Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ikony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym sie dowiedziec jak wgrac taka ikone na server

Jak zmniejszy i trochu po przerabiac i jak wrzucic ... jestem zielony wiec kazda wskazowka bedzie mi pomocna

tarcza.png

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

zły dział... Nvm musisz dodać do pliku icon oraz locale pl. Poza tym zmniejsz rozmiar na 32x32

1std.png

"Nigdy nie kłóć się z idiotą. Szybko sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem."

Start projektu WSLR Dnia 27.11.12r. Godz. 9.00

Opublikowano

Kurde nie zauwazylem do jakiego dzialu dodaje ....

A jak moge dodac to do pliku icon i locale pl

i jak zmniejszyc ten glupi rozmiar bo nie ogarniam w Pro"Paint" 3 ponoc takie cos sie da prawda?

Opublikowano

Lol. rozpakowujesz to packerem. Dodajesz zdjęcie w rozszerzeniu .tga 32 na 32. Wtedy ikonę tam wrzucasz. Dodajesz wpisy do RootPackGen.xml i pakujesz. Następnie rozpakowujesz packerem locale pl i edytujesz item list.txt , czy cos takiego nie pamiętam. W każdym razie potem będziesz miał przykład ikony jak jest tam dodana. Zmieniasz tylko nazwę na swój item i zapisujesz. Następnie rozpakowujesz item_list drugim packerem, który służy do tego i dodajesz wpisy od +0 do +9. Możesz sobie przekopiować tabele od bojowej tarczy od +0 do +9 i pozmieniać nazwy.

1std.png

"Nigdy nie kłóć się z idiotą. Szybko sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem."

Opublikowano

hm a skad pobiore tego magicznego packera? i czy jest on platny

jeszcze jedno pytanie czy da sie w jakis sposob zmienic wartosci w tej tarczy ?

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/193085-tutsprawny-paker-do-plikw-eix-i-epk-paker-do-mob-proto-i-item-proto/

chociażby stąd. Tu masz wszystko opisane w poradniku jak obsługiwać się "packerem".

A tutaj masz temat jak zmienić wartości bonów:

http://www.mpcforum.pl/topic/115845-tutjak-zmienic-bony-w-broni/

1std.png

Opublikowano

proszę. Zapisz sobie to na komputerze edytuj "f2" i zmień rozszerzenie na .tga , też będzie działać -.-

tarcza.png

1std.png

Opublikowano
tarczaxd.png ...

1std.png

Opublikowano

Tak czytam i kiedyś miałem taki sam problem....

A jak dodać wpisy do navi bo cały czas nie dziala

Obserwuj, słuchaj, rzadko osądzaj i nie chciej za dużo - Platon

Opublikowano

Item_proto > Stwarzasz dodajesz nowe query > albo po prostu otwierasz item_proto i klikasz "+" nadajesz id takie samo jak w item_proto clientowe i wartości zmieniasz pod siebie ;). Możesz bazować na bojowej tarczy +9

1std.png

Opublikowano

Aaaa to już wiem co robiłem źle, id si enie zgadzalo, dzieki!!

Obserwuj, słuchaj, rzadko osądzaj i nie chciej za dużo - Platon

Opublikowano

ok mysle ze z taka wiedza ktora mi dales serva moge odpalac kocham cie naxch !!!!

Dziekuje !!!JedenJedEN!!!!

Temat do zamkniecia

Panowie ... Na przyszłość najpierw szukajcie na forum , czy owe tutki są... Jeśli ich nie ma dopiero wtedy stwarzajcie takie "durne tematy"...

1std.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...