Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie działa mi gametracker :O ?

KAMIKADZEKKS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pierwszy raz z takim czymś się spotkałem. Wszystkie ustawienia w proparties są dobrze ustawione :

#Minecraft server properties
#Fri Dec 07 17:34:29 GMT 2012
generator-settings=
allow-nether=true
level-name=world
enable-query=true
allow-flight=true
server-port=25565
query.port=25565
level-type=DEFAULT
enable-rcon=false
level-seed=
server-ip=79.133.211.106
max-build-height=256
spawn-npcs=true
white-list=true
debug=false
spawn-animals=true
texture-pack=
snooper-enabled=true
hardcore=false
online-mode=false
pvp=false
difficulty=1
server-name=<CENZURA>
gamemode=0
max-players=30
spawn-monsters=true
generate-structures=true
view-distance=3
spawn-protection=16
motd=<CENZURA>

Jednak GameTracker w ogóle nie działa! Czemu?!

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

Proszę o jak najszybszą pomoc :)

Opublikowano

Może masz jakieś niedozwolone znaki, albo po prostu mają jakąś przerwę techniczną. ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Może masz jakieś niedozwolone znaki, albo po prostu mają jakąś przerwę techniczną. ;)

Fakt jest taki iż w nazwie serwera mam znaki, które kolorują nazwę :)

server-name=[1.4.2]MineStrike.xaa.pl
motd=\u00A72[1.4.5]\u00A76[FreeBulid+SurvivalGames]\u00A7bMinestrike.xaa.pl?

Opublikowano

Spróbuj tego:

http://minecraftviewer.com/

Tu także nie działa, próbowałem wszystkiego, ustawienia są dobrze ustawione wszystko jest OK a nie działa czemu?!

Opublikowano

A możesz spróbować na innym? np. tutaj http://minecraftviewer.com/

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Dawał już go wcześniej KidModerator bilon22 :)

Zobacz to

http://www.youtube.com/watch?v=Qdzg85YU-SU&list=UUEKv5WFiX5H7M-6UyLAqjHw&index=5

Opublikowano

No tak.. Domyślny port. Napisz w server.propeties port na np. 25565, bo mniemam, że hosting poodblokowywał porty. W viewerze napisz to samo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prosta odp.

Posiadasz nierekomendowaną wersje bukkita która źle zwraca status, rekomendowana widzę już tez.

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

Chcesz wyciągnąć maksymalną ilość fps w minecraft? Kliknij

tu!

Opublikowano

Wgrałem właśnie rekomendowaną, bo dzisiaj wyszła to na dodatek wyjeb** mi full błędów od pluginów (a nigdy nie miałem) + nie działa permissins + gametracker nadal nei działa. Widać że developerzy bukkita tną sobie w ch*** i dają nam trafne wersje...

Opublikowano

Widze. Sam nie wgralem rekomendowanej jeszcze bo to nie ma sensu wiekszosc pluginow nie dziala .

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

Chcesz wyciągnąć maksymalną ilość fps w minecraft? Kliknij

tu!

Opublikowano

Już wszystko mi działa jednak gametracker cały czas OFF pokazuje serwer. Na minecraft viever dopatrzyłem się, że pokazuje mi ile mam graczy ale w ten sposób 0/10 (w tym 0 sie nie "rusza", a ta 10 to liczba graczy) jednak i tak jest nie tak bo powinno byc 10/30 (przykładowo jak jest 10 graczy na 35 osóB) ale pomijając to, to w monitoringu jest cały czas serwer OFF !

Opublikowano

Problem rozwiązany

Nigdy bym się nie domyślił :D Jednak dla tych co nie widzą, nie można mieć kolorowej nazwy serwera, ponieważ z tym monitoring nie działa....

Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...