Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stary komputer-Pare pytan

Greedo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chcialbym kupic mojemu brackiemu na urodziny jakis stary komputer aby mogl zaczac przygode z komputerami.Mam na oku taki sprzet:

Procesor INTEL PENTIUM 4 DWUWĄTKOWY 3,00 GHz

Karta graficzna INTEL GMA950

Pamiec KINGSTON 1 GB DDR2

Tak,tak wiem ogolnie to lipa ale czy pojdzie taki metin 2 bez przycinek? Wiem,ze ta karta graficzna jest bardzo slaba i mam takie drugie pytanie.Jak zmienie ta karte intel gma950 na karte 512mb na slot pci express x16? Pojdzie League of Legends albo World of tanks ( napiszcie ile srednio fps na jakich ustawieniach graficznych )

Prosze o "powazne" odpowiedzi.Jezeli macie zamiar bawic sie to nie w tym temacie.Pozdrawiam Greedo.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano
Tak,tak wiem ogolnie to lipa ale czy pojdzie taki metin 2 bez przycinek?

Tak, Metin pójdzie ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

A z ta karta 512mb bedzie chodzil LoL albo WoT?

Opublikowano

Ile masz kasy ? Może za tą cenę będzie się dało znaleźć coś lepszego. Co do WoTa i LoLa to lepiej zainwestować w Dual-Core. Taki procek kosztuje od 30zł za wczesne modele. Kartę możesz pozostawić bratu do rozbudowy, dla takiego Dual Core wystarczy coś pokroju 8600gt za 40-60zł.

Opublikowano

Jezeli chodzi o pieniadze na ten komputer to nie jest ich duzo bo tak jak mowilem wyzej to ma byc skromny sprzet dla dziecka w wieku 10lat.300zl maksimum.Jezeli chodzi o ten dual core to jak wpisalem w allegro wyskoczyl procesor amd 2 rdzenie 2.1 ghz.Po co mam to kupowac jak ten co pisalem wyzej ma 2 rdzenie i 3ghz? 8600gt jak patrzalem ma 256mb to mysle ze ta karta co mam dostac od kumpla jest lepsza poniewaz ma 512mb.Nie pytajcie sie jaki to jest model bo nie wiem.Wiem tylko ile ma pamieci.

Opublikowano

Jezeli chodzi o pieniadze na ten komputer to nie jest ich duzo bo tak jak mowilem wyzej to ma byc skromny sprzet dla dziecka w wieku 10lat.300zl maksimum.Jezeli chodzi o ten dual core to jak wpisalem w allegro wyskoczyl procesor amd 2 rdzenie 2.1 ghz.Po co mam to kupowac jak ten co pisalem wyzej ma 2 rdzenie i 3ghz? 8600gt jak patrzalem ma 256mb to mysle ze ta karta co mam dostac od kumpla jest lepsza poniewaz ma 512mb.Nie pytajcie sie jaki to jest model bo nie wiem.Wiem tylko ile ma pamieci.

Poproś rodziców, aby co kupili nowy komputer.

Opublikowano

Nie rozumiem Ciebie kolego.Po co nowy komputer? Brat bedzie gral w jakies malo wymagajace gry jak Metin2,LoL,WoW itp. A Ty mowisz abysmy kupili mu nowy komputer.Po co? Jak ten co podalem wyzej + karta 512mb spokojnie wystarczy.

Opublikowano

300zł? Nie wpisujesz dual-core tylko wchodzi w "Komputery/Podzepoły Bazowe/Procesory/Intel Dual Core" tam szukasz ^^. Jeśli chodzi o Pentium 4 to nie jest to zbyt dobry procesor, Pentium Dual-Core będzie lepszym wyborem. Przy okazji nauczy się podkręcać kloca :D.

http://allegro.pl/intel-dual-core-e2160-1-80ghz-1m-800-06-i2844098879.html Tutaj masz ;).

Opublikowano

@Up On chce całą skrzynkę, a nie tylko procesor xD

Ja bym kupił to, może zasilacz raczej no-name, to można wymienić na Chiefteca GPS-400 albo GPS-450 (kosztuje ok. 50 zł). Spytaj się o tą kartę koniecznie (producent i model), bo to może być jakaś co ma może dużo pamięci, ale jest strasznie słaba. http://allegro.pl/komputer-dual-core-2x1-8-160gb-2gb-ram-e2160-i2852264599.html

Opublikowano

Ten komputer co podales on posiada karte graficzna? Sprobuje sie dowiedziec co to jest za karta i dam znac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...