Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Assassin's Creed IV

PrO^^KoKS

Assasin's Creed IV  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gdzie powinna rozgrywa? si? akcja ACIV?

2. 2. Jak powinno wygl?da? wej?cie drugiego gracza w ka?dym momencie SP?

• Powinno by? dwóch ca?kiem innych bohaterów
    • Powinno by? dwóch takich samych bohaterów, np. tylko Connor
  3. 3. Kiedy przewidujecie premier? gry?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi tam żadne z tych rozwiązań nie pasuje... Wolę stare, dobre Włochy i okolice. Jak już kombinować, to może Anglia XIV-XVIII w.? Ewentualnie Francja, Hiszpania, ale to też nie to samo :<

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak dla scislosci ac:IV jest juz w stanach to jest nowoczesnosc czyli tak jak my teraz zyjemy desmond nie zostal ozywiony okazalo sie ze ma syna :D gra toczy sie w roznych panstwach

2435676187.png

Opublikowano
HAHAHAHHA PRZEŻYLISMY WIĘC DOŻYJE IV!!

:D

Mi tam żadne z tych rozwiązań nie pasuje... Wolę stare, dobre Włochy i okolice. Jak już kombinować, to może Anglia XIV-XVIII w.? Ewentualnie Francja, Hiszpania, ale to też nie to samo :<

Mnie najbardziej denerwuje że akcja ma dziać się w przyszłości.

Co to wogóle ma być? :unsure:

Tak dla scislosci ac:IV jest juz w stanach to jest nowoczesnosc czyli tak jak my teraz zyjemy desmond nie zostal ozywiony okazalo sie ze ma syna :D gra toczy sie w roznych panstwach

Zarąbisty wymysł ubisoftu, dobry pomysł na fabułę xD

Postaram się za parę dni dodać duży update tematu.

vns0.png

Opublikowano

Przyznam, że część z informacji już widziałem, ale dobrze było przeczytać wszystko złożone do kupy.

Osobiście najbardziej interesującą lokacją wydaje mi się Rosja, bo można by tam stworzyć wg. mnie na prawdę fajny klimat.

Ucieszyłem się też niezmiernie na myśl o tym, że będzie można grać we dwóch w kampanie tak jak w diablo chociażby. Byłaby to na prawdę fajna okazja do dobrej zabawy.

Osobiście nie zastanawiałbym się długo tylko od razu nakurwił do sklepu po kolejną część mojego ukochanego AC <3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W mojej ocenie AC III poszedł troszkę za daleko... XVIII wiek niee... Najlepszym okresem, kiedy mogłaby się toczyć gra jest jak w przypadku przedostatniej części XV/XVIw. Albo... Gdyby tak uderzyć jeszcze wcześniej, do samego początku bractwa assasynów. To byłoby naprawdę warte uwagi :)

Opublikowano

W mojej ocenie AC III poszedł troszkę za daleko... XVIII wiek niee... Najlepszym okresem, kiedy mogłaby się toczyć gra jest jak w przypadku przedostatniej części XV/XVIw. Albo... Gdyby tak uderzyć jeszcze wcześniej, do samego początku bractwa assasynów. To byłoby naprawdę warte uwagi :)

Ogólnie to ja nie wiem jak oni chcą umieścić Asasynów i Templariuszy w teraźniejszym świecie... Przecież zrobiłoby się z tego zwykłą grę akcji, strzelankę, bo teraz to zabójcy chodzą z gnatami, a nie nożami, mieczami, sztyletami, bo to się mija z celem :> Gra straciłaby zdecydowanie na klimacie.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Ogólnie to ja nie wiem jak oni chcą umieścić Asasynów i Templariuszy w teraźniejszym świecie... Przecież zrobiłoby się z tego zwykłą grę akcji, strzelankę, bo teraz to zabójcy chodzą z gnatami, a nie nożami, mieczami, sztyletami, bo to się mija z celem :> Gra straciłaby zdecydowanie na klimacie.

W końcu Animus robi swoje, i zamiast pistoletów mogłyby być miecze. Ja osobiście teraźniejszości nie chcę, lecz kontynuacji AC III.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Weeeeee to nie to co kiedyś ;3 Moja ulubiona część to Revelations :D

Teraźniejszość moim zdaniem psuje smaczek gry ;d

OndteAw.png
Opublikowano

Ogólnie to ja nie wiem jak oni chcą umieścić Asasynów i Templariuszy w teraźniejszym świecie...

Kolego, nie wiem czy grałeś w ogóle w jakąś część AC.

