Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Permissions... :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj napisałem posta o colorme ze mi nie działało i pisaliście że to przez permissions ale niemam go ..

ale też nie umiem napisać go ;/

napisałby ktoś mi go :(? tylko nie dawajcie permissions wpisanych, wpisze sobie dajcie mi napisane 1 osoba typu admin razem z np

prefix: [tu wpisz (kolor)(to prefix jaki chcesz mieć)] z góry wieeelkie dzięki

napiszcie 1 os bo reszte to ogarne :P

Opublikowano

Masz wszystko w moim tutorialu w poddziale minecraft, ale napiszę Ci tutaj dla admina.

groups
 Admin:
   default: true/false (wybierasz jedno, ponieważ true oznacza, że ranga jest dla każdego po wejściu do gry, a false to, że ranga musi zostać nadana przed administratora)
   prefix: '&x[xxxx]' (przy & wpisujesz literę / cyfrę z tabeli kolorów MC w moim tucie masz, a przy [xxx] wpisujesz przykładowo [Admin], to będzie widzieć każdy przy nicku w grze)
   permissions: (tutaj jak wiesz, wpisujesz komendy, które może używać dana ranga, jest to admin więc damy tak)
   - '*' (co oznacza, że może używać wszystko)
   - essentials.gamemode.1 (dodałem to tak dla wzoru, bo ranga nad tym oznacza, że już może to robić, ale to pokazuje, że Admin może dawać creative czyli gamemode 1...)
   - - essentials.gamemode.0 (podwójny myślnik oznacza zaprzeczenie, czyli może dawać creative, ale nie może go zabierać ) 

Powodzenia :)

Opublikowano

W sensie ten text do piszesz będzie np. zielony a prefix czerwony?

Robisz tak :

W linijce co masz prefix piszesz : 
prefix: '&4[Admin]&2'

Wtedy twój prefix będzie czerwony a to co piszesz, zielone.

Opublikowano

dzięki ale mi nie działa kuźwa!

niema znaczenia permissionsex i permissions? bo mam to 1

Nie nie ma to znaczenia

Dodaj w iChat variable twój nick z prefixem i to co ci napisałem wyżej

Opublikowano

wielkie dzięki za to co napisałeś już ale kuźwa to w ogóle nie działa nawet permissions które wpisze (np essentials.fly itd) (założe się że ja coś robie źle :P) nie działa napisałbyś mi je?

jak bedzie Ci się chciało? jak napiszesz i nie zadziala to gram z kolegami bez prefixow i CI nie przeszkadzam :D

ale od razu daj mi 2 pliki do serwa 1.4.4 bukkitu ichat i permissions ;d

albo np wkleje Ci moje całe permissions a ty powiesz cu żem spierniczył :D

Opublikowano

Wklej mi te twoje permissions na PW i napisz o co Ci dokładniej chodzi.

Czemu pliki 1.4.4 ? Polecam pobrać paczkę od BR3ND on ma tam wszystko spolszczone i gotowe, ładne pluginy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...