Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Spadki FPS

querte.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój komputer: Intel Pentium D 2666 MHz, 2 GB Ram, NVIDIA GeForce 9600 GS (768 MB), Win 7 Ultimate.

Myślę, że powinien on spokojnie mieć stale 100 fps, ale mimo to spadają one nie raz nawet do 50.

Jaka może być tego przyczyna ?

Opublikowano

developer* poprawiam po koledze.

Suois

Szukam osoby do wspólnej gry na prywatnych serwerach metin2, wiecej informacji na Prywatnej Wiadomości

:)

Opublikowano

to co zawsze, przeskanuj czy nie ma wirusów, przeczyść cclenerem, przeczyść także advanced system care'em.

jak to zrobisz to daj znać.

ale wg mnie na takim sprzęcie powinno ładnie śmigać, bez żadnych spadków.

Opublikowano

Masz badziewnego kompa. Kup nowego lub wpisz optymalną liczbę FPS, np. 60.

fps_max 60

fps_modem 60

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Masz badziewnego kompa. Kup nowego lub wpisz optymalną liczbę FPS, np. 60.

fps_max 60

fps_modem 60

Na tych parametrach, które podał na spokojnie wyciągnie stałą "stówkę".

Polecam Ci przeczyścić kompa, potem włączyć CS'a i sprawdzić w menadżerze zadań % zużycia procesora. Popatrz też po procesach, ponieważ może masz coś włączonego i spowalnia. Jeżeli to nie pomoże to odkręcaj obudowę, włączaj odkurzacz i dobrze go przeczyść w środku. Przyczyną spadku FPS może być zbyt duża ilość kurzu na karcie graficznej, albo innym podzespole.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Na tych parametrach, które podał na spokojnie wyciągnie stałą "stówkę".

Polecam Ci przeczyścić kompa, potem włączyć CS'a i sprawdzić w menadżerze zadań % zużycia procesora. Popatrz też po procesach, ponieważ może masz coś włączonego i spowalnia. Jeżeli to nie pomoże to odkręcaj obudowę, włączaj odkurzacz i dobrze go przeczyść w środku. Przyczyną spadku FPS może być zbyt duża ilość kurzu na karcie graficznej, albo innym podzespole.

2GB RAM to za mało na 100FPS.

KLIK!

Opublikowano

2GB RAM to za mało na 100FPS.

2gb i za mało ? , na lajcie 100 wyciągnie. ja w szkole wyciągam setkę. a tam są kompy z dupy wzięte.

Oferta dot. MyBB, IPB, phpbb by przemo, phpbb3:

• Instalacja, konfiguracja forum
  • Konwertowanie bazy do innych silników np. z MyBB do IPB lub IPB 3.4 do 4.x
  • Przenoszenie forum z jednego serwera na drugi
  • Podpinanie domen
  • Instalacja, konfiguracja pluginów, lekka modyfikacja
  • Instalacja stylów, modyfikacje wyglądu forum
  • Doradztwo
  • Zaproponuj coś.
  • Technik

Tworzenie stron WWW (HTML5+ CSS3+JS) BOOSTRAP

Opublikowano

2gb i za mało ? , na lajcie 100 wyciągnie. ja w szkole wyciągam setkę. a tam są kompy z dupy wzięte.

To ja na mojej maszynie serwerowej 2 rdzenie i 2GB nie wyciągam 100, a ty tak? Ciekawe :>!

KLIK!

Opublikowano

Weź przeskanuj kompa clean

Zrób Speedtest i daj tutaj linka

Jeśli to nie pomoże to zrób defragmentacja dysków , też możesz mieć jaki program który opóżnia prace systemu np. Gamebooster który pracuje w tle.

05579026465146431726.png

Odpalę blanta z ranka, bo pierdole świat cały,

Jedno jest pewne, nigdy nie odbierze mi wiary.

Za bardzo wierze, stary, w siebie, jak egoista,

Bo wierzyłem raz w kogoś i ta wiara już prysła,

Moderatorzy to Kur*yy na tym forum ! JebaN* pacany lat 10 i daja tylko warny buhahha jeb*ć psy ! Możecie mi zrobić loda :)

Opublikowano

polecam zrobić defragmentacja dysków , bo możesz mieć jakiś program działający w tle i opóźnia prace twojego systemu też usuń programy niepotrzebne.

Witam.

Mój komputer: Intel Pentium D 2666 MHz, 2 GB Ram, NVIDIA GeForce 9600 GS (768 MB), Win 7 Ultimate.

Myślę, że powinien on spokojnie mieć stale 100 fps, ale mimo to spadają one nie raz nawet do 50.

Jaka może być tego przyczyna ?

Tak powinien , lecz po kilku latach użytkowania komputera on opóżnia prace systemu to też może działać na spadek fps'ów

05579026465146431726.png

Odpalę blanta z ranka, bo pierdole świat cały,

Jedno jest pewne, nigdy nie odbierze mi wiary.

Za bardzo wierze, stary, w siebie, jak egoista,

Bo wierzyłem raz w kogoś i ta wiara już prysła,

Moderatorzy to Kur*yy na tym forum ! JebaN* pacany lat 10 i daja tylko warny buhahha jeb*ć psy ! Możecie mi zrobić loda :)

Opublikowano

a w jakich momentach Ci one spadają?

Jak jest dużo osób na serwerze lub jak jest jakaś "akcja".

polecam zrobić defragmentacja dysków , bo możesz mieć jakiś program działający w tle i opóźnia prace twojego systemu też usuń programy niepotrzebne.

Tak powinien , lecz po kilku latach użytkowania komputera on opóżnia prace systemu to też może działać na spadek fps'ów

Czy defragmentacja usunie mi jakieś pliki z dysku ? I czy zrobić ją tylko na dysku w którym zainstalowany jest cs czy na kazdym ?
Opublikowano

ściągnij program speedfan i włącz cs'a i zobacz jakie będzie temperatura procka. jak będzie przegrzany to przeczyść środek kompa z kurzów i innych śmieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...