Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Czy ten zestaw będzie dobry na gry typu AC III

Minecraft545

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Weź zestaw

http://www.mpcforum.pl/topic/784807-komputer-do-2k/

który tutaj podałem w poście 17.

I nie, AC III nie pójdzie Ci na tym phenomie na maks w FHD, ta gra zajeżdża procki AMD, bez solidnego i5 to nie ma nawet co liczyć na maks choć optymalizacja i tak jest dość skopana i możesz mieć dropy FPS szczególnie w Bostonie w okolicach portów.

Opublikowano

To możecie mi złożyć zestaw na którym pójdzie AC III i Farcry na najwyższych ?

Tak do 2,5k zł..

Żeby miał obudowę także czytnik DVD i CD (tam gdzie się płyty wsadza)

166n0ye.jpg
Opublikowano

Hmm, wypowiadało się tutaj wiele osób i sądzi, że zestaw który był podany wcześniej spokojnie udźwignie na na najwyższych..

Wypowiadało się wiele ale pytanie czy te osoby grały w AC III czy tylko z automatu napisały, że gra pójdzie bo na tym sprzęcie powinna? Bo mam wrażenie, że to drugie. Ja na bieżąco siedzę na jednym forum w temacie o AC III i właśnie podobne zestawy z tym AMD podkręconym w granicach 4GHz miały spore problemy z utrzymaniem FPS czyli często dropy poniżej 20FPS nawet przy kartach typu HD7850 właśnie albo nawet i wyżej. Na intelu też dropy się zdarzają ale nie tak widoczne i przede wszystkim trzyma bardziej minimalny FPS, czyli przykładowo na AMD będziesz miał średnio 25-30FPS na full to przy Intelu ta wartość praktycznie nie spadnie Ci poniżej 35 FPS a średnio będzie powyżej 40-45. Niestety AC III to bardzo skopana gra, zresztą nie wiem nad czym Ty się zastanawiasz skoro w praktycznie tej samej cenie złożyłem Ci zestaw na nieporównywalnie mocniejszym i5.

Opublikowano

No tak, tylko chodzi mi żeby dodać to wszystko co ty podałeś do koszyka ;p

Żebym miał te wszystkie rzeczy w jednym koszyku..

Coś takiego jak te zestawy powyżej ;d

PS: Na tym co ty podałeś zestawie to AC III na najwyższych będzie działało na najwyższych bez lagów ?

A i o co chodzi z tym OC ? ;p Bo jak widziałem w temacie mówili, że lepszy jest z OC

166n0ye.jpg
Opublikowano

Ja pier.... Tak ciężko Ci jest wejść w każdy link i kliknąć dodaj do koszyka? Tamten zestaw nie zniknie, znaczy linki. Jak będziesz sobie zamawiał to sobie je dodasz do koszyka i będziesz miał, proste.

Czy będzie działało bez lagów? Ciężko powiedzieć, lagować nie powinno a jak już to tylko okazjonalnie jednak i tak będzie zdecydowanie lepiej niż na tym AMD.

Opublikowano

Czyli, że te ścinki by nie przeszkadzały w grze ?

Byłyby rzadko czy często? ;d

PS: Nie lepiej by było brać karte graficzną: Karta graficzna Sapphire Radeon HD 7850 OC, 1GB DDR5 (256 Bit) HDMI, DVI-I, miniDP, LITE (11200-06-20G)

166n0ye.jpg
Opublikowano

Nie, bo akurat co do karty graficznej to tam jest tylko "OC" , które jest firmowo robione , a cena jest droższa . Sam zrobisz sobie OC karty graficznej, a taki proces zajmuje około 5 sek bo tylko trzeba przesunac suwaczki :D

Opublikowano

Łooo ja też dopiero zaczynam składaćkomputery więc ja ci tego nie powiem , a co do OC.

OC - podkręcanie , o to w tym chodzi , że np . w karcie graficznej rdzeń ma taktowanie 860 MHz, a ty mu zwiększasz do 1000 MHz . Większe taktowanie = większa wydajność = mniej lagów w grach :D

Oczywiście jak się za bardzo podkręci kartę graficzną lub procesor to można spalić te podzespoły :) Ale sam osobiście mam tą kartę graficzną i już ją podkręcałem więc , jak zakupisz kompa to możesz się do mnie zgłosić to ci pokaże jak podkręcać , bo już dużo czytałem o tym :D Ale w sumie potrzebny jest tylko 1 program , więc nawet poradzisz sobie sam ;D

Opublikowano

Czyli podsumowując:

Zestaw brać ten co podał mi Veloci ?

Na najwyższych nie będę miał lagów, tylko rzadko małe spadki FPS ?

Jeszcze jak możecie to potwierdzicie to ? Wtedy już na 100% bd się czuł pewnie ;d

166n0ye.jpg
Opublikowano

Czyli podsumowując:

Zestaw brać ten co podał mi Veloci ?

Jeszcze jak możecie to potwierdzicie to ? Wtedy już na 100% bd się czuł pewnie ;d

Tak bierz to co podał Velo ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Pytasz już z piąty raz o to samo. Skąd niby mamy wiedzieć? Najlepiej to będzie jak poczytasz na forach tematy o AC III, tam się wypowiadają osoby jak im gra na jakim sprzęcie chodzi. Nie powinno być lagów bo gra to i nawet poniżej 30 FPS chodzi nad wyraz płynnie, dropy mogą się zdarzać. Ogółem to w AC III jest mała różnica pomiędzy ustawieniami najniższymi a najwyższymi. Najwięcej to w sumie daje poprawa oświetlenia, zmiana ustawień tekstur czy jakości otoczenia niewiele co daje i jak nie masz wyczulonego wzroku na detale w grze to prawie różnicy między minimalnymi a najwyższymi nie zauważysz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...