Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Sterownik programu...

Paweloot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od paru dni podczas grania w niektore gry ekran zacina sie, gra sie minimalizuje i wyskakuje blad "Sterownik programu ATI Radeon Family przestal dzialac ale odzyskal sprawnosc". Instalowanie nowych sterownikow nic nie pomaga i jestem pewien ze te co mam teraz (z 2010r. chyba) dzialaja poprawnie. Kazda gra dzialala na najwyzszych detalach. Myslicie ze defragmentacja cos pomoze? CCleanerem juz wszystko czyscilem. Karta nie jest podkrecana.

Specyfikacja:

Procek: Intel Core i5 650 3.2 GHz

Karta graf.: ATI Radeon HD 5570 1GB

4 GB RAM-u

Windows 7 Home Premium 64-bit (oryginalny)

Opublikowano

Podaj temperatury podzespołów podczas gry w coś.

Komputer był niedawno rozkręcany/naprawiany? Bo błąd mogą wywoływać słabo dokręcone/podłączone podzespoły.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Komputer byl rozkrecony jakis miesiac temu, ale tylko do czyszczenia; nie odlaczalem zadnych elementow. Jest jakis program do podania tych temperatur?

Opublikowano
Komputer byl rozkrecony jakis miesiac temu, ale tylko do czyszczenia; nie odlaczalem zadnych elementow.

Mogłeś coś naruszyć. Sprawdź czy wszystko jest mocno dokręcone, kable są dobrze wsadzone.

Jest jakis program do podania tych temperatur?

SpeedFan 4.47

Opublikowano

Zobacz w: PPM na Komputer -> Właściwości -> Menedżer Urządzeń -> Karty graficzne, ile masz tych grafik ;)

Opublikowano

Daje screen żeby nie było ;D

W tej chwili błąd wyskakuje tylko i wyłącznie podczas grania w AC3 podczas misji o kupnie broni (3% postępu). Ledwo wchodzę do sklepu i się zacina. Raz udało mi się dojśc kawałek dalej ale też za chwilę się ścięło ;( Do tej misji gra chodzi bardzo płynnie. Myślisz że ustawienie priorytetu gry na najwyższy coś da?

post-359336-0-78189500-1355049672_thumb.png

Opublikowano
Myślisz że ustawienie priorytetu gry na najwyższy coś da?

Tak, ponieważ to skupia podzespoły komputera głównie na procesie gry (przyśpiesza grę). Powyłączaj też zbędne programy i użyj programu GameBooster.

Opublikowano

Żaden GameBooster. Narobi mu tylko syfu w systemie. Użyj Wise Registry Cleaner (defragmentacja i optymalizacja rejestru) Wise Disk Cleaner (szybka defragmentacja dysku i usuwanie zbędnych rzeczy) Wise Memory Optimize ( optymalizacja pamięci, więcej pamięci RAM nawet o kilkaset MB) oraz NTREGOPT (scala i optymalizuje rejestr) Odinstaluj zbędne programy.

Ogółem polecam korzystać z porad na tweaks.pl (optymalizacja systemu etc.)

Ale teraz na temat: AC3 masz na 100% scrackowany i nie próbuj mówić że oryginalny. To sprawa lipnego cracka/patcha. Pisz do mojego kolegi gg33035722 on to jakoś naprawił. Tak samo miał (ejście do sklepu i ścina) Spróbuj odinstalować stery (tam w menedżerze zadań dajesz odinstaluj i nie uruchamiaj ponownie komputera) i zainstalować te:

download.benchmark3d.com/AMD/Catalyst/11.12_Beta/8.93-111122a.7z

Opublikowano

Co do instalacji sterowników:

Przy ok. połowie postępu ekran robi się czarny, za chwilę pojawia się kursor myszy no i... komputer wyłącza się+bluescreen :[

Na innym forum ktoś mi powiedział że mogę mieć zintegrowaną kartę i żeby zainstalować sterownik muszę wyłączyć ja w menedżerze urządzeń. To prawda?

Zostało mi chyba tylko to wyjście plus twój kolega na GG. Użyłem wszystkich tych programów które poleciłeś ;]

Opublikowano

To raczej nie prawda, karta zintegrowana na 99% nie przeszkadza w instalacji sterowników do normalnej. Ale jeśli tak to wyłącz ją w menedżerze urządzeń, problemów Ci to nie zrobi. Nie dam głowy ale mu chyba te stery pomogły.

Opublikowano

To raczej nie prawda, karta zintegrowana na 99% nie przeszkadza w instalacji sterowników do normalnej. Ale jeśli tak to wyłącz ją w menedżerze urządzeń, problemów Ci to nie zrobi. Nie dam głowy ale mu chyba te stery pomogły.

Prawdopodobnie pomogły, ale jak mówie u mnie instalacja się przerywa i jest bluescreen.. Tak jakby się nie dało zainstalować :(

-----------------------------------------

Link do tematu w ktorym opisany jest dokladnie moj problem (jezeli ktos to jeszcze czyta): http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2408390.html

-----------------------------------------

Problem rozwiazany: zainstalowalem NAJNOWSZE sterowniki i udalo mi sie pominac bluescreen. Dziekuje wszystkim za zaangazowanie. Temat do zamkniecia.

Opublikowano · Ukryte przez TrueFaith, 10 Grudnia 2012 - triple post (scali?em)
Ukryte przez TrueFaith, 10 Grudnia 2012 - triple post (scali?em)

Problem rozwiazany: zainstalowalem NAJNOWSZE sterowniki i udalo mi sie pominac bluescreen. Dziekuje wszystkim za zaangazowanie. Temat do zamkniecia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...