Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Assassin's Creed IV

PrO^^KoKS

Assasin's Creed IV  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gdzie powinna rozgrywa? si? akcja ACIV?

2. 2. Jak powinno wygl?da? wej?cie drugiego gracza w ka?dym momencie SP?

• Powinno by? dwóch ca?kiem innych bohaterów
    • Powinno by? dwóch takich samych bohaterów, np. tylko Connor
  3. 3. Kiedy przewidujecie premier? gry?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ^_^

Chciałbym przedstawić nowe informacje, o których doszły mnie słuchy.

Każdy informator podaje "inne" ciekawe informacje.Będę starał się

podsumować każdą z nich.

Pierwsza informacja mówi o trybie dołączenia drugiego gracza

w każdym momencie gry.

Serwis TGL poinformował o nowym sondażu, który Ubisoft przesłało do wybranych odbiorców. Ankieta dotyczy kolejnej odsłony serii Assassin's Creed i między innymi sugeruje, że twórcy rozpatrują opracowanie kooperacyjnego trybu drop-in drop-out.

Taki tryb miałby pozwolić na dołączanie się drugiego gracza w akimkolwiek momencie prowadzonej kampanii.

Nie było więc mowy o przygotowaniu oddzielnej historii czy zestawu zadań dostępnych wyłącznie dla duetów. Chyba, że w trakcie gry solo natrafilibyśmy na zagadki, które można by rozwiązać tylko z pomocą partnera (coś jak w Little Big Planet). Są to jedynie spekulacje, ale Ubisoft daje znak, że coś jest na rzeczy i szuka nowych rozwiązań dla - nie bójmy się tego słowa - skostniałej formuły.

Można po tym kawałku stwierdzić jeszcze bardziej rozbudowany tryb "MP", jednak jestem bardzo

ciekaw tego gdyż gramy w kampanii bohaterem i kumpel chce sobie też z nami pograć-wbija

tym samym bohaterem o.O

Nie wiem jak Ubisoft to wymyśli ale rozwiązanie tego problemu pod dodanie 2 innych bohaterów było

by dobrym pomysłem jak dla mnie(np. Connor i nowy bohater)-ale byłaby rzeźnia xD

Przejdźmy do następnej rzeczy:

Druga sprawa, to możliwość wydania Assassin's Creed IV (czy pod jakimkolwiek innym tytułem) w 2013 r. Rokroczne pojawianie się nowych odsłon serii to standard od 2007 r. Ubisoft pyta, jak bardzo (jeśli w ogóle) ankietowany chciałby nabyć nową grę, jeśli ta trafiłaby do sprzedaży w 2013 r. Oprócz tego nie zabrakło sprawdzania poziomu zadowolenia/niezadowolenia z podstawowych elementów gry (walka, rozgrywka, historia) i pytań odnośnie postaci Desmonda i Connora (czy gracze chcą ich w nowej odsłonie).

Z innych źródeł, które zaraz przedstawię dowiadujemy się że Ubisoft rozważa wprowadzenie Connora do gry(jako głównego

bohatera).Jeśli jednak o Desmonda chodzi to przed chwilą przeszedłem ACIII ^_^

Przepraszam za cytat i wgl. ale na końcu Desmond tak jakby umiera :(

Więc wydaje mi się że wejście Desmonda do gry było by trochę głupim pomysłem, większość

graczy pewnie by wolała nowego bohatera.

Assassin Creed IV to teoretyczny tytuł szóstej części znanej nam gry. Choć Assassin Creed IV nie został oficjalnie zapowiedziany, Ubisoft złożył kilka oświadczeń o przyszłych rat. Wśród nich są takie, że następna gra nie musi być ustawiona po Assasin 's Creed III. Wywiad z Assassin Creed III 's (scenarzystą) Matt Turner dał prawdopodobną datę wydania - 2013 lub 2014 dla Assassin Creed IV.

Dodam że uciąłem trochę ten tekst. Dodatkowo mogę dodać że akcja prawdopodobnie będzie się

rozgrywała w Egipcie(lub Japonii) po tzw. Rewolucji Amerykańskiej.

