Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Virtual Java

Quanros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Odrazu przejde do rzeczy. Po pewnym czasie pomyślałem sobie, że usune WoW'a i po usunięciu, miałem dużo miejsca na dysku, i sobie ściągnąłem minecraft'a i zainstalowałem, jakimś cudem bez problemu odpalił, no to pograłem sobie, na noc zostawiłem żeby ściągało mi sie L4D2 ze steama, no i okej. Rano zobaczyłem czy działa, i działało, wyłączyłem komputer, wróciłem ze szkoły z 8 godzin później, odpalam komputer i raz, gra ze steamu nie działa, dwa, jak odpaliłem minecraft'a pojawił sie znów problem

"Could not create virtual Java machine"

O co kaman ?

Opublikowano

Może plik się kłucą. Jeżeli by Ci to nie przeszkadzało to usuń Minecraft i sprawdź czy coś dało.

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

No właśnie z javą też problem jest taki, że jak ją odpalam to wyskakuje "server problem" czy jakoś tak... A pliki ? Wszystko usunięte było dosłownie. Ponownie spróbowałem iteż nic...

Opublikowano

Sposobów na to jest od groma:

Format C, naprawa Windowsa, granie za pomocą (premium)

http://launch.minecraft.net/test.html

bawienie się plikami .bat w których to zmniejszamy wymagany ram do gry.

Aktualizacja Javy nie pomoże chyba, że zainstalujesz 6 i jakieś jeszcze dodatkowe pliki do niej. (Bawiłem się tym lecz po miesiącu już musiałem szukać innego sposobu.

Niektórym pomaga uruchomienie w rozdzielczości 640x480.

.bat Windows XP

PREMIUM

java -Xms650m -jar "C:\Documents and Settings\Username\Pulpit\minecraft.exe

PIRAT

java -Xms650m -jar "C:\Documents and Settings\username\Pulpit\Mine­cr­aftSP.jar

@Edit

Nie chce mi się tłumaczyć, ale chyba podstawy angielskiego rozumiesz? A jak nie to w Google Tłumacza

1. Go to Control Panel?

2. Then go to Systems and click on Advanced System Settings (or Advanced)

3. Click Environment Variables

4. Add a new variable called _JAVA_OPTIONS to the first box you see when clicking "New"

5. Add -Xmx###m -Xms###m to the second box (# means the number of mega bytes? you want to add [you can also add giga bytes like this -Xmx#g -Xms#g])

67qtMtN.png

Opublikowano

Próbowałem dodać "-J-Xms640m" No i okej, działa, ale 5 fps'ów... Jeszcze zostaje format, bo zaniedługo trzeba bedzie zrobić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...