Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Wymiana] Płyta główna.

GANG3STER

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;). Mam pytanie odnosinie komputera PC, a dokładniej płyty głównej. Mój kumpter jest bardzo dobry lecz nie pasuje mi w nim płyta główna. Jest to totanle gó*** bo intela ;). I zamierzam kupić drugą. Więc poszedłem zorientować się do serwisu ile jakaś lepsza płyta. A oni powiedzieli, że pod Socket 1156 już nie sprzedają płyt, że zostały wycofane i musze tylko przez neta. I doradzili mi żebym kupił nowy procek pod nową płytę. I tu jest dylemat bo procek to i5-760 x4 2,8GHz + boosr x4 3,4GHz i jest on w cenie do 800zł +/-. Więc nie chcem sprzedawać spcecjalnie procka po to by kupić drugi i nową płytę. Moja obcena płyta nie funfuje mi nic ciekawego podkręcać nie mowy, ramu max 16GB o taktowaniu 1333MHz nie większym. 16GB spoko ale taktowanie jest za małe.

Istnieją dwa wyjścia. Kupić płytę główną np taką: http://allegro.pl/asus-p7h55d-m-evo-1156-sklep-fv-usb3-hdmi-dvi-i2842181097.html i do tego nowy ram x2 4GB 1866MHz lub więcej np 12GB, i móc podkręć i wgl lub do tej płyty co teraz mam dokupić x2 4GB 1333MHz i tyle. Albo kupujemy nową płytke albo zostaje przy starej dokładam ram i za 2 lata składam wgl nowego kompa. Piszcie będą ++++ i 5. Pozdrawiam.

Jeśli pomogłem daj + jeśli nie pomogłem też walnij + =)

Opublikowano

330 zł za taką chujową płytę !?!?!?!?!? Bierz AsRocka P67 Pro3 B3 (310 zł)

RAM po co chcesz podkręcać ?

Co do płytki którą podałem, jest przyszłościowa (wsadzisz na nią dobrego i5/i7 w przyszłości)

Opublikowano

Stary nie chodzi o podkęcanie ramu . A po 2 ja mam chpiset lga 1156 a nie P67..

Opublikowano

Socket LGA1155. Nie znasz się to się słuchaj innych. Co do RAMu nie doczytałem.

http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-p67-pro3-b3-intel-p67-lga-1155-360678/

Opublikowano

znam ;d jestem na informatyce a płyta ta ma wejscie 1155 nowsza płyta pod nowsze procki. Wiec moj procek tam nie wejdzie

Opublikowano

Mała gafa, myślałem że wszystkie i5 są pod LGA1155.

http://www.purepc.pl/plyty_glowne/test_13_plyt_glownych_lga_1156_ze_sredniej_polki

Gigabyte GA-H55-UD3H wydaje się dobrym wyborem

Opublikowano

No taka sobie, można lepsza znaleźć. Ale tak jak pisałem na początku to może do tej mojej teraz co mam ram dorzucić a płytke wymienić za jakiś czas

Opublikowano

Moja obcena płyta nie funfuje mi nic ciekawego podkręcać nie mowy, ramu max 16GB o taktowaniu 1333MHz nie większym.

Wymienia, bo nie ma OC i nie obsługuje RAMu o taktowaniu powyżej 1333MHz.

Opublikowano

Sam nie wiem co robić może narazie po prsotu kupię x2 4GB 1333MHz będe mial 12GB a za jakis czas zmienie płyte

Opublikowano

Szkoda kasy na 12GB RAM'u, jak w zasadzie do gier starcza 4GB. Dokup 4 zeby bylo 8 i bedzie git. A plytke po co chcesz zmieniac ? Rozumiem ze OC ale tego procka i tak jakos wybitnie nie podkrecisz. Najlepiej by było zmienić na LGA1155 i w przyszlosci nowy proc (twoja podstawka jest nieprzyszlosciowa, wszystkie procki wychodzą na lga1155)

Opublikowano

Wiem i właśnie tak zrobię kupie 4 lub 8 GB ramu bo drogi jest a potem kupie nową płytke + new procesor ale to za rok może dwa narzie wszystko idze płynnie a jak bd malo fps to grafe zmienie :) to dzieki do zamkniecia masz duzo +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...