Screen:

screenshot_292974_thumb_wide620.jpg

Jak dla mnie ta część powinna być bardziej rozwinięta niż ACIII, ponieważ miałeś tylko

bardziej rozwinięty system walki.Nie było dodatkowych misji i tego typu rzeczy.

Ubisoft bardziej skupił się na fabule.Zobaczymy co zrobi teraz ;)

Teraz przedstawię wam Cytat z pewnego forum:

Wielu myślało, że Assassin’s Creed III będzie ostatnią częścią serii, co okazało się błędnym myśleniem. Okazuje się bowiem, że Assassin’s Creed IV jest w planach, co więcej jeden z przedstawicieli Ubisoftu, Francois Pelland, powiedział:

-Akcja Assassin’s Creed IV nie musi być umieszczona w okresie późniejszym, niż ten ukazany w Assassin’s Creed III

O tym kawałku mogę wypowiedzieć się tylko tyle że sam myślałem zaczynając fabułę że

to będzie ostatnia część, jednak coś mi się odwidziało i zacząłem szybko próbować

przejść by zobaczyć czy będzie ACIV. Po zakończeniu stwierdziłem na szczęście że

będzie i zacząłem szukać materiałów o tym.Ale akcja umieszczona wcześniej, jak dla mnie

beznadzieja bo znowu trza będzie tego fragmentu Edenu od początku szukać :D

NOWE wiadomości o miejscu rozgrywki:

Premiera Assassin's Creed III za nami, a wielu z Was z całą pewnością zobaczyło już napisy końcowe. Warto więc przycupnąć w jakimś ciemnym kąciku i podumać nad tym, gdzie i w jakim okresie historycznym mogłaby się rozgrywać akcja kolejnej odsłony serii. Ubisoft ma olbrzymie pole do popisu...

Polska z przełomu XVI i XVII wieku

Przełom XVI i XVII wieku był dla Polski niezwykle burzliwym okresem. Wtedy to doświadczyliśmy kontrreformacji (Piotr Skarga jako postać pierwszoplanowa?), a toczone przez nasze państwo wojny sprzyjały powstawaniu spisków, które idealnie nadawałyby się na zalążek fabuły kolejnego Assassin's Creed. Gracz mógłby odwiedzić takie miejsca jak Kraków, Warszawa czy chociażby Gdańsk. Dzięki temu moglibyśmy być świadkami takich wydarzeń jak pożar na Wawelu z 1595 roku lub bitwa pod Oliwą. Efektowne starcia z Assassin's Creed III mogłoby natomiast zastąpić oblężenie Moskwy, które zakończyło się klęską Polaków w sierpniu 1612 roku. Niestety są raczej bardzo niewielkie szanse na to, by powyższa wizja miała się kiedykolwiek urzeczywistnić...

Osiemnastowieczna Rosja

Akcja kolejnego Assassin's Creed mogłaby się równie dobrze toczyć za naszą wschodnią granicą. Siłę gry stanowiłoby przede wszystkim bogactwo architektoniczne otwartych na eksplorację miast – w Moskwie moglibyśmy wspiąć się nie tylko na sławną Cerkiew Wasyla Błogosławionego, lecz choćby dostać się za mury Kremla i przekonać się o wspaniałości budowli sakralnych, których likwidowanie rozpoczęto w 1918 roku. Z całą pewnością byłoby warto zahaczyć również o Petersburg, który w latach 1712-1918 pełnił rolę stolicy Imperium Rosyjskiego. Przy odrobinie samozaparcia twórcy mogliby pokazać graczom jak przebiegała Rewolucja Październikowa, która stanowiła pierwszy krok do przejęcia władzy przez komunistów. Szanse na wykonanie takiego zadania są oczywiście dużo większe, aniżeli miało to miejsce w przypadku poprzedniego „settingu”. Nie wiem jak Wy, ale ja po cichu liczę na to, że kiedyś doczekam się odsłony cyklu, której akcja rozgrywałaby się w tym niezmiernie ciekawym okresie historycznym.

Na tych screenach widzimy Polskę i Rosję.

Polska.jpg

Rosja.jpg

No i tu pojawiają si następne informacje godne uwagi.

Tak jak mówił jeden z użytkowników akcja mogłaby rozwijać

się w Rosji ale Polska? o.O

Ubisoft ma niezłe pomysłu, odrazu po wyjściu III ^_^

No cóż, akcja w Polsce mnie ciekawi a w Rosji

zaskakuje, zobaczymy co będzie dalej.

