Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fps w MC

bodekxv55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem, że mam nowy komputer:

Proc: Inter? core i5-3210M

karta: AMD radeaon HD 7670M z 4gb pamieci

RAM: 6 GB

System operacyjny: win 8

miecraft non-pramium

Komputer: laptop

Robiłem już chyba wszystko, ściągnąłem nawet jave-64 i plik miecraft.bat i podałem scieżke pod jave i zarezerwowałem dla MC 2GB ramu :/

wszystko śmiga superowo nawet na dalekiej odległości renderowania 50fps. ale problem jest taki że gdzieś po 5 minutach gry fps z 50-60 spadają do 10-20 i za cholerę nie chcą się podnieść. Różnie już mieszałem w opcjach ale zawsze jest to samo. Co ciekawe jak zmienię coś w opcjach, np zmienię odległość na normalną to nagle fps znów wskakują na 50 fps ale po 3 minutach jest to samo, spadają do 10-20.

Używałem już nawet game bostera, nie wiem co jest przyczyną że po 5 minutach komp dostaje zmuły :/

PROSZĘ O POMOC !

Opublikowano

ja na przykład uzywam mineshaftera (clienta) bo pobiera mniej ramu mozesz spróbować (mi pobiera 60mb przy texturce 128 +nodus :P)(mam +80fps a maszyne to 1/4 twojej)

Opublikowano

Zwiększ RAM dla Minecraft'a :>

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Spróbuj APPbooster, zainstaluj optifine, zmniejsz odległość render distance, zwiększ priorytet MC

Opublikowano

Sprawdź czy chłodzenie jest dobrze włączone. Jak masz jakieś programy do sterowania ramu to włącz, by zawsze działały na najwyższych obrotach, a nie przechodziły w stan wstrzymania. Możliwe też, że błąd polega na tym, że komputer przeznacza taką ilość ramu, by pięknie wszystko śmigało. No, ale jak pójdziesz dalej wyrenderujesz kawałek to ilość operacji się zwiększa, a co za tym idzie ilość zużytego RAMu.

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Ale o czym wy pierd*licie znowu? Wystarczy zagłębić się trochę w dział Mc i macie odpowiedź ktoś pisał, że Markus Persson, gdy Microsoft prosił go o zrobienie Minecrafta pod Windowsa 8, on grzecznie odmówił i nie pamiętam co on tam mówił :P Wiem, że coś takiego było...

Wniosek jest taki, że na Windows 8 nie zagrasz sobie komfortowo w Minecraft'a.

Poza tym to laptop, to może mieć też jakąś zintegrowaną kartę graficzną i z niej korzysta ...

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

ok, sorki że teraz odpowiadam ale mam dużo roboty i nie mam kiedy tego ogarnąć. Próbowałem optifine, game boostera i powiększyć ilość ramu nawet na 6GB, próbowałem też ustawić jave i minecrafta w karcie graficznej na wysoką wydajność i jeszcze zwiększyłem priorytet w Menedżerze na wysoki. Komp jest w porządku jeśli chodzi o temperature i chłodzenie bo jest nowy a dodatkowo chłodzę go podkładką. Będę próbować jeszcze mainsaftera i APPboostera. Ale wydaje mi się że problem leży gdzieś po stronie systemu.

Mój komputer POTRAFI wyciągnąć 60 fps na dalekiej odległości renderowania ale tak hmmm dokładnie... to do 3 minut i fps spadają 10-20 i nie chcą się podnieść.

Co ciekawe jedynie jak zmniejszyłem odległość renderowania na minimalną to wpadły fps 100-120 i zatrzymały się na 60-100 ale w takiej "mgle" niestety nie mam ochoty grać ;/

Jak macie jeszcze jakieś pomysły to ślijcie.

Gdybym miał 100% pewność że to wina win 8 to własnie byłbym w sklepie i kupował win 7 :(

z góry wielkie dzięki za waszą pomoc :)

Opublikowano

Win-8 i Win-7 żrą bardzo dużo RAM by działały.

Polecam pospolitego Win-Xp.

Może masz PC'ta na kracie zintegrowanej przełącz ją

Opublikowano

Tak Jak Mówi @up , Minecraft Nie Działa Poprawnie Na Zintegrowanych Rdzeniach. Przełącz MC Na Karte Lepszą Którą Masz (Chyba Że Jej Nie Masz)

naampc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...