Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kubiki

Michu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stara FE+2lf4+apis, pet, kamikaze, Solace da rade ubić kubika solo?

Jakie konfigi ustawić?

Macie jakieś tricki/tipy/porady?

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Najpierw SAB potem z x3 albo x4, i spokojnie dasz rade. 1 konfig 4 osłony w drony reszta lasery. 2 konfig czołg. Ja na takich bije Sentinelem i udaje się z powodzeniem.

MOBO-Asus P8Z68-V/GEN3 CPU-Intel Core i5 2500K(4,7GHz)+SilentiumPC Fortis HE1225

GPU-2xAsus 7870 DCII HDD-Western Digital 500GB, SATA/600, 64MB

PSU-OCZ ZX-Series 850W SLI Modular PSU 80Plus Gold CASE-Zalman Z9 U3

RAM-Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 NAP-Samsung DVD -/+ R/RW 22x

Opublikowano

5 osłon reszta napęd. Jeśli umiesz dobrze kręcić to wystarczą same napędy.

MOBO-Asus P8Z68-V/GEN3 CPU-Intel Core i5 2500K(4,7GHz)+SilentiumPC Fortis HE1225

Opublikowano

Stara FE+2lf4+apis, pet, kamikaze, Solace da rade ubić kubika solo?

Jakie konfigi ustawić?

Macie jakieś tricki/tipy/porady?

Mi zawsze starczył zwykły czołg :)

Opublikowano

Od zawsze jeśli nie chcesz dostawać od protek. Kto jeszcze został na tym forum...

Opublikowano

Nie no koleś dobry jesteś. Protki biją cie zawsze cały czas, nie ważne czy krecisz czy nie. Wstawianie napędów do statu zamiast osłon to kretynizm.

Co do tematu ja zwykłą starą FE 1 konfa, ful dmg osłony na statku, 2 konfa 15 osłon na statku + 5 w dronach i jadę kubika z sab i x3 bez peta na pełnym luzie.

1378146534-U712811.jpg

Opublikowano

Skoro już się pytacie o te kuby ,to ja mam pytanie.

Stara FE Golec + profil i Aegis stara FE + Trosze profilu

Da rady ubić z X1?

Opublikowano

Nie no koleś dobry jesteś. Protki biją cie zawsze cały czas, nie ważne czy krecisz czy nie. Wstawianie napędów do statu zamiast osłon to kretynizm.

Co do tematu ja zwykłą starą FE 1 konfa, ful dmg osłony na statku, 2 konfa 15 osłon na statku + 5 w dronach i jadę kubika z sab i x3 bez peta na pełnym luzie.

Zgadza się, zawsze połowa trafi ale nie wszystkie prawda? Chodzi o to by nie dostawał hitów po 30k tylko max 15. Ja mam swoje doświadczenie Ty swoje ^_^ , gram dokładnie od 15.09.2008. Poza tym gdzie napisałem że nic nie będzie go biło. Dobrze następnym razem napisze wszystko kroczek po kroczku jak dziecku. :)

Pozdrawiam

Gość Pan Szymek
Opublikowano

Pozostają jeszcze inne alieny typu mk, boss mk, które mogą przyczynić się do przegranej.

Opublikowano

Zgadza się, zawsze połowa trafi ale nie wszystkie prawda? Chodzi o to by nie dostawał hitów po 30k tylko max 15. Ja mam swoje doświadczenie Ty swoje ^_^ , gram dokładnie od 15.09.2008. Poza tym gdzie napisałem że nic nie będzie go biło. Dobrze następnym razem napisze wszystko kroczek po kroczku jak dziecku. :)

Pozdrawiam

A gdzie Ty bijesz kubiki że obrywasz po 30k ? Standard to 9-15k. Jeśli ktoś obrywa więcej to znaczy że biją w niego dodatkowo małe kryśki z bossami najczęściej - a i wtedy jest teoretycznie sens kręcić.

Co do konfigów to każdy dobiera pod siebie - są tacy co jadą na dwóch czołgach jak ma słabe wyposażenie, jak ktoś ma premkę a słaby to jedzie na jednym czołgu i wali kamikadze.

Ja bez premki full osłon na statku+ same laserki, druga konfa to full speed i osłon a laserki tylko na statku - jadę sab potem x2( na sepromie) + moce aigisa i spoko ( brak troszkę kamikadze ale bez premki to zbyt droga sprawa)

Opublikowano

A gdzie Ty bijesz kubiki że obrywasz po 30k ? Standard to 9-15k. Jeśli ktoś obrywa więcej to znaczy że biją w niego dodatkowo małe kryśki z bossami najczęściej - a i wtedy jest teoretycznie sens kręcić.

Co do konfigów to każdy dobiera pod siebie - są tacy co jadą na dwóch czołgach jak ma słabe wyposażenie, jak ktoś ma premkę a słaby to jedzie na jednym czołgu i wali kamikadze.

Ja bez premki full osłon na statku+ same laserki, druga konfa to full speed i osłon a laserki tylko na statku - jadę sab potem x2( na sepromie) + moce aigisa i spoko ( brak troszkę kamikadze ale bez premki to zbyt droga sprawa)

zdarza su e ze dostaniesz takiego hita a standard rośnie do 15-30 gdy rozwalisz połowę i jednego więcej czy po prosty połowę protek wyskakuje następna fala, stąd trzeba się zastanowić czy z kamikadze jechać ile wlezie czy 2-3 razy zależy jak "siadło". Aegisem zwykłą FE na sepromie z x1 szło pociągnąć spokojnie jeśli nie dało się dupy z tymi falami protków i ubiło tylko tą "właściwą połowę". Bez sepromu pewnie też bo w sumie tylko czas się wydłużał gdy zamiast x2 bawiłem się z x1. No i oczywiście kręciłem :P ale nużące bywa :P Do tego jak wspomniałeś potrafią podlecieć kristalinki i bossy to bywa wkurzające. Sab przydatny ale nie niezbędny :P tylko znowu rośnie czas a spada komfort bicia :P

1362495952.png
Opublikowano

JEZU !!! widzisz i nie grzmisz co za gimbaza ;] typy wybocili sobie fe w 1-2miechy i myślą że wszytko juz o tej grze wiedzą ;] (a w rzeczywistości z 2 kubiki ubili i to nie sami hehe) jak takie nooby mnie wkur... ;] won do gombazy i lekcje odrabiać a nie na forum głupoty piszecie ;] prosty test bij kubika stojąc w miejscu a kręć go i zobaczysz ile ci HP zostanie a aegisem to widziałem jak flaxy nawet kubika ubijały ;] więc nie pier.. GIMBAZO JAK NIE WIESZ !!!

i po co wgl te debilne pytanie ? ;] tak trudno polecieć na x-6 i sprawdzić czy dasz rade go ubic ? ;] no kur.. debile ja zacznę zakładać tematy

hey mam 0pp 1lf3 i 1lf2 i piranie jakie mam zrobić konfy żeby devo ubić ;] ......... kur... lece i sprawdzam czy dam rade

Opublikowano

@up widać po twojej wypowiedzi ( gimbazy , gombazy , i niecenzuralne słowa ) twój wiek i doświadczenie w tej grze a co do tematu to takie pytania na oficjalnym forum tam ci pomogą bo tu nie masz na co liczyć

Żałuje że nie można zmienić nazwy .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...