Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Komunikat

Marcuśny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dziś mam problem oto taki komunikat który mnie nęka co chwila...

unxf.jpg

Ostatnie co instalowałem to Steam ale nie wiem czy to coś ma do tego...

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Ogólnie, wygląda na to, że problem pojawia się wskutek działania malware, aktualizacji pochodzącej/-ych z windows update, innego oprogramowania lub też niewłaściwego odinstalowania/zainstalowania jednego z programów (HP, Norton, QT).

Jeżeli występuje ów komunikat to należy:

1) przeskanować komputer na obecność wirusów, robaków itp. (należy przy tym użyć różnego typu skanerów),

2) sprawdzić litery przyporządkowane dyskom i ewentualnie dokonać ich modyfikacji (w większości przypadków działa),

3) odinstalować sterowniki od fdd,

4) jeżeli posiadasz jedną z tych aplikacji (QT, Norton, HP) to należy zaktualizować.

A tutaj pełen poradnik (po angielsku):

http://www.consumingexperience.com/2007/11/windows-no-disk-exception-processing.html

5gubmKI.png

Opublikowano
2) sprawdzić litery przyporządkowane dyskom i ewentualnie dokonać ich modyfikacji (w większości przypadków działa),

Ktoś mi powie o co w tym chodzi dokładniej?

(QT, Norton, HP)

Tutaj chodzi o produkty firmy HP? bo mam urządzenie wielofunkcyjne właśnie HP i oprogramowanie do niej.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Ktoś mi powie o co w tym chodzi dokładniej?

Tutaj chodzi o produkty firmy HP? bo mam urządzenie wielofunkcyjne właśnie HP i oprogramowanie do niej.

(QT, Norton, HP)

W 2 punkcie chodzi oto iż: sprawdź czy nazwy twoich dysków twardych są poprawne, mają dobrze dopasowane litery - jeśli nie, to zmień ich nazwę

a w 3 punkcie chodzi o to że: Jeśli posiadasz stare sterowniki od Stacji Dyskietek(FDD - Floppy Disk Driver) to należy je odinstalować.

Tak, produkty podanych firm - przeważnie chodzi o różnego typu oprogramowanie.

@Down

No to wszystko jasne - komputer szukał i nie mógł znaleźć przenośnego dysku/USB którego potrzebował, w tym przypadku była to karta pamięci twojego modemu ;)

5gubmKI.png

Opublikowano

W 2 punkcie chodzi oto iż: sprawdź czy nazwy twoich dysków twardych są poprawne, mają dobrze dopasowane litery - jeśli nie, to zmień ich nazwę

a w 3 punkcie chodzi o to że: Jeśli posiadasz stare sterowniki od Stacji Dyskietek(FDD - Floppy Disk Driver) to należy je odinstalować.

Tak, produkty podanych firm - przeważnie chodzi o różnego typu oprogramowanie.

Stacji dyskietek nie mam do wywaliłem :D

Zaktualizowałem sterowniki od urz. HP i dalej wychodziło

Teraz dałem modem od neta huawei e3131 który posiada karte pamięci pod inne USB i narazie od 10min nic nie wyszło a normalnie wychodziło to co minute

zobaczymy narazie nie zamykać jak coś to napisze.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...