Assassyni - Desmond i jego zgraja

Templariusze - Abstergo

Dlaczego? Abtergo?

Abstergo chce zawładnąć światem, za pomocą fragmentu edenu ( było to powiedziane nie raz gdy graliśmy Desmondem)

A co do "śmierci" Desmonda, to nie był bym taki pewien.

Po przejściu przez bramę, mamy filmik który opowiada o tym co się stanie jeśli posłuchamy Minerwy i dotkniemy tego czegoś, pokazuje się historyjka jak to Desmond po "nadejściu ciemności, odbudowuje świat". W skrócie będzie takim Al Mualim'em z AC1.

teraz pewnie będzie pytanie:

"no tak, ale przecież Desmond dotknął tego okrągłego czegoś, zwęgliła mu się ręka i padł na ziemie."

Fakt, tak było, ale popatrzcie ile ludzi żyje bez ręki, nawet w AC1 który dział się wieki temu jest postać bez ręki, która wciąż jest assasynem. (Zapomniałem imienia [ chyba Talik], ale to nieistotne)

Tak więc skomlenie że Desmond umarł i to koniec Desmonda wstawią kogoś innego, jest Wg. mnie dość pochopną decyzją.

Jeśli byłoby tak jak pisałem, że Desmond żyje, i chce odbudować "ludzkość" to teraźniejszość jaką znamy raczej by nie pokazali, raczej stworzyliby całkowicie inną przyszłość, bardziej "zacofaną".

Ponieważ po tym jak Desmond już upadł, włączają się takie jakby serwis informacyjny, w którym gościu mówi o wszelkich katastrofach.

Osoba nieprzytomna, nie zawsze oznacza osobę nieżywą.

Jeśli ktoś nie wie o czym mówię, zapraszam do ostatniej scenki w AC3.

http://www.youtube.c...h?v=AkunbVn6jXQ

//Na tym filmie opieram wszystkie swoje tezy.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Z tego co ja słyszałem, to co rok ma wychodzić nowy AC. Więc może w 2013 wyjdzie IV...

To wie tylko producent...

Bynajmiej fajnie by było gdyby były jakieś nowe tereny do zwiedzenia :) .

cYF.jpg

Opublikowano

Też tak słyszałem, chcą z tego zrobić coś jak Fife, tylko jakoś tego nie widzę i tak jest dużo części asasyna a tutaj zamierzają robić co rok, niedługo w sklepach będą musieli specjalne nowe półki na AC robić

Opublikowano

Wątpię aby co rok wychodziła nowa wersja... no chyba że chcą robić tak żeby tereny były strasznie podobne.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Wątpię aby co rok wychodziła nowa wersja... no chyba że chcą robić tak żeby tereny były strasznie podobne.

Oczywiste jest, że teraz nie będzie od razu AC: IV. Przed nim będą zapewne jeszcze dwie (lub jedna) odsłona AC bez numerka w tytule.

Opublikowano

No tak, ale wątpię aby co rok wychodziły ;)

1394725204-U719057.png

Opublikowano

No tak, ale wątpię aby co rok wychodziły ;)

Udało im się to z AC:B i AC:R, uda się teraz. Zapewne będzie to na tym samym silniku, tylko fabuła podmieniona.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pomysł z Rosją wydaje się na prawdę fajny. Ale też mogłaby być 2 Wojna światowa ( w ac II było w liście, że Hitler ma fragment edenu, zrobił kopie siebie i ją zabił. Moglibyśmy np. zabijać najważniejszych oficerów, żołnierzy itd. a hitler ze strachu przed nami zrobił kopie siebie, zabił ją i uciekł, potem assassyn czyli my znalazłby go i go zabił i odebrał fragment edenu a w ac V dzieki niemu uratować świat przed zagładą :D)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ooo nieźle z tą opcją dwóch graczy, się grało kiedyś z kumplem w Eragona całe dnie :).

Czas będzie powrócić do assasyna.

I Egipt i Japonia mogą być ciekawe, chociaż w japoni by się bardziej kolorowo zrobiło i nie tak łatwo by się skakało z budynku na budynek, bynajmniej tak myślę :P.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Polska i Rosja to chyba dla beki w tej ankiecie.

Prędzej w Japonii niż w Egipcie. Mam tylko nadzieje że nie będzie to taki kmiot jak trójka^

76561198001815076.png
Opublikowano

Na razie AC III mi się nie nudzi .. ale jeżeli wypuszczą czwartą część to mogła by być dłuższa by gra zajmowała sporo czasu :) Wszystkie części są godne uwagi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...