Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak nauczyc sie grac?

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wybierz sobie jedna z poczatkowych postaci jaka chcesz grac, a potem zagraj tylko kilka gier z botami zeby ogarnac skile i jak ci sie nia gra. Potem idz juz na zwykle z ludzmi grac, wiecej sie nauczysz. Ja polecam Garena bardzo latwo sie nim gra i jest mocny. Garenem nie da sie zginac na tym poziomie gry wiec bedziesz normalnie niesmiertelny :) Wiekszosc ludzi na poczatku bierze tylko postacie im sie podobaja wiec nawet nie bada umieli cie kontrowac. Wiem ze temat stoi juz dosc dlugo ale wiele osob moze tu jeszcze zawedrowac tak jak ja wiec komus sie to moze p[rzydac :)

Tak wiec na poczatku polecam garena. Moze cos napisze o nim zeby bylo wam latwiej.

Itemy na garena:(ogolnie)

Tarcza dorana

Plemienna

Buty szybkosci( Chociaz jesli slabo grasz wez Tabi lub mercury)

Tarcza randuina

-------------------------------

Jesli grasz na wiekszosc postaci Ad to wez wtedy

kolczuga

------------------------------

lodowy mlot

czarny tasak

Grajac takimi itemami powinno byc ci najlatwiej na poczatku, Build nie jest doskonaly ale dla poczatkujacych bedzie najlatwiej tak grac wedlog mnie.

Jak grasz garenem na poczatku gry bij tylko miniony i trzymaj sie blizej swojej wiezy, gdy wbijesz 6 lv i bedziesz juz mial troche itemkow, zaczynaj bic po troche przeciwnkia, wbiegaj w niego z Q potem E i klikasz W po czym uciekasz, Jak bedzie mial juz jakies pol hp to znow robisz takie kombo i bijesz az zostanie mu malo hp po czym uzywasz ulti i ma on deda.

Na poczatku maxujcie Q>W>E>Q>E>R potem maxujecie na zmiane Q i W i przy okazji R jak mozecie a na koniec E.

W specjalizacjach jesli ogarniasz postac mozesz umiejetnosci dodac w 1 drzewko ale jesli slabiej ci idzie lepiej wiekszosc dodaj w 2 wtedy masz wieksza pewnosc ze nie zginiesz.

I teraz znajdz sobie kogos do gry i napewno nigdy na lini nie zginiesz, grajac tak powinienes w ogole nie dedac, no ze chyba ktos cie zganguje

Opublikowano

Według mnie najważniejsze to znać wroga.

Na początku graj na botach, po kilku dniach poznasz bohaterów i będziesz wiedział czego się możesz po nich spodziewać. (skille,itp)

Ja osobiście zaczynając grę przejrzałam na youtube z 20-30 filmików dzięki nim wiele się nauczyłam.

Specjalne poradniki do postaci także pomogą ci w grze.

Najważniejsza jest dobra zabawa i gra zespołowa.

Jak mój kolega mówi "Nie bądź łasy na kutasy" - nie staraj się za wszelką cenę kogoś zabić, ponieważ frag za frag jest bezsensu..

Tyle ode mnie życzę miłej gry Tuta;)

Opublikowano

Jak dla Mnie, to doświadczenie w LoL'u nabywa się przez grę.

Korzystaj najczęściej z poradników dotyczących swojej ulubionej postaci, i taktyki ogólnej.

Gdy widzisz, że ktoś gra dobrze, i wsyzscy mówią, że jest on OP (OverPowered) nie pokuś się, i nie kupuj tej postaci, jeżeli wcześniej się z nią nie styknąłeś.

Początkowo, staraj się dużo farmić, tzn. zbierać kasę (z minionów). Korzystaj z ustawienia 2-1-2 (2 top, 1 mid, 2 bot)

Kupuj przedmioty zalecane, od Riota pod każdą postać. Są to gotowe składy przedmiotów, które wzmocnią Twoją postać w trakcie gry.

Kup sobie postać, gdy zagrasz nią ze 2/3 mecze. Korzystaj z darmowych rotacji. : )

Wyrób sobie swój styl gry, staraj się grać zespołowo, przykładowo: ogłuszaj przeciwników, lub unieruchamiaj, gdy Twój partner szykuje się do ataku.

Myśl podczas gry, przewiduj ruchy przeciwnika, uważaj na zasadzki.

Z małą ilością życia stój przy wieży, i atakuj przeciwnika na zasięg jej strzału. Jesteś wtedy teoretycznie bezpieczny : P

Dużo się poruszaj. Utrudni to przeciwnikowi zrobienie skillshota (Ezreal) złapanie Cię (Blitzcrank) i użycie zaklęć obszarowych (Granat Heimerdingera)

Nie pozostawaj sam na ścieżce, to najgorszy błąd.

Używaj minimapy, uważaj gdy przeciwnicy zmieniają ścieżki (np. z mida na top)

Kombinuj z buildami i taktykami na botach, ale pamiętaj, że normalny człowiek myśli ( a bynajmniej większość)

-----------------------------

To takie kilka porad ogólnych, a teraz kilka postaci:

-Garen (Sporo hp, regeneracja w pasywce, świetne ulti i Q)

-Ashe (Postać dystansowa, ad, spowalnia, ogłusza, może przeczesać krzaczki (E). Pamiętaj o drodze ucieczki, i nie zostawiaj włączonego niepotrzebnie Q c:)

-Teemo (Papierowy. Świetna pasywka (stanie się niewidzialnym w dowolnym momencie) oraz DoT (DamageOverTime) z E skilla oraz R (MiniWardy))

-Annie

-Warwick (Prawie nieśmiertelny, żywotny, spory damage, namierzanie rannych wrogów)

I to tyle, jak na początek. Reszty się nauczysz w ciągu miesiąca c:

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Opublikowano

Tak, sa dobre. Graj na botach na poziomie początkujący, potem gracze, potem boty zaawansowany i gracze, potem drafty. xD

Na botach się niczego nie nauczy , musi grać z ludzmi lepszymi .

Ode mnie

- Oglądaj streamy najlepszych ( SK Ocelote / Dyrus / Froggen ) Streamy znajdziesz na :

- solomid.net ( Live Streams ) / Lolking.net

- Graj przeciwko normalnym graczom , od lepszych szybciej się nauczysz .

43632fe65e5807de7d906483cb12ef36.png

Opublikowano

Ten temat ma już 6 miesięcy, teraz to już pewnie mu to nie potrzebne, a więc koledzy @up są zwykłymi maniakami do nabijania postów

Według mnie, temat powinien być zamknięty

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...