Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak przeniesc serwer ts3 z windowsa na debiana ?

Abszorbufka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kozystam z serwera dedyka na korym jest windows server 2008 i chce zainsalowac tam debiana zamiast windowsa to zaden problem ale na win mam serwer ts3 jak wlaczyc go na debianie ?:D

abszorekzmniejszaczpl77.png

Opublikowano

pliki konfiguracyjne sa prawie identyczne tylko przenieść

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Witam kozystam z serwera dedyka na korym jest windows server 2008 i chce zainsalowac tam debiana zamiast windowsa to zaden problem ale na win mam serwer ts3 jak wlaczyc go na debianie ? :D

Na windowsie zwykłym masz serer, tak samo serwer minecrafta itp, nie kręć chłopcze, poza tym masz jak byk napisane na oficjalnym forum ts3, więc poco tu spamujesz?

http://forum.teamspeak.com/showthread.php/54162-TS3-BDD-move-Windows-to-Linux-Linux-to-Windows

Not exactly just coping the database. You would want the files folder also for the avatars and any files uploaded to channels.

You also need to fix the pathing in the db from using windows standard of "\" to the Linux standard of "/". I used the follow script for moving from windows to Linux when I just tested when my database. Other things to check before starting the server is the file permissions, may need to run chmod.

For Windows to Linux

Code:

update channel_properties set value = REPLACE(value, "\", "/") where ident = "channel_filepath";

update server_properties set value = REPLACE(value, "\", "/") where ident = "virtualserver_filebase";

Wystarczy poszukać..

@UP

Nie wystarczy przenieść... widać jak znasz się?

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

to nie mój problem napisałem "prawie" , by wiedzieć resztę ma od tego manual programu i wystarczyło go tylko przeczytać, co jak widać ty łaskawie zrobiłeś

jakby się postarał i poszukał to są skrypty przenoszące konfiguracje i nanoszące poprawki od razu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...