Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Problem z kartą graficzną

Qamilek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

od czasu gdy musiałem kupić kartę graficzną (poprzednia się spaliła) mam problemy z grafiką, która uniemożliwia grę w np.: Crysis Warhead

Otóż zauważyłem że karta strasznie się przegrzewa (70*C) Powyżej 60*C grafika już się zmienia

Mam kartę NVidia GeForce 210 512 mb (GPU-Z Wykrywa że ma 1gb) chłodzona płynowo

1 gb ram'u

(Nie mam baterii BIOS'a sądzę że to spaliło poprzednią kartę)

I teraz pytanie jak skutecznie zmniejszyć temperaturę by nie przekraczała 60*C ?

Opublikowano

Witam

od czasu gdy musiałem kupić kartę graficzną (poprzednia się spaliła) mam problemy z grafiką, która uniemożliwia grę w np.: Crysis Warhead

Otóż zauważyłem że karta strasznie się przegrzewa (70*C) Powyżej 60*C grafika już się zmienia

Mam kartę NVidia GeForce 210 512 mb (GPU-Z Wykrywa że ma 1gb) chłodzona płynowo

1 gb ram'u

(Nie mam baterii BIOS'a sądzę że to spaliło poprzednią kartę)

I teraz pytanie jak skutecznie zmniejszyć temperaturę by nie przekraczała 60*C ?

Uniemożliwia grę w Crysisa, bo to wymagająca gra, a twoja karta, to złom jakich mało do multimediów się nadaje najwyżej.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

tak przy okazji , bios nie ma nic do tego ze coś się spaliło w kompie więc wyjęcie baterii wydaje się największą głupotą

komputer uruchamia sie z domyślnymi ustawieniami co wiadomo wpływa na jego mniej wydajniejsze działanie

powodem uszkodzenia był pewnie OC karty więc zawinił nie sprzęt tylko użyszkodnik przed nim

w czasie gier nawet przy bardzo dobrym chłodzeniu temperatura ok 60-70 stopni to NORMALNA temperatura grafiki

p.s. co to za badziewne chłodzenie płynem masz że ci tak szybko kartę przegrzewa, nie dość że jest kilkakrotnie droższe niż sam zdechlak który nazywasz kartą graficzną ? postawiłeś tam szklankę na radiatorze i wodę wlewasz jak wyparuje ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Robem jak mam włożoną bateria komp nie chce się włączyć dlatego ją wyjełem

Mam też za starego kompa na lepsze karty i lepszej nie znalazłem

Spróbuje jeszcze poszukać jakiejś lepszej karty bo ta już mnie dobija od roku :/

Jakie karty graficzne polecacie na słabsze komputery ?

A może

GIGABYTE GeForce 210 1GB DDR3

?

Opublikowano

To samo gówno co masz teraz. Minimum Vertex HD4850 (250 zł kosztuje) Lub używka HD4870. Ale pierw podaj zasilacz bo pewnie jakiś chujowy.

Zastosuj się do wzoru z regulaminu (masz 1h)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...