Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jaka karta grafy lepsza

Idefis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Chciałbym wymienić części w moim zestawie. Aktualnie mam:

Procesor: Intel® Pentium® 4 CPU 2.93GHz, 2933 MHz

Płyta Główna: Gigabite

Pamięć RAM: 2

Dysk Twardy: ATA

Karta Graficzna: NVIDIA 6200 GEFORCE

Nagrywarka: ATA

Obudowa: FUJITSU

Zasilacz: FUJITSU 50Hz 4,0A

Chcę wymienić:

Palit Grafikkarte Radeon HD4650 512MB DDR2 128bit PCI-E XAE+46500+HD51 ~LESEN~

ATI Radeon HD 2400 PRO 128MB DDR2 PCI-E Video Card W/ DVI&S-Video 109-B17031-00B

TARJETA GRAFICA CLUB-3D RADEON HD3450 512MB DDR2 VGA DVI AGP 8X

Nvidia GeForce GT130 Grafikkarte 768 MB DDR2 DVI VGA HDMI

Jaka karte wybrac?

I jeszcze jedno pytanie:

Jesli wloze karte graficzna inna niz nvidia, wlaczy mi sie komp do puki nie sciagne nowe stery?

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

Zastosuj się do wzoru (3 punkt regulaminu, tam niżej), masz 1h inaczej zamykam temat.

http://www.mpcforum.pl/topic/779427-nowy-regulamin-i-mini-faq-dzialu-komputery-oraz-spis-prefiksow/

Opublikowano

Zmienione zgodnie z wzorem

Masz podać model CPU nie Ghz...

MOBO też nie podałeś....

Masz w regulaminie napisane jak sprawdzić wszystko

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

To jest laptop ? Bo zasilacz na to wskazuje...

W laptopie niczego nie wymienisz. Podaj dokładny model płyty i swój budżet, bo grafiki które podałeś są kijowe.

Opublikowano

To nie jest laptop ;), normalny komp :P, a tylko mi chodzi jaka grafa lepsza z tych 4 a jeśli ma ktoś lepszą to do 50€ ( mieszkam w hiszpani i prosiłbym o hiszpanskie strony z kartami graficznymi jeśli to możliwe)

1370985415-U261426.png

Opublikowano

zalerzy mi na szybkiej odpowedzi, jaka karte z tych mi polecacie? o odpowiedz na moje pytanie:

Jesli wloze karte graficzna inna niz nvidia, wlaczy mi sie komp do puki nie sciagne nowe stery?

1370985415-U261426.png

Opublikowano

zalerzy mi na szybkiej odpowedzi, jaka karte z tych mi polecacie? o odpowiedz na moje pytanie:

Tak włączy ci się sterowniki podstawowe są już na karcie.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A wiec jaka karte z tych czetrech mi polecacie? ?

Żadną ci nie polecam...

Za 50 € są? Przecież, to jest 200zł za tyle masz radeona HD 4850... poszukaj takiego na tych twoich Hiszpańskich stronach.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ale gry Typu Crysis1 albo 2 o gothic 4 bedzie dzialal na tych kartach?

1370985415-U261426.png

Opublikowano

Tak włączy ci się sterowniki podstawowe są już na karcie.

Sterowniki NIGDY nie sa na grafice. (na grafice jest tylko bios) Windows 7 ma swoje sterowniki, które są tylko alternatywą. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Komp się włączy, ale wysypie błędy i bedzie trzeba najpierw wywalic doszczętnie resztki nvidii i zainstalować ati. Nie wiem jak sie zachowa XP

Opublikowano

Sterowniki NIGDY nie sa na grafice. (na grafice jest tylko bios) Windows 7 ma swoje sterowniki, które są tylko alternatywą. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Komp się włączy, ale wysypie błędy i bedzie trzeba najpierw wywalic doszczętnie resztki nvidii i zainstalować ati. Nie wiem jak sie zachowa XP

Geo nie rozśmieszaj mnie...

Wczoraj wieczorem zmieniałem Mojego Radeona 6770 HIS na jakieś gówno od GF chyba 6600 i żadnych błędów nie miałem, odinstalowałem sterowniki od AMD i było dobrze.

Jedyny jakie problem miałem to, że bez sterowników rozdzielczości nie mogłem zmienić, ale wystarczyła minuta i sterowniki pobrałem i jest git.

Więc nie pierdziel mi, że wywalą jakieś błędy, bo to nie prawda.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Geo nie rozśmieszaj mnie...

Wczoraj wieczorem zmieniałem Mojego Radeona 6770 HIS na jakieś gówno od GF chyba 6600 i żadnych błędów nie miałem, odinstalowałem sterowniki od AMD i było dobrze.

Jedyny jakie problem miałem to, że bez sterowników rozdzielczości nie mogłem zmienić, ale wystarczyła minuta i sterowniki pobrałem i jest git.

Więc nie pierdziel mi, że wywalą jakieś błędy, bo to nie prawda.

Bo nie czytasz logów. Sterowniki nie zostały użyte, a windows podczas startu wgrał alternatywne dla ATI, (widocznie panel nvidii u cb sie krzyczał ze brak karty). Nie ma czegoś takiego jak sterownik na grafice. Polecam poczytanie np wikipedii która przy podstawach nie kłamie.
Opublikowano

Bo nie czytasz logów. Sterowniki nie zostały użyte, a windows podczas startu wgrał alternatywne dla ATI, (widocznie panel nvidii u cb sie krzyczał ze brak karty). Nie ma czegoś takiego jak sterownik na grafice. Polecam poczytanie np wikipedii która przy podstawach nie kłamie.

Wiem, że nie ma na GPU tylko nie wiedziałem jak to powiedzieć więc powiedziałem, że sterowniki są w karcie.

Rejestr i logi można sobie wyczyścić i po problemie, a GPU może przez minute być bez najnowszych sterów.

BTW

Jak ty się sugerujesz wikipedią, to ja dziękuje....

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wiem, że nie ma na GPU tylko nie wiedziałem jak to powiedzieć więc powiedziałem, że sterowniki są w karcie.

Rejestr i logi można sobie wyczyścić i po problemie, a GPU może przez minute być bez najnowszych sterów.

BTW

Jak ty się sugerujesz wikipedią, to ja dziękuje....

Nie sugeruje, ale polecam Ci sie z nia zapoznac.

Sterowniki od microsoftu są całkiem inne niż sterowniki od producenta wiec nie mozna powiedziec ze najnowszych, bo najnowsze sa w chwili instalacji ich przez windowsa. Logów też się nie czyści. Nvidia nie korzysta z logów ati ani na odwrót. Przy deinstalacji są usuwane. Myślałem, że to wiesz. :)

Opublikowano

Nie sugeruje, ale polecam Ci sie z nia zapoznac.

Sterowniki od microsoftu są całkiem inne niż sterowniki od producenta wiec nie mozna powiedziec ze najnowszych, bo najnowsze sa w chwili instalacji ich przez windowsa. Logów też się nie czyści. Nvidia nie korzysta z logów ati ani na odwrót. Przy deinstalacji są usuwane. Myślałem, że to wiesz. :)

Chodziło mi o to, że jak usunie doszczętnie stery, to i logi się wyczyszczą. A nic się nie stanie jak przez chwile będzie bez sterów od producenta ;)

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...