Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ip zew. i wew. - problem z serverem

nemesiss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie wypadałoby się przywitać tak więc siemankeczko ;)

Mam taki problem iż mój modem ma też tak jakby wbudowany router, w komputerze w cmd po wpisaniu "ipconfig" ip wyskakuje 192.168.0.1 lecz na stronach które pokazują ip pokazuje się zewnętrzne ip. Postanowiłem wpisać "192.168.0.1" w przeglądarce, zmieniłem tam to ip na moje zewnętrzne jakie mi pokazuje na stronach... Sprawdzam sobie w ipconfig i wyskakuje teraz rzeczywiście to, tylko, że na końcu zamiast 20, jest 10... Dajmy, że jest takie ip: " 231.231.321.20 " to zamiast 20 na koncu jest 10 :P Wprowadziłem to ip w serverze do minecrafta, stworzył się ładnie, lecz nikomu go nie wykrywa a jak wprowadzam to ip z 20 na końcu, pokazuje się, że port jest uzywany czy coś takiego...

tutaj macie screena jak wygląda server po zalozeniu na ip z koncowka 10 ^^ (nie wiem co to ma za znaczenie, ale probuje wyjasnic jakos, moze sie ktos na tym zna):

89356931.png

Tak więc nie wiem, czy ja mam tak jakby w tym moim modemie przekierować porty czy co?

Z góry dzięki za pomoc ^^

Pozdrawiam,

nemesiss

Edit. Kuurde, tak strasznie chaotycznie to napisałem, to dlatego, że tutaj smarkam co chwila bo jestem przeziębiony ^^ Jak ma się router to pozniej sie wpisuje w przeglądarce 192.168.0.1 czy cos w podobie i wyskakuja rozne ustawienia i ja tam wprowadzilem to ip zewnetrzne i niby sie zmienilo, ale jak go uzywam to wyskakuje, ze nie mozna zalozyc poniewaz porty sa uzywane czy cos takiego, dlatego też nie wiem, czy tutaj jakos trzeba sie bawic w odblokowywanie portów czy jak :D

Daj minusa proszę.. POLSKI Świat Minecrafta

ghastz.png10288353844d82242e5ba54.gif

Opublikowano

Nie mam zielonego pojęcia jak się to robi? pomożesz?

mam takie coś:

25790255.png

Opublikowano

Tutaj masz tutoriual jak odblokować porty:

http://www.mpcforum.pl/topic/342935-tut-jak-odblokowac-port/

Jak odblokujesz porty, zostanie ukazane takie IP obok danego portu (np. jak dałeś 1-25565) to to IP wpisujesz w server.propeties, a port dajesz jaki chcesz (od 1 do 25565 lub do 25566).

Opublikowano

Odblokowałem wszystko pięknie tylko, że dalej wyswietla się, że jest zle... Ale zobacz, jak w tym modemie jak by zmienilem adres na taki jak byl na stronach www to sie teraz wyswietla dobrze tylko, ze z kocowka 10 i ten adres moge wprowadzic do servera i server sie ladnie zaklada tylko, ze nikt nie moze sie dolaczyc chociaz jest to ip zewnetrzne, tak samo w innych grach.

Opublikowano

Nie rozumiem Adam :(

tak po za tym tutaj ustawiłem sobie to ip, co wyskakiwało mi na stronach:

pikolak1.png

Nie wiem co mogę zrobić :(

Edit. Chyba się źle zrozumieliśmy... Mi chodziło, że w cmd wpisuje: ipconfig i wyswietla mi się ip. 192.168.0.1 a na stronach www które pokazują IP wyswietla się zewnętrzne, więc troche dziwna sprawa. Moj Modem ma wbudowany tak jakby router i moze musze cos pozmieniac w tym...nie wiem ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...