Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Błędy patchera,aktualizacji etc.

Solymr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Gdy mamy różnego rodzaju problemy z metinem,najczęściej wystarczy spatchować "Kurczaczkami" ewentualnie pobrać
od nowa.Co jednak,gdy nie mamy możliwości pobierania całego klienta (Internet z limitem) a problem jest cięższy niż zwykle?

1) Błąd podczas aktualizacji torrent
Rozpakowanie pliku nie powiodlo się Wystapil blad podczas pobierania ... W Tym przypadku wina leży w naszym łączu.
Gdy miałem internet przenośny z Orange,nie był on stabilny,i miałem właśnie taki problem.Pomógł kolega z internetem
kablowym,do którego zaniosłem metina na PenDrive,i od razu się spatchował.Problemy miałem najczęściej z pobieraniem plików "Locale" 63353131.jpg

2) LOG metin2 create_no_appropriate_device
Przyczyna jest prawdopodobnie problem z karta graficzna, nieodpowiednie
sterowniki, brak directx, karta graficzna może być uszkodzona. Potrzebny aktualny driver karty lub nowa karta graficzna. 87421430.jpg

3) Other program is already patching Należy usunąć plik Patch.flg z folderu Metina.

4) HACK_SHIELD_UPDATE_ERROR
a)Usuwamy z folderu z metinem,folder o nazwie "Hackshield" i używamy "kurczaczków",czekamy aż folder na nowo się pobierze.
b )Wyłączamy antywirusa/firewalla przed uruchomieniem Metina,lub dodanie hsupdate.exe do wyjątków.
c)Przenosimy metina na inny dysk,na przykład mając Go na dysku c),przenosimy na dysk d) (Niektórym pomaga)
93034940.jpg
5) Blad podczas aktualizacjii torrent Nie można otworzyć żądania pobrania (url/metin2torrent kod bledu xxx) W miejscu xxx mamy cyferki
zależnie od błędu

6)START_SERVICE_ERROR (ERRORCODE=204) errorCode=204 występuje wtedy gdy HS nie może zostać poprawnie zainstalowany/uruchomiony z powodu ograniczonych uprawnień
62844114.jpg

7) Rozpakowywanie pliku nie powiodło się.
wystąpił bład podczas pobierania (URL /0.0.0.3/metin2client.bin błedu 0 pozycja 1492846 rozmiar 0)
Plik nie mógł zostać dekompresowany.
Ściągnięcie pliku nie powiodło się. -http://patch.metin2.pl/0.0.03/metin2clint.bin.lz Jeden z najbardziej uciążliwych błędów.
Miałem z nim wiele problemów,i jedynym sposobem była niestety pomoc kolegi.Dodam,że także ma to związek z łączem.

8 ) Błąd dotyczący otwierania drugiego konta,dość rzadki.Przy próbie otworzenia drugiego metina,wyskakuje okienko,informujące nas
w języku angielskim "Sorry, Your system does not support 3D graphics,please check your hardware and
system configuration then try again."

1) Zamykamy pierwsze okno z metinem,które mamy już uruchomione.
2) Otwieramy od nowa,dwa metiny po kolei. Gdy mamy uruchomioną grę przez jakiś czas,drugi metin nie zawsze chce się otworzyć
Dotyczy to jednak słabszych komputerów.
35779302.jpg

9) UNKNOWN_ERROR(errorCode=108 ) Niestety,metin nie jest kompatybilny z Linuxem,więc tutaj rozwiązaniem jest inny system operacyjny
85248584.jpg
10) Błąd podczas łączenia się z serwerem
a) Mamy zablokowane porty metina,należy porozmawiać z administratorem sieci.
b ) Metin jest zablokowany w Antywirusie.Należy dodać go do wyjątków.
23311802.jpg

11) Rozpakowanie pliku Nie można otworzyć żądania pobrania(URL/m2_128_15333/crclist kod błędu 12031)
Należy opróżnić pamięć podręczną DNS.
W Menu Start->Uruchom, wpisz cmd W nowym oknie wpisz: ipconfig/flushdns
76247514.jpg
12)Ogólnie błąd LOG.Powodem tego błędu,są najczęściej źle pobrane pliki locale.Usuwamy je,i patchujemy metina.

13) Microsoft Visual C++ Runtime Error

http://www.mpcforum.pl/topic/993950-tut-microsoft-visual-c-runtime-error-zajrzyj-tutaj/

Pod tym linkiem, macie dobry poradnik, autorstwa Victoremque

Brak kursora - Należy wyłączyć,a następnie włączyć ponownie grę
Nie można usunąć postaci - Po wygenerowaniu kodu usunięcia postaci,trzeba się przelogować.Po tej czynności,wszystko powinno być w porządku.

Opublikowano

Jeden z nielicznych, przydatnych tut'ów. Jeśli go nie było to dobrze było by go aktualizować a może zostanie podpięty :)

Pszerfa.          i'm back

Opublikowano

Jeśli są jeszcze jakieś błędy,o których nie wspomniałem,możecie pisać mi na PW,lub w temacie,a postaram się je dodać (O ile będę wiedział jak sobie z nimi poradzić ;) )

Opublikowano

Ej a co ja mam zrobic :

Wyswietla mi sie okno :

Delete Game Hack czy jakos tak . Nie mam zadnego hacka .

Opublikowano

Detect Game Hack? HackShield wykrył niedozwolone oprogramowanie,lecz nieraz się myli.Hackshield jakiś program działający w tle uznaje za hacki

1) Wyłącz antywirusa

2) Wyłącz programy,które HackShield może uznać za niebezpieczne

3) Jest możliwość że masz wirusa,który "nie podoba się" HackShieldowi,który jest wrażliwy.

4) Jesli powyższe opcje nie pomogą,nie ma niestety innej możliwości,niż pobranie/instalacja metina od nowa.

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Up

Zadziała to prawdopodobnie tylko na komputerach z Windows 7/Vista: Wchodzimy w menu/akcesoria/prawym klawiszem na wiersz poleceń (odpalamy jako administrator) następnie wklejamy wcześniej przygotowany tekst:

bcdedit/set IncreaseUserVA 2800

Do poradnika dodam to,gdy będę miał dostęp do swojego komputera.Aktualnie mam tylko laptopa.

Opublikowano

a jak mam ten błąd z : rozpakowanie pliku nie powodło się . nie można otworzyć ządania pobierania (url/metin2_gfl.config.xml kod błędu nr 2) otworzenie zewnetrznej konfiguracji było niemożliwe . Pomocy !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...