Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Xbox360 - ile zajmują gry?

konny1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak to jest z instalowaniem gier na Xboxie 360?

Ile zajmują? Zarówno te normalne jak i na kinect.

Warto kupować xboxa z 250GB?

Czy można podłączać np. pendrive do Xboxa? I z niego korzystać?

Opublikowano

Zalezy od gry ;) np. Skyrim jako .iso do nagrania (8gb) po rozpakowaniu do XEX wazy troszke ponad 3gb. Nowe gry waza po 8gb, ale po instalacji na dysk mniej. Pendrive mozesz podlaczyc. Co do dysku to tak, warto kupowac.

ruch_13.jpg
Opublikowano

Bierz tego slimka 250 GB , tak owszem możesz podpiąć pendrive , ale zanim coś nagrasz na pena to musisz go skonfigurować z x'em ;)

sam mam slima i dzisiaj z rańca zakupiłem sobie kodzik na crysis'a 2 jestem zadowolony ;)

Do tego masz za darmo do ściągnięcia każdą demówke , grafika jest nie z tej ziemi , normalnie cud miód ;)

Polecam !

PS. Z nagrywaniem gier na dysk , to zależy czy go przerabiasz czy nie , jak nie to wkładasz płytke do napędu nagrywasz na dysk , ale i tak zawsze gdy chcesz odpalić gre z dysku musisz mieć oryginał ... Są też tego plusy , szybciej sie gry i save'y ładują ;)

Opublikowano

@up JTAG i leci się bez płyty :)

Po pierwsze jak bierzesz x'a to przerabiaj,żaden normalny człowiek nie daje za gre 200+ zł..

Gry ważą albo 7,29 GB ( XGD2 ) ,lub ok. 8gb (XGD3)

Co do płyt to -> Verbatim 8,5gb CD +R

+R musi być jak będzie - to nie pójdzie :)

/reflink

Opublikowano

Mogę zgrać na dysk, ale i tak muszę mieć do tego płytę oryginalną? Tak?

Słyszałem, że jak się Xboxa przerabia i wchodzi na neta to banują...

A jaka jest sytuacja z PS3 i wgrywaniem gier na dysk?

Opublikowano

Bierz 250 GB nie opłaca się 4GB gdyż starcza on jedynie na save , no może jakąś gre typu minecraft która waży 113 MB.

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Teraz pewnie beda jakies promocje.Kupisz SLIM 250gb + jakies gry za 999zł . Konsole musisz przerobic, zeby grac na kopiach.

ruch_13.jpg
Opublikowano

Radze kupić ok. 20-30 stycznia bo wiesz "nowy rok" i wszystko przecież takie "stare" będzie bo nie ten rocznik i przez IQ naszej populacji ceny dobrego sprzętu idą w dół :)

/reflink

Opublikowano

Ja planuję w zestawie dokupić sobie kinecta :D

XB 250GB + kinect + 3gry do kinecta + pad oczywiście.... Ile taki zestaw powinien kosztować?

...I wystarczy pożyczać płytki z grami? Będzie wszystko chodziło OK?

Jeśli będę już miał je zgrane na Xboxa i połączę się z internetem to zablokują mi konsole?

Opublikowano

Konsola z kinectem to około 1300zł. Jeśli grę zainstalujesz na dysku to dalej będziesz potrzebował płyty z tą grą żeby ją uruchomić.

Nic Ci nie zablokują.

ruch_13.jpg
Opublikowano

A dysk jest po to, aby zainstalowac gre na nim, wtedy naped sie tak nie " męczy " . Jesli chcesz cos sciagac z marketplace to dysk tez sie przyda.

ruch_13.jpg
Opublikowano

...ale trzeba by do niego neta podłączać... :-/

A co z tym przerabianiem? To jedyny sposób aby nie płać setek złotych na gry?

Opublikowano

Sa dwa sposoby przerobki.

1 - Wgranie zmodyfikowanego firmware do napedu. Tutaj mozesz grac w necie, ale gry nagrywasz na plyty.

2 - Zamontowanie specjalnego chipa, ktory pozwala na odpalenie nie podpisanego kodu, czyli nie potrzebujesz plyt, ogolnie wszystko co jest platne masz za free. Oczywiscie nie mozesz grac w necie na tej przerobce.

ruch_13.jpg
Opublikowano

...ale trzeba by do niego neta podłączać... :-/

Nie trzeba,bo Xbox ma Wi-Fi ;]

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

@up JTAG i leci się bez płyty :)

Po pierwsze jak bierzesz x'a to przerabiaj,żaden normalny człowiek nie daje za gre 200+ zł..

Gry ważą albo 7,29 GB ( XGD2 ) ,lub ok. 8gb (XGD3)

Co do płyt to -> Verbatim 8,5gb CD +R

+R musi być jak będzie - to nie pójdzie :)

Powaliło. 200 zł za grę? Gdzie tyle dajesz? Ogólnie, to jak masz piracić, to nie kupuj konsoli.

Ja dałem tylko ostatnio 250 za kolekcjonerkę AC III i to była najdroższa gra, którą kupiłem. Na drugim miejscu jest GH WoR z GITARĄ za 180zł (gitara sama 100zł kosztuje)

@up

Ma WiFi, ale jak gra się w FPS, to jak z PC, lepiej przez ethernet.

I gry nie są takie drogie w Polsce, nie musisz nówek kupować przecież na konsole.

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Najbardziej wkurzające jest to że za każdym razem musiałbym wkładać te płytki... :-/

I raczej nie będę wydawał nawet tych 100zł na gry. Bez przesady

Opublikowano

może sposób podany przez maja1920 byłby nie najgorszy... ale i tak trzeba odpalać płytki :-/

Czemu na konsolach nie może być takiej swobody jak na PC?!?! :-/

:-(

Opublikowano

Ale co jest takiego zlego w odpalaniu gier z plyt? Wkladasz plyte i grasz, ot cala filozofia :)

Jesli pobierzesz gry w dystrybucji cyfrowej to nie potrzeba plyty, moze to Cie zainteresuje ;)

ruch_13.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...