Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Akali

Wilkuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chcialem poznac wasza opinie na temat AKALI, kazdy moze tutaj mowic co o niej sadzi.

Imo, jest to naprawde dobra postac, nie wiem czemu tak rzadko spotykana.. Osobiscie carryuje nia wiekszosc gier na 1100+. Pewnie zaraz padna komentarze Typu ale na wiekszym elo nic nie zrobisz bo oracle ja counteruje, ludzie nie umieja jej skontrowac biorac np lee sina..

Po 6lvlu naprawde potrafi zlozyc wiekszosc postaci.

Opublikowano

No cóż nikt nie umie nią grać :F jest stosunkowo trudna i łatwo ją skontrować. Są lepsze piki niż ona np. taka Diana która jest w chuj OP.

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

NIKT NIE UMIE NIĄ GRAĆ OMG

właśnie jest bardzo łatwym championem!! jak Ty takiego championa uważasz za trudnego to pozdrawiam. w teamfighcie burstujesz ad carry i chowasz sie w banke az masz wszystkie cd, na lane jest op w chuj, ganki ma pojebane, TO NIE JEST TRUDNY CHAMP

Opublikowano

przedchwilka grałem rankeda 1200+ (wybrałem akali na mida) początkowo przegrywałem ale od 6 lvl juz miałem staty 10:1 wygralismy, na końcu miałem staty 29:5 :) więc nie rozumiem po co piszecie że jest ciężka do ogarnięcia,

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Zgadam sie z tym ze Diana jest Op pickiem ale akali moze jej dorownac spokojnie.. wczoraj myslalem ze bd gral na diane na midzie ale poszla W jungle i gralem na katarine ktora do.6 lv dominowala ale po 6 wystarczylo ze polecial burst ignite i jedno R i lizala glebe:)

Zadaniem akali jest wlasnie zburstowac adc wejsc w banke i dobijac uciekajacych.

Niby latwo ja skontrowac ale nie ktorzy Grajacy lee sinem nawet nie wiedza Jak dziala ich E.

Opublikowano

NIKT NIE UMIE NIĄ GRAĆ OMG

właśnie jest bardzo łatwym championem!! jak Ty takiego championa uważasz za trudnego to pozdrawiam. w teamfighcie burstujesz ad carry i chowasz sie w banke az masz wszystkie cd, na lane jest op w chuj, ganki ma pojebane, TO NIE JEST TRUDNY CHAMP

To czemu nikt nią nie gra i lami nią jak już?

Opublikowano

nie skomentuje Twojej głupoty

btw. wlasnie 2 osoby potwierdzily ze nie jest trudna, a z tego co widze to masz jakies 20 winow na 80 losow i grasz z takimi paukami co takiego championa jak akali nie ogarną

Opublikowano

Nie będę z dzieckiem dyskutował które tylko wyzywać zapewne umie w lolu =] pewnie za to honora zresetowali. A co to elo to jesteś w błędzie i skomentowałeś a wiec sam sobie zaprzeczasz. Żałosne dziecko.

Opublikowano

akali jest dosyc latwo ogarnac :] ...tylko i tak ludzie nie potrafia nia grac ^^ ... dla mnie bez sensu jest czekac na 6 lvl zeby cos zrobic... :] farmic moze i tak .. a niech podejdzie przeciwny apc dostanie z q x 2 i spowrotem ucieknie pod turreta... czy gdzie tam :]

fajnie sie bije dianke/oriannke ( co najczesciej spotykam na midzie...a mida gram rzadko ^^ ) i wiele wiecej postaci :s jedynie problemy lekkie mialem z zyra .. ale wystarczy 1 dobry gank i jest juz " spoko " + po 6 lvl wiadomo co ^^

@Down

niby latwo ale do 1600 elo mozna spokojnie nia grac :]

Opublikowano

Na 1200~ jest bardzo dobra, trudna to postać nie jest, jeżeli ktoś wie co zrobić to Cię łatwo skontruje, wystarczy pink w kółko i pozamiatane.

Także nie rozumiem, czemu ludzie mówią, że trudna, postać jak postać, kilka gier i już się ją ogarnia, nie ma wielu postaci trudnych, po prostu ludzie muszą znać mechanikę lola, co i jak robić, co i kiedy się dzieje, wtedy żadna postać nie będzie trudna do opanowania, tak samo miałem z Akalą, pograłem kilka gier i byłem zadowolony, lecz to nie jest postać w moim guście, dlatego nią nie gram, nie potrzebuje jakiegoś wielkiego ogrania. Ale jak już ktoś wspomniał, lekko nafeedowana potrafi nieziemski dmg zadać.

Opublikowano

Nawet sam Phreak w champion spotlighcie mowil Ze Akali zadaje przyslowiowe tons of damage;) a co o trudnosci akali to jest latwa kiedy pograsz nia paree gier bo Kiedy jestes w opresji czasem np klikniesz q ale nie uzyjesz na wrogu czy cos Ale idzie ja opanowac latwo. Ja ja kupilem jakos po reworku katy i mialem do wyboru kata lub akali i kupilem akali;) pogralem tydzien znudzila mi sie i tetaz zrobilem z niej jednego z moich mainów bo latwo nia pocarryowac:)

Opublikowano

Dobre runy, masteries + Do 6 grasz pasywnie, potem lecisz burst i win :)

Mimo to jak już chcę tonsofdmgdealera ;D to biorę katę. Wole zabić cały team w 1s. niż 1 postać w 1 sekunde :\

Moim zdaniem nie gra się nią bo są lepsze picki.

Opublikowano

@up

no ale jak np brac taka kate na rankedzie to tylko jako last pick lub zeswitchowac z kims, btw. kata jest latwiejsza do skontrowania.

Opublikowano

No cóż nikt nie umie nią grać :F jest stosunkowo trudna i łatwo ją skontrować. Są lepsze piki niż ona np. taka Diana która jest w chuj OP.

yhy ludzie wymiatają, Na East ludzie koszą nią.

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Westrice dosc czesto gra Akali I own

tez nia gram I z czterech meczow 2 wygrane, 1 quadra, 4 triple I z 12 doubli.

przed 6 lvlem ciezko ale potem bestia. Imo best teamfight assasin

Opublikowano

Macie ją w rotacji, sami oceńcie. Jeżeli ktoś twierdzi, że trudno nią ogarnąć, to nie życzę nikomu, by był zmuszony grać kiedykolwiek rankeda z takim nieogarkiem.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Co jest trudnego w Q > R > E > Q > R ew. W

Nie rozumiem.

Akali jest mocny pick...

Safe early i po 6 zaczynasz roamować i wygrałeś grę bo w late jesteś chodzącą maszyną do zabijania.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Akali to typowy assasin, zabic 1 osobe, uciec w chmure, zabic kolejna osobe... Jednak nie zawsze to wychodzi, w obecnej mecie czesciej uzywa sie postaci ktore moga zadac dmg kilku celom jednoczesnie. Dlatego nie za czesto mozna zobaczyc akali, le blank itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...