Mini informacja od Ubisoft ;) :

Świat Assassin’s Creed, stworzony przez Ubisoft, jest tak bogaty i zapewnia tyle możliwości, że właściwie pomysły na kolejne części zdają się być niewyczerpane. Dzięki Animusowi mamy do dyspozycji praktycznie całą naszą przeszłość, od czasów pierwszych rodziców aż do dnia dzisiejszego, a kto wie, może nawet moglibyśmy wcielić się w przedstawiciela Tych, Którzy Byli Przed Nami? Nie jesteśmy ograniczeni do żadnego konkretnego miejsca na Ziemi. Nic nie stoi również na przeszkodzie, by w całości stworzyć grę, której akcja toczyłaby się w teraźniejszości lub pokazać odległą przyszłość, chociaż jedną z najcenniejszych cech tej marki jest przypominanie wydarzeń znanych z kart historii.

Dyrektor wykonawczy Ubisoftu, Laurent Detoc w jednym z wywiadów podzielił się swoimi przemyśleniami na temat przyszłości Assassin’s Creed. Spytany, czy chciałby zobaczyć dziewiątą lub dziesiątą część gry, powiedział:

- Mam nadzieję, że je stworzymy. Mam także nadzieję, że zrobimy pewne odgałęzienia w tej marce. Dla mnie nie jest to skomplikowane. Jeśli gra będzie dobra, ludzie ją polubią.

Jak dotąd, Ubisoft mnie nie zawiódł i z niecierpliwością czekam na każdą kolejną część Assassin’s Creed. Właściwie możemy być pewni, że na „trójce” się nie skończy. Alex Hutchinson, dyrektor kreatywny Assassin’s Creed III, powiedział podczas targów E3, że aktualnie Ubisoft potrafi lepiej zaplanować przyszłość serii i ma już pewne pomysły.

Plotka o ACIV:

Dyrektor zarządzający brazylijskiego oddziału Ubisoftu, Bertrand Chaverot, powiedział, że następna część serii zabierze graczy do państwa w Ameryce Południowej.

Plotka ta pojawiła się na portugalskim serwisie Techtudo a GameSpot przetłumaczył wywiad z Chaverotem. Przedstawiciele Ubisoftu z Ameryki Północnej jeszcze nie skomentowali tych doniesień.

Brazylia nie jest nowością w serii.

Od 2009 gry z serii Assassin’s Creed ukazują się co roku. Czy już pod koniec 2013 będziemy mieli okazję zagrać w kolejną część? Tego na razie nie wiadomo – jeśli tak, pierwsze zapowiedzi mogą pojawić się w marcu.

Po opublikowaniu tego artykułu portal Techtudo poprawił swój tekst, zamieniając fragmenty, w których pojawiała się wzmianka o "następnym rozdziale", sugerujące, jakoby akcja kolejnej części miała toczyć się w Ameryce Południowej. Teraz tekst mówi o "internetowej historii Brazylii", choć nic nie jest przesądzone.

Ach, w arcu mam urodziny xD

Będę miał prezent-pierwsze dobre info o ACIV ;)

TEMAT ZOSTAŁ ZAKTUALIZOWANY DNIA 11.12.2012

Źródła z których korzystałem:

http://zakon-ac.info/newsy-n-741-Pierwsze-pogloski-o-Assassins-Creed-IV
http://gry.wp.pl/wiadomosci/assassin-s-creed-iv-za-rok-i-z-kooperacja-chcecie,53173,1.html?ticket=8634843783636059u5x9%2BNHR3ZIBy3jc7BTOlXZnCaUvNkW6%2BFxu%2FQq5AKDY0yGMajFoQS00JC4fAv5%2FeCACx8xYbzK0ORm9omGEIFA%2FS%2BpHzolna%2F4dmBWVgXwVAHl2qBaYw82m2Ej2FP1ityy2j71Kh3ZSzhTtlocDaw%3D%3D
http://www.computerandvideogames.com/376779/features/assassins-creed-4-what-we-want-to-see/
http://assassinscreed.wikia.com/wiki/Assassin's_Creed_IV
http://www.ps3site.pl/ranker-jesli-assassins-creed-iv-to-gdzie/132422
http://www.google.pl/
http://www.gram.pl/news/2012/12/10/akcja-kolejnej-czesci-assassins-creed-bedzie-toczyc-sie-w-brazylii.shtml
http://tvgry.pl/
http://www.gry-online.pl/

