Frezze Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam, ostatnio troszkę zaoszczędziłem i postanowiłem kupić jakiś komputer do 3k Macie może jakieś propozycję ? Najlepiej jakbyście podawali ze strony morele.net Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueFaith Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zastosuj się do wzoru z regulaminu, inaczej temat zostanie zamknięty. Masz 1h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezze Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Procesor: Inte® Pentium® Dual CPU E2180 @ 2.00 GHz Płyta główna: G31M-S Pamięć RAM: 2048MB Dysk Twardy: Nie wiem gdzie sprawdzić.. Karta graficzna: NVIDIA GeForce 8500 GT Nagrywarka:Nie wiem gdzie sprawdzić ;d Obudowa: Up.. Zasilacz: Total output 350W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueFaith Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 To się naucz :x Masz tylko klikać zakładki. RAM DDR3 czy DDR2/1 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezze Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 DDR2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueFaith Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Czyli trzeba cały nowy zestaw. i5 2500k AsRock p67 pro3 b3 silentiumpc fortis he1225 2x4GB Crucial Ballistix WD Caviar Blue 500GB lub 1TB (ile wolisz) Nagrywarka jakaś najtańsza Obudowa jakaś lepsza np. Zalman Z11 Zasilacz Thermaltake ATX SMART 530W Grafika Sapphire HD7850 2GB lub HD7870 2GB (to zależy ile chcesz kasy wydać) I masz zestaw żyleta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwinek_PL Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Z monitorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezze Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Bez monitora ;p Faith na tym sprzęciku nowsze gry typu Assassin's Creed 3 jak będą działały ? Mógłbyś mi podać linki do tych rzeczy na morelach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueFaith Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Wszystkie gry na Ultra Full HD. Nie chce mi się linków dawać, wstukaj podzespoły i tyle :P Może ktoś inny da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezze Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zmieszczę się w 3k ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flap Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zmieszczę się w 3k ? Na morele spokojnie się zmieszczą. Możesz GPU zmienić na 7870 kosztuje więcej może 200zł. Jakby co też od szafirka bierz. Na tym CPU o/c przynajmniej do 4.0Ghz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geoning Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Na morele spokojnie się zmieszczą. Możesz GPU zmienić na 7870 kosztuje więcej może 200zł. Jakby co też od szafirka bierz. Na tym CPU o/c przynajmniej do 4.0Ghz Po co puste cyferki? Wzrost wydajnosci w granicach 2fpsów i to nie zawsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueFaith Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Geoning - wypierdzielaj działu jak się nie znasz. Podaliśmy mu dobry procesor, on ma zrobić tylko OC do tych 4 GHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flap Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Po co puste cyferki? Wzrost wydajnosci w granicach 2fpsów i to nie zawsze? Proszę cię o/c do 4.0 i 2fps? Chyba 10 jak ty masz takie głupoty gadać, to lepiej nic nie mów. Ze standardowych 3.3, to i tak jest mało, bo na dobrej MOBO do 5.0 można dobić. Kolejny znaffca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geoning Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Proszę cię o/c do 4.0 i 2fps? Chyba 10 jak ty masz takie głupoty gadać, to lepiej nic nie mów. Ze standardowych 3.3, to i tak jest mało, bo na dobrej MOBO do 5.0 można dobić. Kolejny znaffca W grach znaczącą rolę odgrywa grafika. i5-2500k jest na tyle wydajnym cpu, ze wiecej mocy nie jest potrzebne. Kolejny znafca? Tak, to ja karze kupić 2 stare radeony i wlozyc je CF. O 4ghz a boxowym coolerze mozesz pomarzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cheatek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 5 na powietrzu zrobi nie wątpliwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flap Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 W grach znaczącą rolę odgrywa grafika. i5-2500k jest na tyle wydajnym cpu, ze wiecej mocy nie jest potrzebne. Kolejny znafca? Tak, to ja karze kupić 2 stare radeony i wlozyc je CF. O 4ghz a boxowym coolerze mozesz pomarzyć. Czytać nie umiesz? Daliśmy mu fortisa... 5 na powietrzu zrobi nie wątpliwie. Może nie do 5,0, ale 4,6 na pewno.Na azocie do 5,5 by zrobił, ale to już nie na tej MOBO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cheatek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Why sapphire?Są lepsze zasilacze?Mam sie zaczać czepiać?I udowadniać wam że ten zestaw jest średni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geoning Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Czytać nie umiesz? Daliśmy mu fortisa... Może nie do 5,0, ale 4,6 na pewno. Na azocie do 5,5 by zrobił, ale to już nie na tej MOBO Kto normalny kupuje domowego kompa, zeby chłodzić go CIEKŁYM azotem?Samym gazem nie ochłodzisz zawiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flap Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Kto normalny kupuje domowego kompa, zeby chłodzić go CIEKŁYM azotem? Samym gazem nie ochłodzisz zawiele. Czy ja powiedziałem, że zwykły gracz robi o/c ciekłym azotem? Tylko ludzie którzy biją rekordy świata robią extremalne o/c i chłodzą azotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geoning Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Czy ja powiedziałem, że zwykły gracz robi o/c ciekłym azotem? Tylko ludzie którzy biją rekordy świata robią extremalne o/c i chłodzą azotem Chodziło Ci o ciekły hel w tym momencie.Moj bład. To azot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flap Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Why sapphire?Są lepsze zasilacze?Mam sie zaczać czepiać?I udowadniać wam że ten zestaw jest średni? Co ty sobie wkręcasz chłopaku? Weź złóż zdanie jak NORMALNY człowiek, a nie, bo nie da się tego zrozumieć. Chodziło Ci o ciekły hel w tym momencie. Nie o ciekły azot. Patrz http://www.youtube.com/watch?v=lKv2r9epvds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwinek_PL Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 W grach znaczącą rolę odgrywa grafika. i5-2500k jest na tyle wydajnym cpu, ze wiecej mocy nie jest potrzebne. Kolejny znafca? Tak, to ja karze kupić 2 stare radeony i wlozyc je CF. O 4ghz a boxowym coolerze mozesz pomarzyć. Gdybyś miał dobre doświadczenie w komputerach, to wiedziałbyś ze HD4870x2 to jedna karta ale dwuprocesorowa. A jest nawet wydajneisza od HD7770 tylko że HD7770 jest chłodniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raay#3 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Chodziło Ci o ciekły hel w tym momencie. Moj bład. To azot ej daj unbana na ray1902 ;c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przekonany Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Gdybyś miał dobre doświadczenie w komputerach, to wiedziałbyś ze HD4870x2 to jedna karta ale dwuprocesorowa. A jest nawet wydajneisza od HD7770 tylko że HD7770 jest chłodniejsza. Popatrz na to z ekonomicznego punktu. 5% wydajności zyskasz, a za tym idzie, większe ciepełko, większe TDP, masa problemów z kanapkami(mikroprzycięcia, brak wsparcia niektórych gier). Zauważ, że 4870x2 to 2 core on 1 PCB czyli de facto CF. 7770 to 1 core on PCB, więc dołożyć drugą to nie problem. I wtedy 4870x2 wymięka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.