja jest darmowa, ale też że trzeba mieć jednak paysafecard pod ręką, jak się w nią gra. Czy chodzi tu o wykupywanie jakiś itemów, żeby dalej przejść czy jednak ta gra nie jest darmowa? Dzięki za pomoc!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie, ta gra jest darmowa, lecz jak chcesz to możesz zakupić sobie konto premium. :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Bądź zakupić sobie diamenty (to jest cash w ROM-ie) i za te diamenty kupować różne przedmioty ze sklepu. ;) Ale trochę tam drogo i żeby nakupić najpotrzebniejszych rzeczy troszkę kaski trzeba wydać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem tak gra jest darmowa mozesz wbic max lvl bez wydawania kasy ale tak jest bylo i bedzie ze zawsze bedziesz z tylu a tymi co diamenty kupuja i to bardzooo daleko w tyle

Opublikowano
to możesz zakupić sobie konto premium.

Nie przypominam sobie aby w RoMie było konto premium.

W grze jest Item Shop, w którym niestety ale są przedmioty które ułatwiają gre. Nie trzeba nic kupywać by być dobrym, ale zajmuje to więcej czasu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wola i cierpliwość to jedno ale jak sie dokupi dodatkowe wyposażenie to dużo szybciej można przejść dalej, jak zreszta w każdej grze

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wola i cierpliwość to jedno ale jak sie dokupi dodatkowe wyposażenie to dużo szybciej można przejść dalej, jak zreszta w każdej grze

To chyba normalne. Gra musi na siebie zarabiać.

rydah for life

Opublikowano

To chyba normalne. Gra musi na siebie zarabiać.

Ale pieniądze nie mogą za bardzo ingerować w grę, bo stanie się ona zwykłym Pay2Play'em.

Co do pytania, to rejestracja i gra jest w pełni darmowa, tylko płatne są diamenty, za które kupujesz przedmioty z ItemShopu, zazwyczaj są to mikstury doświadczenia, zwierzątka i takie tam.

A i jeszcze płatna jest edycja pudełkowa, ale tylko 20zł.

|exKidMod Inne MMO|GoldMember|exModder Team|exMMT

Opublikowano

I nie decyduje, dodaje tylko możliwości, które i tak nie są potrzebne do przejścia questa czy wbicia lvl'u. Lepiej kupować diamenty za kasę IG, a nie wydawać realną forsę.

|exKidMod Inne MMO|GoldMember|exModder Team|exMMT

Opublikowano

Co do petów to można je kupić od nnych więc tu nie ma problemu.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...