Pozdrawiam i miłej gry w AC ^_^

vns0.png

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moim zdaniem nie ma co się już podniecać, bo twórcy jeszcze dopracowują AC III i nie w głowie im ogłoszenie prac nad nową odsłoną serii. Nawet jeśli, to dowiemy się o tym na wiosnę a sama gra wyjdzie w 2014r. ;) Co do fabuły - wolałbym dalej Włochy/Amerykę. Bo Egipt wydaje mi się, że byłby nudzący. A zaś Japonia zrobiłaby z assassyn'ów jakieś ninje. Jeśli miałbym wybierać, to wolałbym już tą Azję :)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano
Co do fabuły - wolałbym dalej Włochy/Amerykę. Bo Egipt wydaje mi się, że byłby nudzący. A zaś Japonia zrobiłaby z assassyn'ów jakieś ninje. Jeśli miałbym wybierać, to wolałbym już tą Azję :)

Japonia to porażka ale w Egipcie może być ciekawie z wchodzeniem na budynki.

Na screenie sam widzisz jak to zarąbiście wygląda xD

Mam nadzieję że gry.online doda jakąś recenzję w najbliższym czasie to się więcej dowiemy ;p.

vns0.png

Opublikowano
Japonia to porażka ale w Egipcie może być ciekawie z wchodzeniem na budynki.

Tylko, że Egipt byłby bardzo podobny do Włoch. A Japonia to już całkowicie odmienna kultura, budynki ;) Chciałbym grać w kraju kwitnącej wiśni.

Opublikowano

Ale screen nie pokazuje Egiptu. To obraz z pierwszej części tej gry i nie ma nic wspólnego z czwartą częścią. Prędzej już Japonia niż Egipt.

fjlw0o.jpg

Opublikowano
Ale screen nie pokazuje Egiptu. To obraz z pierwszej części tej gry i nie ma nic wspólnego z czwartą częścią. Prędzej już Japonia niż Egipt.

Obrazek pokazuje także jak "może" wyglądać świat w 4 części. Ubisoft nie mówi że musi wyglądać tak jak jest na screenie :)

Lubie nowe lokacje, wyobrażam sobie skakanie od okna do okna w Japonii i Wei Shena w wersji asasyna

Spk, ale Wei Shen xD ?

Tylko, że Egipt byłby bardzo podobny do Włoch. A Japonia to już całkowicie odmienna kultura, budynki ;) Chciałbym grać w kraju kwitnącej wiśni.

Mnie najbardziej ciekawi wejście drugiego gracza do gry w każdym momencie xD

Może Ubisoft zrobi dwóch niezależnych lub zależnych od siebie bohaterów ;)

vns0.png

Opublikowano
Desmonda prawdopodobnie nie będzie w IV

asasyna myślę że będzie inny bohater i będzie

miał innych przodków

Wątpię by autorzy tak ryzykowali. W końcu graczom nowy bohater może się nie spodobać. Ja wyczuwam, że w nowym AC będzie połączenie wszystkich assasynów ;)

Opublikowano
Mnie najbardziej ciekawi wejście drugiego gracza do gry w każdym momencie xD

Może Ubisoft zrobi dwóch niezależnych lub zależnych od siebie bohaterów ;)

Mogłoby być to zrobione na zasadzie, że pierwszy gracz to główna postać, a drugi to ktoś z gildii.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano
Wątpię by autorzy tak ryzykowali. W końcu graczom nowy bohater może się nie spodobać. Ja wyczuwam, że w nowym AC będzie połączenie wszystkich assasynów

Zauważ że Desmond na końcu ginie, ożywienie go jakoś też było by głupie <_<

Mogłoby być to zrobione na zasadzie, że pierwszy gracz to główna postać, a drugi to ktoś z gildii.

