Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Akali

Wilkuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pawix ty chyba nie wiesz co piszesz, LOL xD.

@topic

Akali jest łatwa do ogarnięcia, wystarczy, że umiejętnie będziesz farmił i harrasował. Na linii radzi sobie świetnie dzięki bańce + q. Ganki w większości sukcesywne, po 6 lv może z łatwością kogoś złożyć. Ludzie po prostu nie umieją nią grać, bo biorą sobie czysty stereotyp jakim jest to, że ona niby jest w chuj ciężka do ogarnięcia i dlatego właśnie jest rzadko spotykana.

Opublikowano

2x up

nie jest typowym nukerem jak lb, ma bardzo krotkie cd I o to dlaczego jest maszynka w late

q-r-hit-e-hit (jakies 1.5sek) I adc lezy, 3 sekbi czynnosc powtarzany az do napisu ACE lub najlepiej PENTAKILL

jest tez druga taktyka na pale

q, ulti, ulti, ulti w adc, I potem do byle kogo skaczemy zeby tylko killa/asyste miec

Opublikowano

poza tym ze na linii jest mocna to w tfach przy ogarnietym supportcie nic nie zrobi (pink ward odrazu po rzuceniu banki)

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

@up

akali najwiecej robi gdy " roamuje ( czy jak to sie tam pisze ^^ ) " niz w tf`ie no chyba ze mowimy tu o east elo 1000/1600(do 1500 to napewno... ) ^^ gdzie przewaznie supp/jungler nie wie co to pink ( no moze i wie ale zapomina stawiac w " bance " ... ) i akalka ma pelne pole do popisu =)

@Down

no to widzisz masz dobrze ^^ jak ja gram akali to w przeciwnym teamie moze raz czy 2 razy ktos mial oracle a o pinku nie wspomne =)

a gdy gram adc czy kim kolwiek to sam musze kupowac pinki jak jest w przeciwnym teamie akali :]

@EDIT2

a co do slowa tak ciezko postawic warda na redzie enemy ? i zabrac mu go ( ja tak czesto robie ;p )? :D

@EDIT3 w presezonie mam akali rozegranych 12 gier w tym 8 winow ( wiem wiem malo gier... ale nie gram mida czesto ) ale naprawde na te 12 gier czy jakos tak moze z 2 x mieli tego oracle/pinka :] elo to mniej wiecej 1450/1510 kiedy nia gralem :] ...

Opublikowano

roaming, tak owszem, soł stronk, ale brakuje jakiegos slowa z krotkim cd

u mnie na 1300 elo wyobraz sobie, ze wiedza, co to oracle ;)

Opublikowano

Akali bardzo dobra postac latwe dojscie do apc lub adc i zawsze o 1 osobe w tf mniej :) co do gry na topie srednio daje rade podobnie na midzie ale od 6 levela na midzie dostaje dobra przewage przez ulti :)

Opublikowano

Co ty gadasz malo osob ja wybiera? spojrz na polecane gry. Czesto jest wybierana na mida choc na poczatku bardzo ciezko sie lasthituje.

Oracle niby ja kontruje ale banka przydaje sie bardziej na poczatku do ukrywania gdzie przeciwnik raczej rzadko kupuje oracla. Wtedy gdy juz go kupuje my jestesmy maszynka do zabijania ktora skacze z 1 strony na druga:)

u1lc.png
Opublikowano

Szkoda że słabo się nia farmi

Czemu słabo? Many nie ma więc można skillami spamować, wiadomo na początku jest trudno, ale później nie jest źle z cs'owaniem, dla mnie nie jest aż tak słaba w farmie.

Opublikowano

Czemu słabo? Many nie ma więc można skillami spamować, wiadomo na początku jest trudno, ale później nie jest źle z cs'owaniem, dla mnie nie jest aż tak słaba w farmie.

Tu się zgodze wystarczy Q na dużego minionka , poobijać te mniejsze i jedno E i cała farma dla cb

Opublikowano

No tak tylko ze q ma jakis tam cd nie jest on duzy ale jest nie mozemy nim spamowac co sekunda a zeby zabic minionki z "e"

to musimy podejsc a gdy to zrobimy to przeciwnik moze nas chocby z autoataku bic:)

u1lc.png
Opublikowano

No tak tylko ze q ma jakis tam cd nie jest on duzy ale jest nie mozemy nim spamowac co sekunda a zeby zabic minionki z "e"

to musimy podejsc a gdy to zrobimy to przeciwnik moze nas chocby z autoataku bic:)

Może i tak ale dzięki Q harrasujemy przeciwnika i on odchodzi od farmy i wtedy można miniony wziąć . A nawet jeśli przeciwnik cie pushuje to akali jest mistrzem ubijania minionów pod turretem , wystarczy dobrze używać spelli w odpowiednim momencie

Opublikowano

Gram nią właśnie i myliłem sie , farmi sie niezle , gankuje bota i topa tez.

Kupie ją i zaczne nią grać poważniej na rankedach. ZObaczy sie jak to z tym kontrowniem jest

Opublikowano

Mówiąc trudna chodziło mi że łatwo ja skontrować bo wystarczy oracle ;x Bo tak to łatwa dude. Nie bijcie mnie ;x

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...