Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Migające okna

lackidacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Już kiedyś zwracałem się tu z tym problemem, ale nikt nie udzielił mi odpowiedzi. Tytuł chyba mówi wszystko, więc nie będę tu za dużo objaśniał. Dodam, że używam Windows'a 7 Home Premium (oryginał), a największe nasilenie "migających okien" jest wtedy, gdy oglądam film na pełnym ekranie, podczas gdy pod spodem włączone jest okno jakiejś aplikacji.

7m9a.png

Opublikowano

sterowniki od grafiki najlepiej zmień/uaktualnij , niewłaściwie wyświetla obraz w overlay

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

sterowniki od grafiki najlepiej zmień/uaktualnij , niewłaściwie wyświetla obraz w overlay

Sterowniki nic nie pomagają. Chyba od 3 aktualizacji się tak dzieje, więc raczej kolejna zmiana nic nie da :unsure:

@EDIT: Choć jednak spróbuję. Po odinstalowaniu sterowników, przestało migać. Oby po instalacji nie pojawił się znowu...

7m9a.png

Opublikowano

Chyba wina sterowników, ale bez nich wydajność wyraźnie spada. Zauważyłem miganie po zainstalowaniu AMD Catalyst. Jest jakiś sposób na zainstalowanie sterowników do XFX HD6870 bez Catalyst'a? Jeśli chodzi o stronkę AMD, to jedyne sterowniki to właśnie Cata...

@EDIT: Pobawiłem się trochę i po reinstalacji sterowników problem znika. Niestety pojawia się po restarcie komputera, więc teraz kompletnie nie wiem co robić...

Mam pytanie: jeśli użyję płytki z windowsem i uruchomię naprawę systemu, to instalator zastąpi pliki systemowe nowymi, prawidłowymi, czy dodatkowo wywali mi niektóre moje rzeczy z dysku C ?

7m9a.png

Opublikowano

Stery nic nie dały, java też. Zamierzam użyć naprawy systemu i mam co do tego pytanie: czy instalator tylko podmieni pliki systemowe, czy może mi coś namieszać?

@EDIT: Dodam tylko, że po instalacji/aktualizacji sterowników graficznych problem znika, ale po restarcie komputera znowu się pojawia. Coś jakby przy starcie systemu wyłączał/włączał jakąś rzecz, przez co pojawia się migotanie.

7m9a.png

Opublikowano

Może odświeżanie lub synchronizacja pionowa ? Spróbuj odświeżanie ustawić na max ile twój monitor ma (60, 75 lub więcej Hz) i włączyć/wyłączyć synchronizację pionową (zależy jak masz)

Opublikowano

Może odświeżanie lub synchronizacja pionowa ? Spróbuj odświeżanie ustawić na max ile twój monitor ma (60, 75 lub więcej Hz) i włączyć/wyłączyć synchronizację pionową (zależy jak masz)

Nic, a nic się nie zmienia :unsure:.

A jak z tym naprawianiem systemu?

7m9a.png

Opublikowano

wygląda na uszkodzony chipset albo jakaś część na karcie graficznej czasem początkowe objawy uszkodzenia pamięci grafiki , z czasem padnie całkiem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

wygląda na uszkodzony chipset albo jakaś część na karcie graficznej czasem początkowe objawy uszkodzenia pamięci grafiki , z czasem padnie całkiem

Toś mnie ucieszył xD. Jaka jest szansa, że serwis weźmie to pod reklamację? Może zadziała metoda "do pieca"?

7m9a.png

Opublikowano

Odświeżam temat z powodu pewnej informacji, która może przynieść lepsze wieści, niż zabijająca się karta ;).

Problem nie występuje po zmianie rozdzielczości. Przy 1360x768 miga podczas oglądania filmów, ale tylko w jakości większej lub równej 720p. Jeśli zaczyna migać na 1360x768 i zmienię na inną, potem znowu na 1360, to problem znika.

Wiem, że mogę po prostu przy włączeniu kompa przełączyć sobie rozdzielczość i mieć to z głowy, ale jak jest problem to lepiej go rozwiązać, bo potem może to za sobą ciągnąc inne nieprzyjemności.

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...