Może tak być ^_^

@refresh

Aktualizacja

vns0.png

Opublikowano

Najbardziej bym chciał dalej w Ameryce lub we Francji. Okres rewolucji ;)

Tak po za tym, AC3 robili zaraz po zakończeniu AC2 więc równie dobrze może być z AC4 :)

1393461645-U349224.png

Opublikowano
Tak po za tym, AC3 robili zaraz po zakończeniu AC2 więc równie dobrze może być z AC4

Ubisoft już daje informacje więc prawdopodobnie będzie tak samo :)

vns0.png

Opublikowano

AC:11 to zapewne przygody prawnuka Desmonda, który powstrzymuje najazd obcych na Marsie za pomocą łuku i ukrytego ostrza. Jak dla mnie, seria kończy się na Brotherhoodzie. Revelations fabularnie nie było ciekawe, ale Stambuł został świetnie odwzorowany. Szkoda, że nie było takich 2-3 miast, wtedy gra miałaby lepszy klimat, taki jak Trójka, ale... Mi mimo wszystko czegoś tam brak. Fakt, to rewolucja a nie ewolucja, system walki się poprawił, wprowadzono polowania, huby są przeogromne a i fabuła jest mądrze prowadzona. Mimo to, gre przechodziłem jakieś 3 tyg, mając ponad 10 dniowy przestój. Po prostu nie chciało mi się grać, a Brotherhooda czy Revelations skończyłem w 3/4 dni.

Co do IV - można wpleść wątek Polaków, przykładowo przy wojnie z krzyżakami, czy podczas rozbiorów. Nawet w formie DLC, żebyśmy mieli świadomość, że o Polsce można robić lepsze gry niż U44 czy Wilczy Szaniec.

HQ.

1355657225-U782590.png

Opublikowano
Co do IV - można wpleść wątek Polaków, przykładowo przy wojnie z krzyżakami, czy podczas rozbiorów. Nawet w formie DLC, żebyśmy mieli świadomość, że o Polsce można robić lepsze gry niż U44 czy Wilczy Szaniec.

W wojnie z krzyżakami było by spk :)

Ubisoft podał informacje o następnym możliwym miejscu rozgrywki.

Jest nim Brazylia.Więcej info jest w Fleszu nakręconym przez tvgry.pl

Serdecznie zachęcam do obejrzenia.

Aktualizacja

vns0.png

Opublikowano

No teraz to już tylko plotki. W Brazylii nie byłoby co robić, chyba, że Ubisoft nie ma już zamiaru trzymać się rzeczywistej historii i by coś tam wymyślił. Ja czekam na Japonię/Hiszpanię. Wyobraźcie sobie assasina walczącego azjatyckimi sztukami walki <3

Opublikowano
Spoko by było aby działo się to w Polsce ;D

To jest całkowicie nierealne. Jest dużo ciekawszych krajów, z ciekawszą historią. Dlaczego mieliby wybrać akurat Polskę? Jesteśmy za mali :P

Opublikowano
Według mnie najbardziej trafionym motywem jest tutaj Rosja. Ewentualnie rozbiory, albo coś z Wojnami Światowymi.

Wtedy wszystko by się przeniosło zbytnio do przodu, i w AC V assasyni musieliby walczyć z czołgami.

Poza tym nie ma co już spekulować nad czwórką, bo przed nią pewnie wyjdzie jakiś inny AC, nie obarczony numerkiem z tyłu ;)

Opublikowano
Wtedy wszystko by się przeniosło zbytnio do przodu, i w AC V assasyni musieliby walczyć z czołgami.

Poza tym nie ma co już spekulować nad czwórką, bo przed nią pewnie wyjdzie jakiś inny AC, nie obarczony numerkiem z tyłu

Tak, ale to się aktualnie IV nazywa ;p

Ja bym wolał w Egipcie, skakanie z 500m :D

@refresh

vns0.png

Opublikowano

Nie odświeżamy tematów, które nie są problemami. Chyba, że wnosimy ważne nowinki do poradnika.

Opublikowano

Na pewnej stronie przeczytałem, że AC:IV mogłoby dziać się w teraźniejszości (gdzieś zapewne Ameryka), lecz dla mnie byłoby to strasznie nudne. Gra straciła by swój klimat. Poza tym, Ubisoft boi się ryzykować nowych rozwiązań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...